A turisztikai iparág fejlődése érdekében hatékony, modern, jól működő szervezetrendszer kialakítására van szükség, ezért létrejön a Nemzeti Turisztikai Ügynökség, a turizmussal kapcsolatos erőforrások koncentrálására – jelentette be Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Budapest Turizmusa 2020 konferencián, pénteken Budapesten.

Kifejtette: folytatódik a turizmus dinamikus növekedése, a szektor várhatóan idén is 5-6 százalékkal bővül majd, ehhez az erőforrások tagoltságának megszüntetésére, hatékonyabb felhasználására van szükség. A centralizálás segíthet egy egységes országimázs kialakításában, továbbá abban, hogy a turizmus GDP-hez való hozzájárulása elérje a versenytársakéhoz hasonló 12-15 százalékot.

A Nemzeti Turisztikai Ügynökség részleteinek kidolgozása folyamatban van, létrehozásával egy helyre kerülhet a turisztikai szervezés, -képzés, és az ország marketingje is – fogalmazott a kormánybiztos. Tuzson Bence szerint a főváros és a turisztikai iparág jelentőségét mutatja, hogy 2015-ben a Budapesten töltött vendégéjszakák száma meghaladta a 8,7 milliót, 7 százalékkal nőtt az előző évhez képest. 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pestilence
Ha hatékony, modern és jól működő szervezetrendszert akarnak, akkor inkább ne a kormány intézze.
justhpeter
Javaslom, a százlábút az ügynökség élére.
Szókrakész
"Nemzeti Turisztikai Ügynökség jön létre"

És mint régen, ők szervezik majd nyugatra az utakat, amit előtte kérvényezni, engedélyeztetni kell?
És most mennyi lesz az egy főre jutó kivihető nyugati valuta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.