Politikai szempontból, ugyanis ha összejön a török tervezet, azzal megszűnik a "gyalogló menekültek-migránsok hömpölygő tömege", és vele együtt az erre felépítette magyar kormányzati kommunikációs startégia is: nem lesz mivel riogatni a médiában – véli Tarjányi Péter. Európa terrorfenyegetettsége viszont nem csökkenne, sőt: az eddigi, Törökországhoz kapcsolódó vízumkényszer megszűnése "egy biztonsági rémálom lenne, hiszen a törököknél bizonyítottan több ezer aktív terrorista tartózkodik".

A biztonságpolitikai szakértő a Facebook arról írt:

A hétfői menekült-migráns csúcs nem hozott megoldást. Nézem a médiában a híreket és nem értem az európai politikusok optimizmusát. A tegnapi előterjesztések elfogadása esetén a válság 100%-os győztese Törökország lenne. Fizetnie kell az EU-nak azért, hogy a Balkánon rekedt emberek visszaszállításra kerüljenek Törökországba, fizetni kell azoknak a szír menekülteknek kapcsán, akik Törökországból Európába jöhetnek, fizetnie kell Európának az ide szállításuk után az itt tartózkodásuk költségét, és mintegy i-re a pontként Isztambulnak már nem 3, hanem 6 milliárd eurót kell pluszban folyósítanunk. Sőt, Törökországgal kapcsolatban már nem 2016. októberében, hanem 2016. júniusában fel kellene, hogy oldja az EU a vízumkényszert...Jó kis alku, mit ne mondjak!... A mérleg másik serpenyőjében az EU vezetői szerint az lenne, hogy az embercsempészek által hajókon és gyalogosan közlekedő 100 ezrek áradata megszűnne, és egy ellenőrzött folyamat mentén lehetne csak Európába jönni. És itt van a probléma. Nem látom, hogy ki végezné a Törökországban rekedt milliók szűrését. Mi van azokkal a százezrekkel, akik nem szír menekültek? Miért gondolja azt bárki, hogy az embercsempészet nem vált irányt, és folytatódik, okirat hamisítással megerősítve. Igen, igen, megint a végrehajtási részletekről beszélek, amelynek hátterét még mindig nem látom. Arról nem beszélve, hogy terror-elhárítási szempontból az eddigi Törökországhoz kapcsolódó vízumkényszer megszűnése egy biztonsági rémálom lenne, hiszen a törököknél BIZONYÍTOTTAN több ezer aktív terrorista tartózkodik... A legnagyobb vesztese azonban ennek a megállapodásnak (ha összejön) politikai szempontból Orbán Viktor. Hiszen ha megszűnik a gyalogló menekültek-migránsok hömpölygő tömege, az erre felépített kommunikációs stratégiai háttér komoly része "elszáll". Nem lesz akikkel riogatni lehetne, hiszen a tömegek Törökország és az európai államok között irányítottan repülőgépeken, vagy vasúton érkeznének. Természetesen az továbbra is kérdés, hogy az EU-s országokba milyen szisztéma mentén, mennyien kerülnének elhelyezésre. Ezt is lehet nyilván a magyar médiában "horrorként" bemutatni, de ez kevésbé látványos, mint a kerítés mellett tolongó, vagy azt áttörni akaró tömegek látványa...Miközben – ha a javaslat így marad – az így érkezők veszélyességi szintje sokkal magasabb... Ez az igazság.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Elfogynak a gyalogos migráncsok elvtársak, aztán akkor megint a fideSSes mutyik kerülnek a figyelem középpontjába elvtársak.
Ez valóban nem túl jó hír önöknek elvtársak, takonyárpinak új ellenséget kell keresni elvtársak, mert a kockás inges tanárok elleni uszítás besült rendesen elvtársak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Kovács Béla: Mert aztán qrwa nagy ötletesség és ész kellett a drótkerítés felhúzásához, ám "megnyugtatlak", amelyik origi terrorista ide akar jönni, az ide is fog, de nem menekültként, kerítés ide, kerítés oda, miközben az 1294 "kwoothás" menekült minden percét, mozdulatát ellenőrizni lehetne, a teljes ellenőrzés idejére akár időleges korlátozással is és ez adhatna csak elfogadható garanciát !
Hatalmas agrárvakítás, amit a törpe viziló művel, minden áron bizonyítani szeretné, hogy az ő akarata érvényesül, kerül, amibe kerül !
Dr. Felipe
Elfogynak a gyalogos migráncsok elvtársak, aztán akkor megint a fideSSes mutyik kerülnek a figyelem középpontjába elvtársak.
Ez valóban nem túl jó hír önöknek elvtársak, takonyárpinak új ellenséget kell keresni elvtársak, mert a kockás inges tanárok elleni uszítás besült rendesen elvtársak.
RonaGyuri
@Kovács Béla: ennek veszélye most nem áll fenn!
Fradigege
Szépen regisztrálják őket. És majd itt radikalizálódnak.
Desischado
Remélem, hogy végre neki is beborul már! Ideje lenne!
Csizmás Kond
Amíg lesz migráns addig lesz gyalogoló migráns is...csak esetleg más irányból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.