Nagyjából 90 milliárd forint társaságiadó-bevételről mond le a kormány 2017-ben, így a jövő év végére a 400 milliárdot is meghaladja a sportszervezeteknek a taorendszeren keresztül kifizetett közvetett állami támogatás összege. Folytatódik a stadionépítési program, feljövőben a kézilabda is. A büdzsé egyik nagy nyertese ismét a sport, amelyre legalább 223 milliárd forint jut jövőre – szemben az öt évvel korábbi 67 milliárddal – olvasható a NOL-on.

A költségvetés 81,9 és 91,9 milliárd forint közé becsüli azt az összeget, amelyet vállalkozások inkább sportszervezeteknek adnak ahelyett, hogy a központi büdzsébe fizetnék be.

A 2017-re előirányzott 90 milliárddal a 2011-ben elindított sportcélú taoprogram összköltsége biztosan meghaladja majd a 400 milliárdot, de elérheti a 440 milliárd forintot is. Az idei év elejéig 286,2 milliárd forint támogatást használtak fel a látványsportágak (labdarúgás, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda). A pénz fele, 142 milliárd a futballra jutott. E szakágakhoz csatlakozott a Budapest 2024 Nonprofit Zrt., amely a program haszonélvezője, hiszen a főváros olimpiai pályázatának 19 milliárd forintos költségét is ebből a forrásból fedeznék.

A korrupciós kockázatok óriásiak: a cégeknek nem kell nyilvánosságra hozniuk, kit és mennyivel segítenek. Így nem derül ki, hogy a program legnagyobb nyertesét, a felcsúti futballrészleget patronáló cégek hogyan szerepelnek a közbeszerzéseken.

Tovább pörög a stadionépítés is, a jövő évi büdzsében a legnagyobb tétel a 15 milliárdos összköltségű szombathelyi stadion 5,6 milliárdos részlete – már ha nem számítjuk azt a 35,7 milliárdot, amit az új Puskásra szánnak.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A jóanyátokkal éljetek nemi életet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Egy jól működő gazdaságban ahol nem nyomorog senki azt mondanám ÁMEN...de itt még mindig nem ennek kéne élveznie ekkora prioritást.
RonaGyuri
Ja hogy a sportra???
Ennek ékes bizonyítéka - mármint, hogy csak ürügy a haveroknak osztogatásra - az pont a Felcsút!
eszegfu
Az igaz, hogy a cégeknek nem kötelező nyilvánosságra hozni, hogy milyen csapatot támogatnak a "visszatartott" TAO-ból. Az MLSZ viszont pontosan tudja, mert csak az ő "engedélyével" lehet a kluboknak a szerzett támogatásokat felhasználni, ill. ő engedélyezi az összeget (persze ő is levesz néhány %-ot a TAO-ból ellenőrzés jogcimen)!
Levendula
Ebből a pénzből vissza lehetne "csábítani" az alacsony fizetések miatt Magyarországot elhagyó orvosokat, ápolókat...
Toby
Még a kiesett műkedvelőknek kéne odanyomni pár milliárdot -mint a felcsútkai Lajhár SC-nek - hogy egyik lábukat gyorsan tegyék a másik után, pénz nélkül ez eszükbe se jut !
papa.49
@magyarbakancs: De valami ilyesmire...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.