Az agglomerációs tömegközlekedés költségeit vállalja az állam, és bármilyen lassú is lesz az átalakítás folyamata, ebből az utazóközönség semmit nem fog megérezni – jelentette ki a főpolgármester csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tarlós István közölte: a lebonyolítás legapróbb technikai részleteinek befejezéséig a főváros változatlan formában ellátja a szolgáltatást.

Az agglomerációs tömegközlekedés kérdésében kezdettől fogva finanszírozási és nem szolgáltatási problémáról beszélünk – mondta. Hozzátette, hogy a tárgyalásokon elsőként azt vetette fel, hogy az állam biztosítsa az agglomerációs közlekedés fedezetét, de Orbán Viktor miniszterelnök a decemberi elvi megegyezéskor az átvétel mellett döntött.

Tarlós István kitért arra is, hogy a kérdésben a főváros tud az állammal egyezkedni. A jelenlegi egyeztetési hangulat nem ilyen, de – mint mondta – kivethetik a jövőben bevezetendő dugódíjat az összes Volán-buszra, felszámíthatnak pénzt a buszfordulókért, továbbá megfontolhatják a "behajtási díj kivetését akár a MÁV-ra is". Szerencsére nem ebbe az irányba halad a dolog, de a fővárosnak is vannak adui – fogalmazott.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslatot. A főpolgármester ezzel kapcsolatban azt mondta: a javaslat figyelembe veszi a Budapest 2030 elnevezésű hosszú távú fejlesztési koncepciót, a Budapest 2020 elnevezésű integrált településfejlesztési stratégiát, valamint Budapest valamennyi tematikus fejlesztési programpontját.

Budapest településszerkezete messzemenőkig alkalmas az olimpiai játékok megrendezésére – tette hozzá Tarlós István.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mob
"a lebonyolítás legapróbb technikai részleteinek befejezéséig a főváros változatlan formában ellátja a szolgáltatást." - jól megfenyegette őket, biztos sietni fognak.

tarlósnak a következőt javasolnám: ereszkedjen térdre, akkor a feje pont a megfelelő magasságban lesz. A kezeivel ekkor meg tud támaszkodni a főnöke combjain, és így a fejét kissé előrehajtva neki is láthat a kívánt műveletnek.
Bercifiu
Piyza! Nem kell erőlködnöd, mert beszarsz. Vedd már észre, hogy leírtak a témában,
papa.49
Ez a gyík is már le van fejezve, csak még mozog))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.