"A feleségem szokott vásárolni. Nehéz lenne felidézni, mikor vásároltam utoljára akár hétköznap is" – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Indexnek adott interjújában. Azt is megkérdezték tőle, hogy elítéli-e azt, aki vasárnapi vásárol. Harrach szerint ez egy rossz kérdés, mert a "szabad vasárnap nem a vásárlás lehetőségéről szól, hiszen az a kisboltokban eddig is biztosított volt, hanem a munkavállalókról szól, akik most újból kénytelenek vasárnap dolgozni."

Harrach állította, a KDNP igenis részt vesz a kormány döntéseiben, igaz, azt már nem árulta el, hogy ki közölte vele, hogy a kormány eltörli a boltzárat. "A döntésekben részt veszünk, három KDNP-s miniszter ül a kormányban, Semjén Zsolt elnök úr pedig a Fidesz elnökségében."

"Bizonyára volt ilyen is, de a miniszterelnök mindig nyitott a javaslatainkra" – ezt arra mondta Harrach, hogy volt-e olyan kérdés, amiben a KDNP-nek sikerült meggyőznie Orbánt.

Harrach szerint csak az ellenzék próbálja hitelteleníteni a KDNP-t: "vannak, akik azt szeretnék elhitetni, hogy a KDNP szatellitpárt". A KDNP-t végül úgy határozta meg, hogy "a szövetség kisebbik, világnézeti pártja, a Fidesz pedig egy néppárt. A kettő jól működik együtt." Azt nem árulta el, hogy volt-e olyan döntés, amivel nem értett egyet, de végül megszavazta.

Az erkölcs- és hittan megszüntetéséről azt mondta Harrach, hogy "a vizsgálat jó dolog. Meg kell nézni, hogy a rendszert hogyan lehet még jobban működtetni. Rossz döntés lenne, ha megszüntetnék." Beszélt az MNB-ről és Matolcsyról is. Szerinte Matolcsy sikeres és az MNB-alapítványok közcélt szolgálnak, majd hozzátette, "a teljes nyilvánosság tág teret engedett a rosszindulatú csúsztatásoknak, a sanda politikai szándékoknak és a piaci érdekek sérülésének".

Az interjúból az is kiderült, hogy a KDNP soha sem javasolta a szingliadó bevezetését és az abortusz betiltását sem. "Az én véleményem az, hogy ma Magyarországon nem törvényi tiltással, hanem a társadalmi tudat formálásával lehet ezt a kérdést kezelni. Ugyanis nincs normális ember, aki azt mondaná, hogy az abortusz jó dolog." Arra már nem válaszolt, hogy ha tehetné, betiltaná-e az abortuszt.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Bringás: Ne haragudj, de errol a pasirol utoljara 3 honapos koraban keszithettek elonyos kepet, amikor megprobalt eloszor bilire ulni...Lenezo, arrogans, hiteltelen balfacan...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
a világ legszebb dolga az amikor bigott vén pöcsök igyekeznek beleállni a világ fejlődésébe.
papa.49
Csodás a kép ahogy átszellemültem kidugja a méteres nyelve hegyét, és nicsak csokis is)))))))))))
Desischado
Először is hálás köszönetem véleményetekért, minddel egyetértek, és jókat nevettem! Ez a vén kotonszökevény, még mindig itt rontja a levegőt, hogy az örök pokli sötétség "fényeskedne" már neki! De kitartás, az ördögök már extázisban sikálják neki az üstöt! Hú, mekkora banzáj lesz a pokolban, ha ez a vén aljadék hazug álkeresztény odakerül végre!
kukac50
Igaz! Matolcsi sikeres a devizásoktól ellopott pénzek tovább lopásába!
papa.49
@Desischado: a tegnapira. Nem lehetne kicsit siettetni a dolgot???
Szókrakész
"Matolcsy sikeres, a KDNP fajsúlyos, a hittan marad – interjút adott Harrach"

Így hihetőbb lenne:

Matolcsy sík eres, a KDNP faj súlyos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.