"Fogadóóra" címmel áll ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a Herman ­Ottó Gimnázium nyílt levele mellett. A tüntetést február 3-án tartják Miskolcon 16.30-tól – számolt be a NOL.

A demonstráció a gimnázium ­tornacsarnoka elől indul fáklyás felvonulásként, onnan a város­háza elé, majd a Hősök terére mennek, ahol felolvassák petícióikat.

A PSZ miskolci titkárhelyettese, Csabalik Zsuzsa szerint a megmozdulást azt sem teszi okafogyottá, hogy a kormány létrehoz egy köznevelési kerekasztalt, mivel "rendszerszintű problémák" vannak.

Látnunk kell, hogy a humántárcánál az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a kultúra egyaránt mostohagyerek. Az egyedüli „kiskedvenc" a sport. Erre az egyre jut forrás. Amit a hermanosok az iskolákról leírtak a levelükben, az csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal nagyobb a baj, amit nem lehet hirtelen jött ígéretekkel elfedni

- magyarázta.

A demonstrá­cióhoz már most számos szakszervezet – köztük az Autonómok, a zeneművészek és a PDSZ – csatlakozott, de tárgyalnak a közlekedési és a vasúti érdekképviseletekkel is. Csabalik szerint az alkalomra tanárokat, diákokat, szülőket és nagyszülőket is várnak, mert "az oktatás jelenlegi siralmas állapota szinte minden családot érint" valamilyen módon.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Szorítok neki...nem szabad a sunyi fidesznek bedőlni.
leszúrt rittberger
Fáklyázzatok csak, gyermeteg, galamblelkű pedagógusok és kisdiákjaik... Magatokat jól elszórakoztatjátok, egy kis forradalmi hevület, aztán lehet visszaülni a szarba.

Máshol ez úgy van, hogy összefognak, aztán traktorokkal lezárják az autópályát és jó napot. Nem petíció, meg "emeld a magasba az öngyújtód", hátha a miniszter úr majd attól jól megijed és hirtelen lesz pénz oktatásra...
Aki Én
@leszúrt rittberger: Ezek az emberek legalább elkezdtek valamit. Oda kell menni, és akkora sort alkotni, ami keresztbe szeli az M3-s autópályát. A kezdeményezés jó, ha mellé állna a valós többség, megállhatna az élet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.