A kormány 2020-ig 1200 milliárd forintot szán kutatásra, fejlesztésre és innovációra, ezzel Magyarország GDP-arányos kutatási ráfordításai megközelítik majd az EU-átlagot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az MTA 187. közgyűlésének hétfői megnyitóján Budapesten.

A magyar tudomány jövője, minősége Magyarországon politikai ügy: nem párt-, hanem nemzetpolitikai ügy

– hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor felidézte, hogy a kormány évekkel ezelőtt szövetséget kötött az MTA-val, ennek köszönhető, hogy 9,5 milliárd forint támogatásból felépülhetett a Természettudományi Kutatóközpont új épülete, míg a CERN-Wigner Adatközponthoz 8,5 milliárddal járult hozzá a kormány, a Nemzeti Agykutatási Programra pedig 2014 és 2017 között 12 milliárdot fordít. Ezen programok mellett a költségvetésből a 2010-es 1 százalékról 2016-ra 1,4 százalékra nőtt a kutatásra szánt forrás.

Orbán: a háttérhatalmak felelősek az agyelszívásért

Kiderült az is, hogy az atomhatalmak a magyar tudósoknak köszönhetik, hogy egyáltalán léteznek, valamint, hogy Orbán szerint háttérhatalmak felelősek azért, hogy a fiatal magyarok nem itthon kutatnak.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
No HAZUGOVICS neked nem kell félned, mert NINCS MIT ELSZÍVNI))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bedécs LÁszló
@Cappuccino: nem lehet ám azt.Akkor kevesebb marad a harácsra.
Jozefina
Azt nem értem, hogy a sok értelmes ember ezt hogyan tudta végig hallgatni??? Eleve miért hallgatták meg ezt az ős tulkot? Ennyi sületlenség egy miniszterelnöktől már bűn is lehet???
Cicamama55
Persze hogy menekülnek a tudós emberek onnan, ahol a kormány az elbutítást díjazza, s költ ennek érdekében milliárdokat. Szarból várat nem lehet építeni!
evacica
Sok hülyeséget hordott már össze, ez is ilyen! A szomorú, hogy egy csomó értelmes ember ezt asületlenséget még meg is tapsolja! Sajnos nincs aki megmondaná, hogy ennek elsősorban Ő és korrupt kormánya az oka! Itthon nincs a fiataloknak jövője, mert arról Orbánék nem gondoskodnak, csak a bugyuta szövegüket nyomják, s aki ezt nem veszi be inkább elmegy!
kukac50
A most tanuló diákok butításáért meg a Fidesz a felelős!
eugen4402
Há' most mondja szomszédasszony, hogy mik történnek..!
Tegnap nem olvastam újságot, most meg látom ám, hogy ez a Kármán Tódor is kitántorgott Ámerikába. Mindig mondtam neki, ne igyon annyit, de hiába ugattam rongyosra a számat... :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.