Nagyjából 90 milliárd forint társaságiadó-bevételről mond le a kormány 2017-ben, így a jövő év végére a 400 milliárdot is meghaladja a sportszervezeteknek a taorendszeren keresztül kifizetett közvetett állami támogatás összege. Folytatódik a stadionépítési program, feljövőben a kézilabda is. A büdzsé egyik nagy nyertese ismét a sport, amelyre legalább 223 milliárd forint jut jövőre – szemben az öt évvel korábbi 67 milliárddal – olvasható a NOL-on.

A költségvetés 81,9 és 91,9 milliárd forint közé becsüli azt az összeget, amelyet vállalkozások inkább sportszervezeteknek adnak ahelyett, hogy a központi büdzsébe fizetnék be.

A 2017-re előirányzott 90 milliárddal a 2011-ben elindított sportcélú taoprogram összköltsége biztosan meghaladja majd a 400 milliárdot, de elérheti a 440 milliárd forintot is. Az idei év elejéig 286,2 milliárd forint támogatást használtak fel a látványsportágak (labdarúgás, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda). A pénz fele, 142 milliárd a futballra jutott. E szakágakhoz csatlakozott a Budapest 2024 Nonprofit Zrt., amely a program haszonélvezője, hiszen a főváros olimpiai pályázatának 19 milliárd forintos költségét is ebből a forrásból fedeznék.

A korrupciós kockázatok óriásiak: a cégeknek nem kell nyilvánosságra hozniuk, kit és mennyivel segítenek. Így nem derül ki, hogy a program legnagyobb nyertesét, a felcsúti futballrészleget patronáló cégek hogyan szerepelnek a közbeszerzéseken.

Tovább pörög a stadionépítés is, a jövő évi büdzsében a legnagyobb tétel a 15 milliárdos összköltségű szombathelyi stadion 5,6 milliárdos részlete – már ha nem számítjuk azt a 35,7 milliárdot, amit az új Puskásra szánnak.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A jóanyátokkal éljetek nemi életet!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A jóanyátokkal éljetek nemi életet!!!
magyarbakancs
@papa.49: "A jóanyátokkal éljetek nemi életet!!!"
Csak nem erre gondoltál *asznámeg a jó *urva *nyát?
dr. prédikátor
@magyarbakancs: Így is lehet/ne/ mondani!!!
Hellcat
Egy jól működő gazdaságban ahol nem nyomorog senki azt mondanám ÁMEN...de itt még mindig nem ennek kéne élveznie ekkora prioritást.
RonaGyuri
Ja hogy a sportra???
Ennek ékes bizonyítéka - mármint, hogy csak ürügy a haveroknak osztogatásra - az pont a Felcsút!
eszegfu
Az igaz, hogy a cégeknek nem kötelező nyilvánosságra hozni, hogy milyen csapatot támogatnak a "visszatartott" TAO-ból. Az MLSZ viszont pontosan tudja, mert csak az ő "engedélyével" lehet a kluboknak a szerzett támogatásokat felhasználni, ill. ő engedélyezi az összeget (persze ő is levesz néhány %-ot a TAO-ból ellenőrzés jogcimen)!
Levendula
Ebből a pénzből vissza lehetne "csábítani" az alacsony fizetések miatt Magyarországot elhagyó orvosokat, ápolókat...
Toby
Még a kiesett műkedvelőknek kéne odanyomni pár milliárdot -mint a felcsútkai Lajhár SC-nek - hogy egyik lábukat gyorsan tegyék a másik után, pénz nélkül ez eszükbe se jut !
papa.49
@magyarbakancs: De valami ilyesmire...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.