A tegnapi hanyatló nyugati kórházi menü után itt a jobban teljesítő Magyarország egészségügye: a Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán nyers (a kommentelők kedvéért: főzetlen/melegítetlen) műbeles virslit szolgáltak fel. 

A fotót egy felháborodott apuka küldte a kisalföld.hu szerkesztőségének, mint írta, ezt kapta vacsorára a 19 beteg kisgyerekből 10 a gyerekosztályon. Egy virsli szalvétán, szelet kenyér és egy darab uborka. 

 

A lap megkérdezte az intézményt az esetről, azt írták:

Az élelmiszerek szükség szerinti melegítésére, hőkezelésére felszerelt teakonyhánkban minden esetben lehetőséget biztosítunk. A hideg húsipari termékek, mint amilyen a virsli is, konyhakész elkészítésében osztályos nővéreink készséggel segítséget nyújtanak. A leírt esetben egyszeri, a hozzátartozók e lehetőségről való tájékoztatásának elmaradásából adódó mulasztás történt. Az okozott kellemetlenségért a hozzátartozók elnézését kérjük

– vagyis ha jól értjük, a szülőknek kellett volna a virslit megfőzni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez az ultramodern fólia csomagolás, a kórházi higiénia része. Ha nem vittél rezsót, magadra vess...
Gondolom most jön Papuska1, és közli, hogy a háborúban örültünk volna ennek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@papa.49: Valóban ez a helyzet. A tanárok és a munkájukat segítő technikusok is ott cseszik el, hogy néha saját pénzükből vesznek akár csavart vagy ami éppen a munkájukhoz kell, de hetekig tartana engedélyeztetni. Így persze, hogy a kormány azt mondja, hát megoldották saját maguktól ingyen, akkor meg mehet a lóvé a stadionokra.
wagabund
A virslit(sem)kell főzni, sőt nem is szabad...
Ezeket a termékeket főtt anyagból készítik...
Elegendő a melegítés, de sokan hidegen fogyasztják

Szóval a virsli nem(volt)nyers...
ila51
@wagabund: Ezeket a termékeket forró gőzben , úgynevezett sterilben kifőzik , betöltés után , majd hűtő fürdető után csomagolják...máris ehető , úgymint a parizer , mortadella , sajtos felvágott stb
Desischado
@Rózsika Hatházi: Rózsikám, csak nyugalom! Nem érnek ezek annyit, hogy bajod legyen miattuk! Ezen a tuzsonon meg mit csodálkozol? Nekik telik rá, arra nem gondol a marhája, - elnézést a marháktól - hogy neked/nekem és sokaknak nem telik a magánkórházra! Ennyire hülyék, és ennyire nincsenek képben a valós helyzetet illetően!

@papa.49: Papa, nálad a pont! Pontosan leírtad a lényeget!
1magyar
Igen, a virsli már főzött állapotban van, de főzzük mindig, hogy meleg legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.