Ki kell deríteni, hogy pontosan mi történt csütörtökön Körmenden – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A szóvivő közlése szerint a rendőrség már megtette az elsődleges megállapításait, de – ahogy a miniszterelnök is elrendelte – fel kell tárni az ügy minden részletét. A folyamatban lévő vizsgálat feladata, hogy kiderítse, pontosan mi történt Körmenden – mondta Kovács Zoltán, hozzátéve, "egy dolog biztos, történt valami".

Arra a kérdésre, hogy az események miatt zárttá tehetik-e a jelenleg nyílt körmendi befogadóállomást, azt válaszolta, erre vonatkozóan uniós és magyar jogszabályok az irányadóak: azokat a menekülteket helyezik el zárt táborokban, akik megsértették – például illegális határátlépéssel – a törvényeket.

Az atv.hu csütörtökön azt írta, hogy szerdán a befogadó állomáson – amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával – migránsok "a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot".

A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután, rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden, alaptalanok azok az állítások, amelyek egy internetes hírportálon megjelentek. Tiborcz János közölte: betört a rendészeti szakközépiskola egyik ablaka, de arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy migránsok törték volna be és szándékos rongálás történt volna. Szabálysértési ügyben folyik a rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen – fűzte hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Leégtetek b+ mint a Reistag persze nem először !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Leégtetek b+ mint a Reistag persze nem először !
F_Viktor
@nyanya001: Igen, leégtek, de a birkák tudatában csak az maradt meg, csak azt terjesztik, hogy Körmenden kézilabdás lányokat akart megerőszakolni 30 muszlim férfi.
nyanya001
@F_Viktor: ...mondta Kovács Zoltán, hozzátéve, "egy dolog biztos, történt valami".
Persze, hazudnak reggeltől reggelig, rettegésben akarják tartani a lakosságot
de én ezeknek már azt sem hisze el amit kérdeznek. Ez a tartalékos hadi barom képes lesz
kitalálni valami újabb hazugságot.
F_Viktor
@nyanya001: Ezek nem is minket akarnak félelemben (és hazugságban) tartani, hanem az arra alkalmas birkákat.
Toby
Most már muszáj valami balhészagút csinálni az ögyből, mert Őfelsége I. Főgenyó rálépett, mint teve az aknára ! Nem akar segget csinálni a szájából, bár ehhez nagyon ért !
Cicamama55
Ki hazudik? Hát a kormány szóvivője! A múlt évben a dróton átdobált gyerekről amikor tudósítottak úgy, hogy ott álltak! Aztán ugye kiderült, hogy átadták a gyereket...
Cicamama55
@Cicamama55: Megnéztem a videót, s konkrét válaszokkal zárta ki a megfélemlítésként közölt híreket, videón, mindenki számára érthetően! Mi itt a kérdés? Ne azon rugózzanak, hogyan tehetik helyre a hazugságaikat, hanem a feladatokra kellene koncentrálni!
papa.49
Nem kell már semmit ,,kideríteni,, KIDERÜLT FEKETÉN, FEHÉREN HAZUDTOK ÁLLANDÓAN, ENNYI!!!
papa.49
Még egy kérdés a tornateremnek az ablakai nem ember magasságban vannak, hanem kb. 4 méter magasan, hogyan rúgta be a migráns, talán létrát is odavitt hogy megtehesse???
Ennyire sötétek, hogy még ennyit se tudnak!!!
Bringás
@papa.49: Mélyebben fekvő tornatermet ha láttál, érteni fogod. :-)
papa.49
@Bringás: Megkerestem itt a netten, hát a tornatarem ablaka valóban nem 4 méterre van a földről csak 3 méterre, fekvő bukóablak, tehát a hazugság továbbra is fenn áll!!!
Bringás
@papa.49: Én egy olyan fényképet láttam, ahol az ablak a talajszinten van, a terem pedig mélyebben!
Eriksson
Talán meg kellene kérdezni néhány körmendi civilt, hogy ők mit tudnak az ügyről. S ha egyértelmű lesz a a történet hazugság vagy igazságtartalma, akkor már nem is lesz min nézeteltérni.
Mert mindig a süket csinálja a pletykát.
eugen4402
@Eriksson: Elvileg igazad van. Csakhogy itt és most egy hisztériahullám tombol, és a csak a déli határszélen készült rádióriportra tudok gondolni, ahol a riporter egész nap kereste a migránsok által megtámadott lányokat, és végül talált egy hajadont, aki elmondta, hogy róla beszélnek a falubeliek. - És mi történt Önnel? - kérdezte a riporter. - Álltam a buszmegállóban, és odajött négy, vagy öt ilyen migráns, és valamit kérdeztek, de nem értettem mit akarnak. Egész addig kérdezgettek, amíg végre megjött a busz, én felszálltam...
papa.49
@Bringás: Én az épülettárban néztem meg az átadáskor készült képet, azon a jóval az átlag magasság felett vannak az ablakok...
papa.49
@Bringás: Elnézést kell kérnem tőled megtaláltam az igazi képeket, valóban szinte a földön vannak, már csak az a kérdés, hogy miért nem festették le azokat az ablakokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.