A 444.hu derítette ki néhány napja, hogy a jegybank 28 milliárd forint alaptőkével létrehozott Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványa (Pageo) háromszintes, wellness-funkciókkal bővített bunkerrendszert tervez építeni a Budai Várnegyed oldalába.

A pincerendszer legalsó szintjén pezsgőfürdők, medencék és szaunahelyiségek létesülnének. Matolcsyék tagadták a kiszivárgott terveket és azt mondták: a bunkerekben egy geopolitikai tudásközpontot hoznak létre.

Hatalmas a titkolózás Matolcsy wellness-szaunája körül

A Népszabadság megkereste a terveket ismerő Műemlék Tanácsadó Testületet, ahonnan a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központhoz irányították a lapot. Ott azt közölték: „a Forster Központ nem kíván választ adni".

A hazai örökségvédelem őre nem felelt arra a kérdésre: bővíthető-e a pincerendszer a környező épületek sérülése nélkül? Vonatkoznak-e az örökségvédelmi szabályok a felszín alatti építkezésre?

Az I. kerületi építési engedélyeket elvileg a Budavári Önkormányzat adja ki, ám Csányi Éva kerületi főépítész azt mondta a lapnak, hogy az Úri utcai épület műemléki védettség alatt áll, így az I. kerületi Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal jár el az ügyben.

A kormányhivatal a Népszabadság kérdésére azt válaszolta, hogy hozzá még nem érkezett építési engedély iránti kérelem.

A kérelmet az általános – építésügyi, tűzvédelmi, népegészségügyi, műszaki biztonsági – előírásokon túl a régészeti örökség és a műemléki érték védelmével kapcsolatos kormányrendelet alapján bírálják el. A hivatalnak nem sok ideje lesz a mérlegelésre, két hónapon belül döntenie kell.

A szomszédos ingatlanok tulajdonosai szintén ügyfelek az eljárásban, így akár meg is támadhatják az engedélyt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Én meg simán elhiszem! Ez a hazug szemét parazita eddig is tele zsebbel fosztotta ki a magyar népet, és dőzsöl a nép nyomorára! És persze, hogy nem szól orbán sem, mert helyesli! És az ebéd polttal sem a véletlen műve, hiszen polt pétör feladata a kimosdatás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
@nusika: A világ legszebb . legkorruptabb országában élünk mint rabszolga,ahol az embereknek a boldogságot a közmunka jelenti,Diktatúrában élünk,4 évente választunk egy diktátort akinek eddig elmondhattuk a véleményünket.Jelenleg semmi beleszólásunk semmibe.Csak látszólagosan vagyunk szabadok. Az ország irányítása egy ember kezében van.,aki ezt ki is használja.A népet látszat intézkedésekkel,hülyítik.közben kifosszák eladják az országot,maguk között.A népünk tüntethet,amivel semmit nem lehet békésen elérni.Fizeted az adót mindenre,még a csipszre is.Megszorító intézkedéseket hoznak a népre,közben a bankokat támogatják segítik,közpénzeket titkosítanak ,földjeinket is eladják,hozzá nemértő embereknek. Munkánknak nincs becsülete ,ere már akik rájöttek elhagyták szép országunkat.Egy ilyen országban élünk amíg tudunk,és mindig várjuk,hogy jobb lesz! Bízzunk benne,hogy így lesz.Szebb jövőt!
Pestilence
@Borsodi: Nagyon kerek és nyomasztó összefoglalás, köszi. Ezt naponta kellene bedobni a hivők postaládájába, hátha egyszer találnának összefüggést az életminőségük és a kormánymutyik között.
Pestilence
@nusika: Majd a Polt elintézi, hogy ne essen baja.
F_Viktor
@Mirabilis: Pedig a Horn-kormány is 2/3-os felhatalmazással rendelkezett.
nusika
@Pestilence: ...igen, erre egy fideszes sem reagált, hogy egy ebéd, egy pohár pezsgő mellett mit nem lehet elintézni, egy 10 milliós országban. Érdekes, hogy Orbán is helyesli, mert nem reagált ...
Pestilence
@nusika: Ha valaki csak egyszer is látott egyetlen amerikai krimit, akkor tudja, hogy a vádlott(jelölt) nem válthat szót az ügyésszel.
Leülni vele egy kedélyes ebédhez az pedig nagyon nem illendő. Vagy legális. Ez nálunk is igy van. De itt mindent lehet.
prime777
@Borsodi: 20:56-ra.
Köszönöm ezt a hihetetlenül velős és pontos valóság ábrázolást.
Nagyszerűen leírtál mindent!!!
Borsodi
@prime777: Köszönöm amit írtál,nem örülök,hogy te is így látod. ez a valóság.Mért van az,hogy a fidesz politikusok ,és miniszterünk ennek az ellenkezőjét állítják? Nem itt élnek? -,vagy szednek valamit?
Desischado
Én meg simán elhiszem! Ez a hazug szemét parazita eddig is tele zsebbel fosztotta ki a magyar népet, és dőzsöl a nép nyomorára! És persze, hogy nem szól orbán sem, mert helyesli! És az ebéd polttal sem a véletlen műve, hiszen polt pétör feladata a kimosdatás!
volvós
Gyurika !! Remélem már fonják neked ( is ) a jó erös kötelet !!!
magyarbakancs
Semmirekellő bitang banda az egész Fidesz.
nyanya001
Hazudnak, ködösítenek, lopnak, csalnak.
Maguknak építenek luxus bunkert polgárháború, ne adj Isten világháború
esetére.
Ők lesznek a túlélők, de ha van Isten rájuk fog omlani az egész kecó !
JAJMÁR
Nagy biztonságban érzik magukat, az ország népét és a "nemzetet" simán semmibe veszik.
Ad álságos magyarázatokat azoknak, akiknek a pénzét szórja! Gyurica nem komplett, hanem komp lett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.