Az LMP szerint "törvényesíti a lopást" az az államháztartási törvényt módosító javaslat, amelyet Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtott be az Országgyűlésnek – mondta Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese pénteken sajtótájékoztatón.

"Úgy látszik, hogy a Fidesznek kevés, hogy csak a Magyar Nemzeti Bank alapítványain vagy az európai uniós projekteken keresztül lopják el az adófizetők pénzét"

- fogalmazott az ellenzéki képviselő. Szerinte Lázár János javaslata megfosztaná az Országgyűlést attól a jogától, hogy a költségvetési módosításokról döntsön és így félő, hogy az egész költségvetés elveszíti "közpénz jellegét". A parlament kormánytöbbségére utalva hozzátette: úgy látszik hogy a Fidesz már a saját képviselőitől is fél.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón más témában Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati szakszóvivője a kéményseprési szolgáltatás bizonytalan helyzetére hívta fel a figyelmet. Közölte: az LMP információi szerint a katasztrófavédelem munkatársai még mindig nem tudják, hogy júliustól milyen feltételekkel kell elvégezniük ezt a szolgáltatást. Szerinte az, hogy a tűzoltók majd másodállásban kéményseprést is a vállalnak, jelzi, hogy az életpályamodelljük nem valósul meg kielégítően.

Felszólította ezért Pintér Sándor belügyminisztert és a kormányt, hogy tisztázza végre a helyzetet ebben a kiemelt felelősséggel járó, az élet- és vagyonbiztonság szempontjából nagyon fontos ágazatban. Az LMP arra is választ vár, hogy mennyibe kerül majd az adófizetőknek a kéményseprőipari szolgáltatás biztosítása.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Lázárt is el kell számoltatni. Nem maradhat büntetlenül ekkora politikai szélhámos !!!
Toby
@Jozefina: Bocs' de nem pusztán politikai szélhámos lézer-piszkos, hanem mocskos, harácsoló bűnöző !
A világ jobbik felén, tized ennyiét napozna rácsok mögött ez a tróger !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.