Január elsejétől tilos tartósan láncon tartani a kutyákat. Aki mégis megteszi és rajtakapják, tizenötezer forintos büntetést kaphat.

A kutyatartók szidják a törvényt, a kutyások szomszédai átkozzák az állatok gazdáit. Valóságos háború kerekedett egy elhibázott törvényből – írja a Bors.

Mayer Veronika kutyakiképző szerint ellenőrizhetetlen a törvény betartása.

Mi az, hogy tartósan? Öt perc, fél óra, egy nap? Ha kijönnek az önkormányzattól és a gazdi azt mondja, most kö­tötte ki a kutyát, mit tudnak tenni? Semmit.

Negyven kutyát altattak el Karcagon a lánctörvény miatt

A láncon tartás témakörét mi javasoltuk jogszabályba foglalni, de nem így

– ezt már Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke mondja.

Ma­rika néni és Józsi bácsi a tanyán csengőnek használja a kutyát vagy az értékeit védi vele. Esze ágában sincs képezni, és biztosan nem épít 200-300 ezer forintból kennelt sem az álla­toknak.

A törvénynek – várható volt – épp a kutyák az áldozatai. Karcagon egy hét alatt negyven állatot altattak el, mivel gazdáik nem tudták megoldani a lánc nélküli tartást és nem akarták kockáztatni a pénzbírságot.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A szánhúzó kutyákat pedig tilos hámba fogni és munkára kényszeríteni! Nekem a kutyáim mindig szabadon vannak az udvarban és nem kicsi az udvarom! Ha netán el akarom vinni sétálni és pórázra verem, meddig sétáltathatom, hogy ne számítson tartós megkötésnek? Ha egy órát járkálok vele már jön a bünti!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zana55
@mariaberta: Ennek a politikához semmi köze,és a szegénységhez sem. A szomszédom aránylag jó módú, mégis kötve van a kutya évek óta . Buta népség! Az a lényege az egésznek hogy tartósan ne legyen megkötve az a kutyus.Nekem is van kutyám és apórázt sem ismeri
Mirabilis
"Karcagon egy hét alatt negyven állatot altattak el, mivel gazdáik nem tudták megoldani a lánc nélküli tartást "- mi az, hogy nem tudták megoldani a lánc nélküli tartást? Ha lánc volt, mi kellett a lánc nélküliséghez? Nem került semmibe. Egyszerűen gyilkosság, amit büntetni kellene.
Bár lehet, ezek a szerencsétlen kutyák hozzák el a jövőt, miszerint tényleg csak az fog kutyát tartani,aki szereti és felelősséggel viseltetik iránta. Csak hány kutyának kell emiatt meghalnia?
mariaberta
@zana55: Nekünk is van kutyánk, egy berni pásztor, és ő sem ismeri még a nyakörvet sem olyan ritkán kerül arra sor, hogy fel tegyük. De sajnos vannak direkt harcra tanított kutyák, és ha az gondatlanságból elszabadul. bizony nagy bajt tud csinálni. De amíg egy tulajdonost sem büntetnek meg akár börtönnel is, nem mennek semmire. Vagy Te hallottál már arról, hogy kapott már egy kutya tartó is megérdemelt büntetést? mert én nem. Csak a szöveg nagy.
enslaved
Azokat kellene elaltatni, akik a kutyákat elaltatták.
pbalage
@enslaved: ezek után lehet kivándorolnak az állatorvosok is...
tobikamama
Ezeket a sok némbert kellene lázra verni, ennyi mozgás elég is lenne némelyik okoskodó gúnyos mosolyú istent megszégyenítő személynek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél