A tegnapi hanyatló nyugati kórházi menü után itt a jobban teljesítő Magyarország egészségügye: a Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán nyers (a kommentelők kedvéért: főzetlen/melegítetlen) műbeles virslit szolgáltak fel. 

A fotót egy felháborodott apuka küldte a kisalföld.hu szerkesztőségének, mint írta, ezt kapta vacsorára a 19 beteg kisgyerekből 10 a gyerekosztályon. Egy virsli szalvétán, szelet kenyér és egy darab uborka. 

 

A lap megkérdezte az intézményt az esetről, azt írták:

Az élelmiszerek szükség szerinti melegítésére, hőkezelésére felszerelt teakonyhánkban minden esetben lehetőséget biztosítunk. A hideg húsipari termékek, mint amilyen a virsli is, konyhakész elkészítésében osztályos nővéreink készséggel segítséget nyújtanak. A leírt esetben egyszeri, a hozzátartozók e lehetőségről való tájékoztatásának elmaradásából adódó mulasztás történt. Az okozott kellemetlenségért a hozzátartozók elnézését kérjük

– vagyis ha jól értjük, a szülőknek kellett volna a virslit megfőzni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez az ultramodern fólia csomagolás, a kórházi higiénia része. Ha nem vittél rezsót, magadra vess...
Gondolom most jön Papuska1, és közli, hogy a háborúban örültünk volna ennek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ez az ultramodern fólia csomagolás, a kórházi higiénia része. Ha nem vittél rezsót, magadra vess...
Gondolom most jön Papuska1, és közli, hogy a háborúban örültünk volna ennek.
Dr. Felipe
A makovecz kazánház mellett etetném fel a földről a g..ivel. Azt a hangyafasznyi uborkát is.
verum
Meglehet, a kórháznak rezsihátralék miatt nincs hol megfőzni az ételt, vagy nincs már rá ember. A nővér saját munkája mellett az orvost is helyettesíti, takarítóra meg nincs pénz.
Nem a kórházat kell hibáztatni, nem miattuk van ez a körülmény!
Szókrakész
@Aki Én: Sőt előtte a virslit a szikékkel, tamponokkal együtt a sterilizálóban kezelték.
Mert ugye fő(de nem a virsli) a higiénia.
picike
vágd a vezetőhöz ne gondolkodj rajta !!!
preparátor
Hihetetlenül primitív ez. Mélyen felháborít és gyertek, főzök nektek virslit. A szakácsot meg seggbe rugom.
human
Főzd meg magadnak, üzeni a kórház. A következő lépés mi lesz? Műtsd meg magad! Ott a szike, tű, cérna a sarokban.
ila51
Ez már készárú , attól lehet melegíteni , de nem főzni.
preparátor
@ila51: BS 52-es woodstarhoz van vezetőd?
pbalage
Reggeli: Háromszög alakú ételek. (kockasajt (tök érdekes, hogy háromszög alakja van))
Ebéd: Formátlan és majdnem finom ételek (például tökfőzelék)
Vacsora: Kör alakú ételek. (uborka, virsli, elhibázott kenyér)
preparátor
@pbalage: Mi a sz@rt keresel te kórházban? Aki beteg, n em kajás! :-)
pbalage
@preparátor: a pörkölt ízesítésű infúzió a legjobb cucc.
preparátor
@pbalage: tETSZIK A HUMOR! :-))))))))))))
Kedvelem az okos embereket!
Rózsika Hatházi
Én már ezen nem akadok ki. Két éve voltam kórházban csípőműtéten, bár adtak volna virslit. De nem! Kockasajt alakú, háromszögletű, valamivel megkent kenyér. A nagysága sem volt nagyobb egy macisajtnál.
Viszont, ma reggel felment a cukrom (6-8 forinttal) Tuzson (ragyavert) Bencus kijelentésén, miszerint aki többet akar, menjen magánegészségügybe.Arra nem gondol a marhája, hogy aki beteg nem többet akar, csupán meggyógyulni?
Hiába, akinek egy csepp esze sincs, az annyit is ér. :)))
papa.49
Még jó hogy egyáltalán kaptak vacsit, mert ha megint elázik a pancsoló aréna pályája, akkor már reggeli se lesz)))))))))))
Szókrakész
Eddig csak tampont, shampont, wc papírt kellett vinni, most máre egy motzgókonyhát is vinni kell, vagy legalább rezsót, edényt, ...
De ha én a kórházi rezsicsökis áramot használom, azzal nem lopom a rezsicsökis jobbanteljesítést???
Rózsika Hatházi
@Szókrakész: Vigyél magaddal villanyórát is! :)))
kamazuka
Hobbyból.
Fájdalom,hogy hobby szintjére aklacsonyodik egy tragédia.
Szóval hobby-ból és kíváncsiságból összehasonlító elemzést kutattam,hogy anno a holocaust táboraiban az egy főre jutó napi ellátmány a rabok részére,akkori bitodalmi márkában számolva,a mai kórházi betegélelmezésre vonatkozóan.Természetesen az érték átváltásokra is figyelemmel.
Tulajdonképpen csak nem megyünk gázba.De majdnem, ugyanott vagyunk.
Ha csak kizárólag a kórházi étkeztetés színvonalára tekintek!
A minimálbér,és a 47000 Ft-ból meg lehet élni összehasonlítására.nincsen szavam!
ila51
@preparátor: 14:21...lemaradtam...mindig be kell lépni...most ritkábban jövök... homályosíts fel légyszíves...:)
human
@Rózsika Hatházi: Ha gyógyulni akarsz akkor is magánkórházba kell menned. Többször elmondta a tévében az orvosok megbízottja, hogy 50% esélyed van rá, hogy nyugatinak megfelelő ellátást kapsz és 50% esélyed, hogy ott fogsz maradni.
simmering73
Vérlázító, hogy hová züllött le ez az ország.
kutyahűség
Undorító, de sajnos már Hofi is megmondta, hogy a kórház nem hízlalda. Jöhetnék az elrettentő példával, hogy egy szXros vakbélműtétnél mit kaptam egy hétig "étel" címen, de úgyis megvan mindenkinek a saját sztorija, aki volt már "ébredő magyar" (szintén Hofi).
Rózsika Hatházi
@human: Már ne is orrolj meg rám, de a kórházak nem azért vannak, hogy a beteg embereket meggyógyítsák? Nemigen vagyok beteges, meg kórházbajáró (a csípőmet muszáj volt generálozni, de megvártam a nyugdíjas koromat, hogy ne másnak kelljen elvégeznie a munkámat), de rohadtul bosszant, hogy emberek dolgoznak évtizedekig, szarért fosért, fizetik a tébét és, ha beteg lesz menjen magánkórházba, vagy dögöljön meg! Pláne, ha nyugdíjas! Ezeknek az emberszabásúaknak nem lesz nyugdíjas , vagy már az a szüleje? Ők sosem szorulnak rá kórházra? Kap egy infarktust, oszt menten Grazba viszik, vagy mi a fax? Azt a fűzfán fütyülő rézfaszú baglyát, de fel húztam magam. Nem csak a cukrom ment fel, de a kávém is, meg a sertéskarajom is. :)))
human
@Rózsika Hatházi: Akárhogy is számoljuk és akármilyen politikai nézetet is vallunk a kórházak költsége mindig ugyanannyi. Már csak az a kérdés, hogy az állami milyen módon kívánja előteremteni ezt a pénzt.
papa.49
@human: Erre a válasz egyértelmű, ha eddig kaptatok 100 egységet, akkor jövőre csak 75 kaptok mert ti ügyesek vagytok, 2 év múlva meg csak 50 egység jár mert annyit ,,fejlődött,, az egészségügy, hogy az is elég lesz nektek!!!A megspórolt suskát meg majd mi elbasszuk stadionokra, meg kisvasútra, meg visszaállamosításokra, ti meg le vagytok szarva!!!Kb. ez a hazugovics vezérkő elve!!!
human
@papa.49: Valóban ez a helyzet. A tanárok és a munkájukat segítő technikusok is ott cseszik el, hogy néha saját pénzükből vesznek akár csavart vagy ami éppen a munkájukhoz kell, de hetekig tartana engedélyeztetni. Így persze, hogy a kormány azt mondja, hát megoldották saját maguktól ingyen, akkor meg mehet a lóvé a stadionokra.
wagabund
A virslit(sem)kell főzni, sőt nem is szabad...
Ezeket a termékeket főtt anyagból készítik...
Elegendő a melegítés, de sokan hidegen fogyasztják

Szóval a virsli nem(volt)nyers...
ila51
@wagabund: Ezeket a termékeket forró gőzben , úgynevezett sterilben kifőzik , betöltés után , majd hűtő fürdető után csomagolják...máris ehető , úgymint a parizer , mortadella , sajtos felvágott stb
Desischado
@Rózsika Hatházi: Rózsikám, csak nyugalom! Nem érnek ezek annyit, hogy bajod legyen miattuk! Ezen a tuzsonon meg mit csodálkozol? Nekik telik rá, arra nem gondol a marhája, - elnézést a marháktól - hogy neked/nekem és sokaknak nem telik a magánkórházra! Ennyire hülyék, és ennyire nincsenek képben a valós helyzetet illetően!

@papa.49: Papa, nálad a pont! Pontosan leírtad a lényeget!
1magyar
Igen, a virsli már főzött állapotban van, de főzzük mindig, hogy meleg legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.