A tegnapi hanyatló nyugati kórházi menü után itt a jobban teljesítő Magyarország egészségügye: a Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán nyers (a kommentelők kedvéért: főzetlen/melegítetlen) műbeles virslit szolgáltak fel. 

A fotót egy felháborodott apuka küldte a kisalföld.hu szerkesztőségének, mint írta, ezt kapta vacsorára a 19 beteg kisgyerekből 10 a gyerekosztályon. Egy virsli szalvétán, szelet kenyér és egy darab uborka. 

 

A lap megkérdezte az intézményt az esetről, azt írták:

Az élelmiszerek szükség szerinti melegítésére, hőkezelésére felszerelt teakonyhánkban minden esetben lehetőséget biztosítunk. A hideg húsipari termékek, mint amilyen a virsli is, konyhakész elkészítésében osztályos nővéreink készséggel segítséget nyújtanak. A leírt esetben egyszeri, a hozzátartozók e lehetőségről való tájékoztatásának elmaradásából adódó mulasztás történt. Az okozott kellemetlenségért a hozzátartozók elnézését kérjük

– vagyis ha jól értjük, a szülőknek kellett volna a virslit megfőzni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez az ultramodern fólia csomagolás, a kórházi higiénia része. Ha nem vittél rezsót, magadra vess...
Gondolom most jön Papuska1, és közli, hogy a háborúban örültünk volna ennek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kutyahűség
Undorító, de sajnos már Hofi is megmondta, hogy a kórház nem hízlalda. Jöhetnék az elrettentő példával, hogy egy szXros vakbélműtétnél mit kaptam egy hétig "étel" címen, de úgyis megvan mindenkinek a saját sztorija, aki volt már "ébredő magyar" (szintén Hofi).
Rózsika Hatházi
@human: Már ne is orrolj meg rám, de a kórházak nem azért vannak, hogy a beteg embereket meggyógyítsák? Nemigen vagyok beteges, meg kórházbajáró (a csípőmet muszáj volt generálozni, de megvártam a nyugdíjas koromat, hogy ne másnak kelljen elvégeznie a munkámat), de rohadtul bosszant, hogy emberek dolgoznak évtizedekig, szarért fosért, fizetik a tébét és, ha beteg lesz menjen magánkórházba, vagy dögöljön meg! Pláne, ha nyugdíjas! Ezeknek az emberszabásúaknak nem lesz nyugdíjas , vagy már az a szüleje? Ők sosem szorulnak rá kórházra? Kap egy infarktust, oszt menten Grazba viszik, vagy mi a fax? Azt a fűzfán fütyülő rézfaszú baglyát, de fel húztam magam. Nem csak a cukrom ment fel, de a kávém is, meg a sertéskarajom is. :)))
human
@Rózsika Hatházi: Akárhogy is számoljuk és akármilyen politikai nézetet is vallunk a kórházak költsége mindig ugyanannyi. Már csak az a kérdés, hogy az állami milyen módon kívánja előteremteni ezt a pénzt.
papa.49
@human: Erre a válasz egyértelmű, ha eddig kaptatok 100 egységet, akkor jövőre csak 75 kaptok mert ti ügyesek vagytok, 2 év múlva meg csak 50 egység jár mert annyit ,,fejlődött,, az egészségügy, hogy az is elég lesz nektek!!!A megspórolt suskát meg majd mi elbasszuk stadionokra, meg kisvasútra, meg visszaállamosításokra, ti meg le vagytok szarva!!!Kb. ez a hazugovics vezérkő elve!!!
human
@papa.49: Valóban ez a helyzet. A tanárok és a munkájukat segítő technikusok is ott cseszik el, hogy néha saját pénzükből vesznek akár csavart vagy ami éppen a munkájukhoz kell, de hetekig tartana engedélyeztetni. Így persze, hogy a kormány azt mondja, hát megoldották saját maguktól ingyen, akkor meg mehet a lóvé a stadionokra.
wagabund
A virslit(sem)kell főzni, sőt nem is szabad...
Ezeket a termékeket főtt anyagból készítik...
Elegendő a melegítés, de sokan hidegen fogyasztják

Szóval a virsli nem(volt)nyers...
ila51
@wagabund: Ezeket a termékeket forró gőzben , úgynevezett sterilben kifőzik , betöltés után , majd hűtő fürdető után csomagolják...máris ehető , úgymint a parizer , mortadella , sajtos felvágott stb
Desischado
@Rózsika Hatházi: Rózsikám, csak nyugalom! Nem érnek ezek annyit, hogy bajod legyen miattuk! Ezen a tuzsonon meg mit csodálkozol? Nekik telik rá, arra nem gondol a marhája, - elnézést a marháktól - hogy neked/nekem és sokaknak nem telik a magánkórházra! Ennyire hülyék, és ennyire nincsenek képben a valós helyzetet illetően!

@papa.49: Papa, nálad a pont! Pontosan leírtad a lényeget!
1magyar
Igen, a virsli már főzött állapotban van, de főzzük mindig, hogy meleg legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...