Az RTL Híradó múlt vasárnap számolt be arról, hogy Páva Zsolt szolgálati autóját vezetve megkülönböztető jelzést használt. Az önkormányzat szerint erre a rendőrség adott engedélyt.

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint, ilyet nem adhatott a rendőrség. Páva Zsolt közleményben azt írta, ha hibázott, tudomásul veszi az eljárás eredményét.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@wagabund: mindenhol kapható, csak ha felszerelik
és rendeltetésszerüen használják ( fény és
hangjelzés együttes használat )
- rendörségi engedély nélkül - szabálysértési
eljárás keretében súlyosan büntethetö !!
De érdekesnek látom a videón, hogy a szolgálati
autója elött ment a rendörautó...a haver ??
sokanvagyunk
"Az önkormányzat szerint erre a rendőrség adott engedélyt." - gondolom, ugyanaz a kéz fogalmazza a szabálysértési határozatot is. :)
Főlökött
Tárgyi feltétel : 0-tól 150 ezer forintig terjedő bírságot is kaphat, aki megkülönböztető fényjelzést vagy hangjelzést adó készüléket jogosulatlanul szerel az autójára, vagy ilyen felszerelést a közterületen lévő gépjárműben birtokol. A szabálysértés ráadásul négy éve a kiemelt közlekedési szabálysértések közé tartozik. Forgalmi engedélybe bejegyzett engedély-határozat szám és a menetlevélben rögzíteni kell, a mk. jelzés használatát. + évente műszaki a kocsira.
Személyi feltétel : A 'B' kategórián túl, PÁV I. vizsgával, Eü alkalmasság II. csoporttal kell rendelkeznie a vezető személynek.

Tehát egy kapitány nem adhat engedélyt a mk. jelzés használatára, ez csak a hamuka része. Nőies zavarukban, nem tudták, mit mondjanak. Azért az érdekes, hogy a felvezető yard tagjai, sem szóltak Neki, hogy nem kéne...Igaz abban a médiafelhajtásban, a lényeg más volt :)
volvós
@Főlökött: 09:49

Nekem nagyon ciki a föcim alatti képen a háttérben
a MERCEDES rendörautó...Pécsnek ez jár !!
Vidéken meg nincs pénz benzinre a yard autójába
Főlökött
@volvós: Nem jár, hanem ez jutott :) Anno beszereztek több típust, skoda finom-durva változatát, audi TT-ből is van 3-4 db a yardon, vw, régi opel-ek, stb. Már csak a szervíznek kell felkészülni, erre a sok típusra.
Kocsinként került meghatározásra, a havi futásteljesítmény, ez alapján gazdálkodhatnak az üzemanyaggal, ha jól tudom.
Jozefina
Ettől még páváskodik a székében tovább!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.