További halasztást szenved az Európai Unió állam- és kormányfőinek plenáris tárgyalása a brit reformelképzelésekről – jelentette be a Twitteren péntek délután Preben Aamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője.

A tagállami vezetők az eredeti tervek szerint "angol reggeli" fölött véglegesítették volna a megállapodást, ám ezt később ebéddé, majd "étkezéssé" minősítette át Aamann; a szóvivő legalább öt halasztást jelentett be a Twitteren. A legutóbbinál már nem is jelölt meg időpontot, hogy mikor folytatódhatnak a plenáris egyeztetések. Korábban 13.30-at, majd 14.30-at, 15.30-at, kisvártatva pedig 16.00 órát jelölt meg várható kezdésként. Végül határozatlan idejű halasztást jelentett be. Ilyenkor a tagállami vezetők kisebb csoportokban egyeztetnek, pihennek, Donald Tusk pedig "gyóntatásnak" nevezett kétoldalú megbeszéléseket folytat, hogy a 28-ak végül egyezségre tudjanak jutni.

Egy neve mellőzését kérő tisztviselő arról számolt be, hogy a tanácskozáson kritikus a helyzet, az egyeztetések legkorábban este folytatódnak, a tagállami delegációkat pedig arra kérték, hogy szombatra is foglaljanak szállást.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hari
@wagabund: igen itt az ideje, hogy megtudják mi a magyarok istene. Aztán mi tudjuk meg, hogy megtudták.
wagabund
Most kiderül Orbán tényleg olyan tökös-e, mint amennyire állítja magáról, és kormányáról..(no meg a magyar emberekről)...
...meglátjuk mennyire áll ellen a fenyegetéseknek, esetleg van-e valami meglepő ütőkártyája a zakó ujjában...
Kizártnak tartom, hogy Orbánt egyedül hagyják a Visegrádi többiek...vagy más országok, akik szintén megunták az öreg nő uralmát..
Hari
@wagabund: igen itt az ideje, hogy megtudják mi a magyarok istene. Aztán mi tudjuk meg, hogy megtudták.
justhpeter
@wagabund: Orbán testvérrel úgy mossák fel a brüsszeli főutcát, ahogy elő van írva. S ha ez nekünk esetleg euro milliókba kerül majd, Orbánt kényszermunkára kell ítélni.
Szókrakész
@wagabund: Itt már mindenki unja a führerleányt.
Szókrakész
Egy napot maradhatnak?!?!?!

Tovább nem bírnák a stadionkirályt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.