Szingliadóról és egy sor valóságtól elrugaszkodott, tehát igazi KDNP-s ötletről lamentált volna a párt ifjúsági tagozata egy vitaesten – írtuk délután. Most úgy tűnik, visszakoznak és még "jogi úton is fellépnének".

Cáfolta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, hogy az általa vezetett szervezet támogatná az úgynevezett szingliadó bevezetését. A Nacsa Lőrinc által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az IKSZ semmiféle ilyet nem tervez, nem tárgyal és a nem is támogat.

Az IKSZ a kormány adócsökkentési politikáját támogatja, amely a fiatalokat és a családokat segíti – tette hozzá az elnök, azzal együtt, hogy az ezzel ellentétes tartalmat közlő sajtóorgánumokkal szemben jogi úton fognak fellépni – írták.

A Propeller is beszámolt róla, hogy a KDNP ifjúsági tagozata egy vitaest keretében tárgyalná a 30 év felettiek körében bevezethető szingliadót – amit ha jól értjük, az IKSZ most már utólag tagadna, noha a vitaestről és az azon megvitatandó pontokról a szervezet saját "családbarát munkacsoportja" hozott létre eseményt a Facebookon.

Igaz, az esemény adatlapját a jogi fenyegetés előtt még gyorsan törölték, mi azonban szerencsére megőriztük.

Megszólaltak az ifjúkeresztények a szingliadóról

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Meghalt az unokahúgom férje, 35 éves volt. A feleség soha nem akar többé férjhez menni, nem akar tudni semmiféle férfiról, egyedül akarja leélni az életét. A keresztesek ifjúsági tagozata "szingliadóra" kötelezné?
Egy valamit kívánok ezeknek, ugyanazt, amit az unokahúgom átélt és átél...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Vigyázni kellene ezzel, mert visszanyalhat a fagyi, ha pont ezeknek a kis okos tojásoknak meddő lesz az "asszonyuk" vagy éppen fogyatékos gyerekeik születnek-mert benne van a pakliban-, akkor hogyan számolnak el, e krv nagy okoskodással. A társadalomnak ugyanolyan "ráfizetés" egy sérült gyermek, mint ők saját maguk. Akkor ugyanolyan zéró toleranciával kellene fellépni ellenük, mint ők másokkal szemben? A bölcsesség, szerénység, higgadtság nem egy nagy erényük.
Fradigege
Szerintem vezessék be a papoknál is a család alapítást. Nem megyen a cölibátus e kiéhezett felfogással szemben.
karma1
@varrólány: Nem csak "ugy tunik", de valoban igy is volt a mi fiatalsagunk idejeben. Volt munka, megelhetes, lehet, hogy az igenyeink is kisebbek voltak, de fontos volt a gyerek, a JO tanulas, a csaladi viszonyok apolasa.
Nekem sikerult atadnom a csaladi tuzhely meleget, mert a lanyom a vendeglatoban tevekenykedik, nagyon jo eredmennyel, es amikor valamit megdicserek a tevekenysegeben, mert jol csinalja, szeretik Ot az emberek, akkor csodalkozva mondja nekem, hogy "dehat anyu, ezt toled tanultam!" Na, ezert (is) mar erdemes volt megszulni, felnevelni Ot...:o)))
varrólány
@karma1: Látod azért milyen jó hogy átadtad a tudásod.!:-) De mennyien felháborodnak a konyha szó hallatán is , pedig az is egy művészet , alkotás az elkészült étel. De az se megy kötelességből , és főleg ha direkt mindig mondják. Ha felszólítanák a lányokat , asszonyokat nehogy a konyha közelébe menjenek lehet mindig ott lennének!:-))
Vagy megmondanák nem kell gyerek , lehet már csak azért is több lenne, lehet nem jó a propagandájuk!
karma1
@varrólány: Ja, ez pontosan igy mukodik!...:o)))
1magyar
A munkaadók jobban örülnek a szingliknek mert a munkában stabilabbak.Mindenhol megkérdezik: van-e gyereke?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.