Mind a mentőszolgálat, mind a kórház a szakma szabályainak megfelelően járt el annak a 37 éves külföldi nőnek az ellátásánál, aki március elején halt meg, miután a mentők az egyik fővárosi kórházba szállították – közölte a vizsgálat eredményét az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a beteget az eset körülményeihez képest a lehető legrövidebb időn belül a mentő – a korábbi sajtóhírekkel ellentétben – egyenesen az őt ellátó intézménybe vitte. Az életét azonban nem tudták megmenteni.

Azt írták: a jövőben a kórházfenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Országos Mentőszolgálat az eddiginél szorosabb együttműködést alakít ki a betegek ellátásáért, a mentőszolgálat pedig felajánlotta, hogy a gyorsabb információáramláshoz tetra rádiókat biztosít a kórházaknak.

A központi ágynyilvántartó rendszerbe telefonon beérkező adatokat a jövőben az egészségügyi szolgáltatóknak utólag írásban is meg kell erősíteni és amennyiben az intézmény nem tud beteget fogadni, azt indokolni szükséges. Ennek a jelenleg is meglévő szabályrendszerét további részletszabályok kialakításával egészíti ki az államtitkárság – tudatták.

Felidézték: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár március 24-i sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy vizsgálatot indított az ügyben. A vizsgálat célja annak felderítése volt, hogy megfelelő volt-e az adott esetben, illetve megfelelő-e általában véve a kórházak és a mentőszolgálat együttműködése, illetve szükség van-e annak javításához jogszabály-módosításra.

A Népszabadság korábban arról számolt be, hogy egy 37 éves nő rosszulléte után négy órával került a műtőasztalra. A napilap szerint nő az utcán összeesett, a stroke-gyanús beteghez a XII. kerületbe riasztották a mentőket, akiket a Szent Imre Kórház sürgősségi ügyelete a Szent János Kórházba irányított. Az a kórház azonban korábban lemondta az intenzív ellátást igénylő betegek fogadását, ezért a nőt a helyettesítő Szent Margit Kórházba vitték, ahol az ügyeletes orvos neurológus szakorvos hiányában nem akarta átvenni, majd a Szent Imre jelezte, ebben az esetben mégis fogadja a beteget. Időközben a nő keringése leállt, nem volt szállítható állapotban, újra kellett éleszteni, végül a Szent Margitban műtötték meg, ám elhunyt.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Ehhez az esethez elég egy SBO ellátás! Ringer infúziót C-vitaminnal dúsítva azonnal bekötni, majd megfigyelés alatt tartom és neurológus átveszi. Őt azonban eleve elutasították, mondván nincs a közelben neurológus...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
- a csalást hamis számlákkal fedik el a csalók,
- a vakolási hibát több anyaggal fedi el a kőműves,
- a beteghalált földdel fedi el az orvos !
nemjoezigy
Ez a magyarázat, ez a hozzáállás a szakma és az állam részéről nagyon szomorú a jövőre és mindenkire nézve, mert e szerint ez a rendszer így működik rendszer szerűen jól!
Ez a nagy baj ebben az országban!
wpym
A felelősség olyan, mint a sz@r, nem kell senkinek sem.
sgyuri2003
Ajaj!

Ha ilyen amikor mindenki megfelelően jár el, akkor mi történik amikor nem.
Akkor méreginjekciót adnak a betegnek?
Vagy előbb a mentő a saját kerekeivel hajt át a betegen?
Esetleg benne felejti a takarítónő a felmosórongyot?
qxy
Nem tudom mi lesz akkor amikor tényleg be tíltják a Kemót, mert káros a szervezetre Tudom hogy az orvosok is tudják, de kurva nagy pénz van benne. Akkor ha tényleg egyszer be lesz tiltva minden orvos, elöre meg fontolt szándékkal elkövetett nép írtás lesz a vád? mert ez az nem? Na meg a aparlament is tudja vagyis megy a levesbe mindenki? Beszarás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.