Két téglalap alaprajzú egykori cselédszállás, két L-alaprajzú egykori istálló, egy magtár és bónusznak egy kis víztorony. Ebből az 5+1, valamikor 1820 után klasszicista stílusban épült jókora épületből áll az a prímán felújított műemlék birtok, ami Orbán Viktor apjának ingatlanos cégéé, Mészáros Lőrinc alpolgármester bérli, de Ferenczi Krisztina tényfeltárásai óta egyre valószínűbb, hogy titokban a miniszterelnök családjának rezidenciája. Na de milyen is az a hely, amin még az Első Családnak is megakad a szeme?Hatvanpuszta egyesek szerint a középkorban lakott település volt, de erről nem maradt fel semmiféle írásos bizonyíték. A legelső említései a XVIII. század második feléből származnak, ekkor az alcsúti uradalom része volt és juhtenyésztéssel foglalkoztak rajta. 1783-ban már szerepelt egy katonai felmérés térképén, de házakat nem jelöltek rajta, sőt még 1815-ben sem, de gazdasági épületeket, például juhakolt ekkor már igen. A pangásnak 1819-ben lett vége, amikor Habsburg József...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Úgy járt a köz, mint az egyszeri gróf, akinél addig bazsevált a prímása, míg nem meg nem vette az elszegényedett urától az összebazsevált pénzen a kastélyát.
Alighanem ezt a birtokot is elbazseválták tőlünk, a köztől, és pénzmosodává alakították.
nezelodo
Úgy járt a köz, mint az egyszeri gróf, akinél addig bazsevált a prímása, míg nem meg nem vette az elszegényedett urától az összebazsevált pénzen a kastélyát.
Alighanem ezt a birtokot is elbazseválták tőlünk, a köztől, és pénzmosodává alakították.
nezelodo
Alighanem ez a majorság volt az, aminek a kerítését a helyi pletyka szerint vásárlás körüli időben egy éjszaka alatt levágták, és eladták a MÉH-be vagy valami zugfelvásárlónál Olcsón. Áron aluli eladás ellenére nem törte össze magát a rendőrség a tettes felkutatásával. Vajon miért ez a lustaság?
evacica
Felkapaszkodott az uborkafára, persze a néppénzén, egy senki aki újgazdag lett!
nyanya001
Úrnak születni kell !
Azért, mert egy főúri majorságban tesped még nem lesz úr ez a felkapaszkodott mihaszna !
Január
A stadiont Felcsúton nagyon rossz helyre építették, - alaposan mellé fogtak vele - hiszen a háza mellett van, ott pihenni élni nem lehet. Ez a major pedig tökéletes az elvonulásra. Nem lenne ezzel semmi gond, csak az ország ne lenne így legatyásodva, és még mindig van lejjebb.
Most mutatták a Híradóba a Kelenföldi Pályaudvart, jó ország kaput csinálnak belőle... Szégyen és gyalázat miközben az ország miniszterelnöke magának luxus környezetet teremt.
nusika
@Január: ...teljesen igazad van.
www.168ora.hu/buxa/gazdasag-lemaradas-chikan-attila-oktatas-korrupcio-143230.html
...ezt nem a baloldaliak véleménye, hanem egy józan gondolkozású jobboldali szakember.Nem Ő az egyedüli, akinek ez a véleménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.