Decemberben még azzal dicsekedett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, hogy a cambridge-i Trinity College kutatóprofesszori címet adott az egyetem rektorának, Szuromi Szabolcsnak. Miután az érintett College honlapján nem találtak erről semmit, a Mandiner megkérdezte a Trinity College-t, hogy tulajdonképpen mit kell tudni erről a címről. Az intézmény viszont azt közölte, hogy

kutatni ugyan volt náluk Szuromi, de a kinevezéséről nem tudnak, és nincs hivatalos kapcsolata se az egyetemmel, se a Trinity College-dzsal. Az akkreditációs testület, ahova állítólag meghívták a rektort, úgy fest, nem létezik.

A PPKE közleményében még arról írt, hogy Szuromi Szabolcsot kutatóprofesszornak nevezték ki, s ekkor előadást is tartott a Trinity College-ban a Gonville and Caius College középkori kánonjogi iratállományáról. Arról is tájékoztatott a PPKE, hogy Szuromit meghívták „Cambdridge-i Egyetem független külső szakértőkből álló akkreditációs testületébe is”.

A Mandiner ezután kérdezte meg a Trinity College, a Gonville and Caius College és a Cambridge-i Egyetem kommunikációs munkatársait, hogy mit is csinál náluk Szuromi. Mint kiderült, a rektor járt kutatni a Gonville and Caiusban, de kinevezésről szó sincs, az említett akkreditációs testület pedig nem létezik.

Az online lap megkérdezte a Pázmányt is az ügyről, mely nem sokkal később eltávolította a honlapjáról az eredeti közleményt (melyet a google cache-szolgáltatásából azért még ki lehet nyerni) és a rektor hivatalos életrajzára hivatkozott, melyben nyilván nem szerepel a kamucím.

Kutatóprofesszori címet kamuzott a Pázmány rektora

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicero
Én most már kíváncsi lennék azoknak a nagyköveteknek is az életrajzára amit a Szíjjártó nem akar kiadni. Mik lehetnek azokban is vajon?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@bencemacska: jól kezdted... ő mert nagyot álmodni... de most megfújták neki az ébresztőt...

csak ez a sok oknyomozó firkász ne lenne... ...milyen szépen élnénk ebben az országban...tele lennénk sok-sok professzorral, doktorral...
Manhattan
Ahol Orbán király, miért ne lehetne ott ő professzor?
Alzheimer Fauna
Doktori cím, egyetemi cím, nyelvvizsga, egyre megy.
Dr. Schmitt - dr. Semjén - dr. Tolnai Jánosné (szül.: dr. tüzépes Katika) és most dr. Szuromi: mert Magyarország (egyre) jobban teljesít!
Ja, én pedig Rector emerita vagyok.
világlátó
Hogy miért is nem lepődöm meg? Hát ezért ilyen nagy a baj szinte minden területen. Itt vak vezet világtalant, bármit is mond vagy ír az önéletrajzában úgy sem látja senki, vagy azért nem akarja látni, nehogy az övét is lássa valaki. Nem lesz ez már sok egy kicsit Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim? / Balog letagadta hogy Cunyinét kirúgták olvasom feljebb. Másutt meg azt, személyesen Orbán rúgta ki. Persze biztos az a gaz újságíró alkalmazott egy hatásvadász kinyilatkoztatást /
patyuka
Szóra sem érdemes, hiszen már számon sem tartható, hogy ez a "huncutság" éppen hányadik az efféle "kegyes hazugságok" sorában...
Bizony, szóra sem érdemes, merthogy az ép lelkületű és -eszű ember hiába is képed el az ilyen arcátlanságokon, azok, akik majd újra megújrázzák a regnálók hatalmát, az ilyesmit erényként - kvázi hagyományápoló magyar virtusként - rendre a javukra írják és voksra váltják.
világlátó
@patyuka: Rövid, értelmes kór- és körkép szép hazánkról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.