Az Emmi közleményben számolt be a Köznevelési Kerekasztal eddigi munkájáról, amibe belefért egy jóízű szocizás is. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy ki veszi komolyan a kerekasztal munkáját. Íme a közlemény:

A Köznevelési Kerekasztal eddigi három ülése igazolta, hogy a gyermekek, a pedagógusok, az iskolák érdekét egyedül a párbeszéd és a közös munka szolgálja.

A kormány és a Köznevelési Kerekasztalon részt vevő szakmai szervezetek közös célja, hogy a gyermekek versenyképesebb tudást szerezzenek, a pedagógusok munkáját és az iskolák működését javítsa.

Ahogy az a köznevelési vitanapon is kiderült, az oktatásból egyértelműen az MSZP-SZDSZ-kormány vonta ki a pénzt az önkormányzatokon és a 13. havi pedagógusbérek megszüntetésén keresztül. A polgári kormány 2010 óta pótolja a pénzt az oktatásban az állami fenntartáson, a pedagógusok béremelésén és az iskolafejlesztéseken keresztül.

Az egy hónapja alakult Köznevelési Kerekasztal számos eredményt hozott. A kormány minden felvetést meghallgat a kerekasztalon, szinte minden felvetésre megoldást tud találni. Kivéve az újabb pedagógus-béremelést jelentő követelések, ingyenes tankönyvellátást veszélyeztető javaslatok, illetve az iskolák állami fenntartásból való kikerülése nem teljesíthetőek.

A kormány álláspontja szerint a korábbi önkormányzati fenntartású oktatási rendszer megbukott, az önkormányzatoknál 1300 milliárd forint adósság halmozódott fel, több száz iskolát zártak be és több ezer pedagógus maradt állás nélkül, ezért azon oktatási rendszerhez nem szabad visszatérni, ehhez pedig szükséges az állami intézményfenntartás szerepének megőrzésére. Ebben a Köznevelési Kerekasztal legutóbbi, március 8-i ülésén is teljes egyetértés volt a tagok között, ahogy abban is, hogy az állami intézményfenntartó szervezeti struktúráját ősztől mindenképpen át kell alakítani.

Az alig egy hónapja alakult Köznevelési Kerekasztal emellett számos más ügyben is érdemi véleményt fogalmazott meg és tett javaslatot, amelyek végrehajtása részben már meg is kezdődött: javítjuk a Klik finanszírozását, megkezdtük tartozásának rendezését. Továbbá több hatáskört kapnak az iskolaigazgatók, rendezzük a foglalkoztatási kérdéseket, de például felülvizsgáljuk az előmeneteli rendszert, a nem oktatói dolgozók jövedelmi rendszerét, fejlesztjük a pedagógusképzést, átalakítjuk a továbbképzési rendszert, felülvizsgáljuk a kerettantervet, a nemzeti alaptantervet is.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@papa.49: Nagyon pofátlan ez a szöveg...vérlázító. Ahol lakom ott a mocskos oktatásromboló gyurcsány konkrétan vadiúj általános iskolát adott át...a mocskos szemét mi?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alterego56
Nem sül ki a szemetek gazemberek? Már megint 13. havi nyugdíjaztok. Miért nem adjátok vissza? A hatalmatok megvan hozzá. És mi van a 14. havi nyugdíjjal?
Desischado
Egy vicc az egész bagázs. Dilettáns, hozzá nem értők gyülekezete. De persze könnyebb a szocikra meg Gyurcsányra kenni mindent. Alattuk nem volt ilyen ramaty állapotban az oktatás. Szánalmas, hazug, kretén banda!
nezelodo
@Desischado: Jaj miket nem mondasz! Nem emlékszel, a fideszes fiúk mekkora vehemenciával harcoltak a Fletó féle tandíj ellen? Na és ki tett rá még egy dömperrel a tervezetre? Vagy mekkora kampány volt amikor a Fletó a Putyinnal tárgyalt? Ment a KISZ titkárok kommunistázása ezerrel, a széplelkű dakoták csak orosz bérenceztek.. Most meg mit is írtak a baráti lengyel lapok a nagyon "bensőséges Orbán-Putyin együttlétről"? Paks II pedig minden ésszerű érv ellenére Putyin akarata szerint évtizedekre vazallussá teszi megint az országot.
Hiába a fiúk felmenői de ők maguk sem tudnak meglenni a behódolás nélkül. Még jó hogy a Kövér reggelenként ima helyett nem énekelteti el velünk az Internacionálét!
panellproli
@human: Csak az a baj,hogy az a pénz is hozzájuk csordogál vissza!
joopapa
Ez kerek asztal vagy mi azért ült ősze hogy ezt nagy mennyiségű fekáliát ami a klikknél felgyülemlett hogyan tudnák rákenni a "ballipcsikre"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.