A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint még nem lehet tudni, hogy szükség lesz-e a magyar-román határon kerítés építésére, de ha igen, Magyarország tíz nap alatt képes felépíteni.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán péntek este emlékeztetett: 80 milliárd forintot költött a magyar állam az elmúlt évben a migránsválság kezelésére. Megjegyezte: ehhez képest kevés pénzügyi segítséget, mindössze 3 milliárd forintot kapott az ország az Európai Uniótól.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a migránshelyzet kezelése ugyanakkor folyamatos kiadásokat jelent. Az elkövetkező időszakra 7 milliárd forintot különített el a kormány védekezési célra – tette hozzá.

Tuzson Bence ugyanakkor hangsúlyozta: a migránsválságban nem a pénzügyi szempontok a legfontosabbak, hanem az, hogy meg kell védeni a magyar állampolgárokat, és fenn kell tartani a biztonságot az országban.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
"Tuzson: 10 nap alatt le lehet zárni a román határt."
titeket meg egy perc alatt lelehetne többit nem írom mert nyomda festéket nem tűrné el a végén a képernyő is bele veresedne.
moiszikf
@gerike87: Én ebbe nem igazán vinném bele a politikát. Pusztán arról van szó, hogy kisebb gond "potyára" lezárni, mint nyitva hagyni és akkor kapkodni amikor baj van. Semmi ideológia, csak JPÉ.
Dr. Felipe
Akkor neki lehet állni elvtársak. Reméljük egyszer majd a g..it is le lehet zárni, igaz nem tíz napra.
Dr. Felipe
"80 milliárd forintot költött a magyar állam az elmúlt évben a migránsválság kezelésére. "

Bizony elvtársak, nem olcsó a pasa park. Mindig akad egy szomszéd, meg reklámszatyor.
gerike87
@moiszikf: Az a baj, hogy erről szól a politika, mert így tudják növelni a hanyatló népszerűségüket. Görög, Macedón, Szerb határ zárva plusz ott van a Kárpátok, ami elég nagy akadály. Románok sem nézik végig, hogy végig masiroznak rajtuk. Én nem látom indokoltnak.
moiszikf
@gerike87: A próféta beszéljen belőled! Kicsit se bánom, ha a pozitív forgatókönyv válik valóra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.