"A feleségem szokott vásárolni. Nehéz lenne felidézni, mikor vásároltam utoljára akár hétköznap is" – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Indexnek adott interjújában. Azt is megkérdezték tőle, hogy elítéli-e azt, aki vasárnapi vásárol. Harrach szerint ez egy rossz kérdés, mert a "szabad vasárnap nem a vásárlás lehetőségéről szól, hiszen az a kisboltokban eddig is biztosított volt, hanem a munkavállalókról szól, akik most újból kénytelenek vasárnap dolgozni."

Harrach állította, a KDNP igenis részt vesz a kormány döntéseiben, igaz, azt már nem árulta el, hogy ki közölte vele, hogy a kormány eltörli a boltzárat. "A döntésekben részt veszünk, három KDNP-s miniszter ül a kormányban, Semjén Zsolt elnök úr pedig a Fidesz elnökségében."

"Bizonyára volt ilyen is, de a miniszterelnök mindig nyitott a javaslatainkra" – ezt arra mondta Harrach, hogy volt-e olyan kérdés, amiben a KDNP-nek sikerült meggyőznie Orbánt.

Harrach szerint csak az ellenzék próbálja hitelteleníteni a KDNP-t: "vannak, akik azt szeretnék elhitetni, hogy a KDNP szatellitpárt". A KDNP-t végül úgy határozta meg, hogy "a szövetség kisebbik, világnézeti pártja, a Fidesz pedig egy néppárt. A kettő jól működik együtt." Azt nem árulta el, hogy volt-e olyan döntés, amivel nem értett egyet, de végül megszavazta.

Az erkölcs- és hittan megszüntetéséről azt mondta Harrach, hogy "a vizsgálat jó dolog. Meg kell nézni, hogy a rendszert hogyan lehet még jobban működtetni. Rossz döntés lenne, ha megszüntetnék." Beszélt az MNB-ről és Matolcsyról is. Szerinte Matolcsy sikeres és az MNB-alapítványok közcélt szolgálnak, majd hozzátette, "a teljes nyilvánosság tág teret engedett a rosszindulatú csúsztatásoknak, a sanda politikai szándékoknak és a piaci érdekek sérülésének".

Az interjúból az is kiderült, hogy a KDNP soha sem javasolta a szingliadó bevezetését és az abortusz betiltását sem. "Az én véleményem az, hogy ma Magyarországon nem törvényi tiltással, hanem a társadalmi tudat formálásával lehet ezt a kérdést kezelni. Ugyanis nincs normális ember, aki azt mondaná, hogy az abortusz jó dolog." Arra már nem válaszolt, hogy ha tehetné, betiltaná-e az abortuszt.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Bringás: Ne haragudj, de errol a pasirol utoljara 3 honapos koraban keszithettek elonyos kepet, amikor megprobalt eloszor bilire ulni...Lenezo, arrogans, hiteltelen balfacan...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ha meglátom ezt a fazont, ez jut eszembe...
teve hátán sperma...
Bringás
Na, pártatlan újságírás! Olyan előnytelen képeket tesznek fel, amilyet csak tudnak és csúsztatnak, hazudna! Az újságírás legalja!
karma1
@Bringás: Ne haragudj, de errol a pasirol utoljara 3 honapos koraban keszithettek elonyos kepet, amikor megprobalt eloszor bilire ulni...Lenezo, arrogans, hiteltelen balfacan...
Bringás
@karma1: Biztos összejártok bográcsolni, hogy így ismered!
karma1
@Bringás: Mivel o kozszereplo, es elmeletileg nyitott konyv az elete, valamint a videon torteno megnyilvanulasaibol nagyon jol lejon, hogy milyen jellemu valaki is o,... (Mar ha az o eseteben lehet egyaltalan jellemrol beszelni...)

Nem jarok ossze ilyen alakokkal, tudod, biztos ismered a mondast, a korpaval meg a disznoval,...Nem vegyulnek egy ilyen pali kornyezetevel sem, mert utalok hazudni. Ott meg folyton ezt kene tennem...

De azert Te csak vedd ot, mert Teged ezert fizetnek...Magadtol tutira mas velemenyed lenne
Bringás
@karma1: Szóval amatőr pszichológus vagy soft előítélettel. Persze a sajtóból vagy róla tájékozott, főleg abból az oldalból, amelyik szidja! Bravó! Ez aztán a jól értesült hitelesség! Zaccból nem szoktál jósolni, vagy csirkebéből, mert az is van ilyen alapos!?
RonaGyuri
Ja és - mindenki láthatja - a Föld körül forog minden és az Alcsút a világ közepe, ráadásul Orbán Viktor világ-megváltó! =))
karma1
@Bringás: Figyu, haver, tanultam pszichologiat, es a rutinkep kialakitasahoz nem kell tul sok mindent tudni - bar en tudok -, sokszor eleg a testbeszed, a keziras, a hanglejtes, es a Rosarch teszt mar nem is kell...:)
Egyebkent a mai magyar kormany kivalasztasanal nem a szaktudas volt egyebkent sem a legfontosabb feltetel, hanem az, hogy egy fokkal mindenki legyen hulyebb a nagyvezirnel, es legyen olyan foltos a multja, amivel a vezir jol kezben tarthatja, eleve kizarva barmilyen kormanyellenes cselekmenyt is, jo elore...
A kormanyban mindenkinek van folt a multjan, ellentmonds, vagy jo nagy hazugsag - esetleg elhallgatas- a vagyonnyilatkozataban, az adobevallasaban, esatobbi...
harrach jokor volt jo helyen, es a kdnp nem engedheti meg maganak, hogy barkit is elengedjen az ovei kozul, kulonben kiderul, hogy loszar az egesz, de nem part.

Egyebkent elegge eltertel a cikk tartalmatol, igy sajnos Neked valaszolva en is, ugyhogy itt es most abbahagyom bulldogfeju undorito kepmutato harrach elemzeset.
Nekem a fenti a velemenyem - Neked mas ... igy kerek a vilag. Vegeztem...
pbalage
@Bringás: lécci akkor mutass egy előnyös képet erről az idiótáról... ha már annyira tetszik a pofája.
dr. prédikátor
@Bringás: Úgy látom te meg közelebbről ismered ezt a vén teleszart térdzoknit!!!
nezelodo
"társadalmi tudat formálásával" Gondolom, erre pedig ezek a műkeresztények hivatottak. Még szerencse, hogy nem hivatkozott arra, hogy róluk vegyen a társadalom példát, hogy erkölcsös legyen. Elég katasztrofális rombolást visznek ezen a területen is véghez a pártszövetségeseikkel karöltve.
Draba
@dr. prédikátor: Ő avatta be a pedofília rejtelmeibe,ezért lelkesedik érte és a többi csuhásért annyira.
Clavigo
A kis családod tudatát formáld ,,vazze. ..Meg a szavazóidét...
Aki Én
@karma1: 11:29 Egész odáig egyet értek Veled, hogy ,,balf...
Aki Én
@Bringás: Előnytelen??? Talán nem ő van a képen?
Aki Én
@Bringás: 11:30 És ti miért jártok össze, hogy így véded? Cukik vagytok...
Aki Én
Jókat röhögök a hozzászólásokon.
Nem is baj, hogy írnak néha a kádéjempéről, mert legalább tudjuk, hogy létezik ez a küszöb alatti egyveleg.
dr. prédikátor
Úgy látszik a drótszamaras elment meglátogatni a cukjosbácsit !!!Egy kis délutáni együttlét!!!
Mobil123
Ez egy vénszenilisbuzi. Nem is értem mi a jó édesanyját keres a parlamentbe, és egyébként is minek él még ?? Miért ez a csökevényagyú mondja meg hogy mi hogy legyen a családokban?
mariaberta
Hova készíti elő a nyelvét? Csak nem?...
nezelodo
@Mobil123: Nem csak a Péter bátyánk ad életvezetési tanácsot nekünk, földi halandóknak, hanem bevonja a mi családterápiánkba a gyakorlattal bíró, a család szentségét hirdető Tőkést, a Meggyes Tamást, a Kósát, a DFT-t, meg a vakkomondorost. Besegíthet a mi helyi KDNP-s családideálunk is, bár náluk egy éleslátó vizslán esik át a családtagok nagy része.
karma1
@nyanya001: Csokolom, tessen rola tudni, hogy a fenti oldal el lett mozditva a helyerol!...:o)))
human
Amint Orbán szenté lesz avatva a KDNP felesleges lesz.
karma1
@Bringás: 11.26-ra: Nem elonytelen a feltett kep (most neztem meg igazan), hanem csak megprobalja kovetni a vezir altal diktalt szajnyalogatos trendet... Nincs ebben semmi rossz,... lezerjankorol meg egy egesz Hocipo cimlapon hoztak le olyan kepeket, amin mindegyiken be van szopva a szaja, nem latni a szaja szelet... Istenkem, csak azt adja, mi lenyege...:O))))))
karma1
@Aki Én: 12.46-ra: Nem irhattam meg az igazat, hogy mnit gondolok, mert akkor a Modi talan kivag - elvegre a szentekre vigyazni kell...;o))))))
Bringás
@karma1: A sajtóhiénák direkt vadásznak azokra a képekre, amelyekkel gúnyolni lehet a kormányt! Az ilyen alakokat nem tartom újságírónak, egyszerű szoci pártkatonák!
Bringás
@Aki Én: Én nem ismerem, ezért nem járunk össze!
Bringás
@Aki Én: Olyan képet tennél fel a facebookra, ahol épp az orrod fújod?Kétlem!
karma1
@Bringás: Tudod, mit csinaljanak azok a szerencsetlen szoci sajtohienak, ha egyszer ilyen a feje? Ez van, es kesz! Mit mondjak, az rogton meglatszik rajta, hogy annakidejen nem iparmuvesz tervezte a fejit, de a firkaszok mentsegere legyen mondva, nem is fotoshopoltak.
Bezzeg ha egy elonytelen kep jelenne meg a Gyurcsanyrol, akkor Te lennel az elso, aki orommel udvozolned a "hiteles ujsagiro jo donteset"

Hiaba, trollnak szuletni kell, hogy minden korulmenyek kozott meg tudd vedeni a honatyak imidzset...
felnőttem kissé
" a teljes nyilvánosság tág teret engedett a rosszindulatú csúsztatásoknak, a sanda politikai szándékoknak és a piaci érdekek sérülésének". ez bizony igaz Interjuból tettem át ide.Lényeges meglátás A hittant meg vigye vissza a templomba.
Iskolától politikát egyházat távol kéne tartani. Vagy attól fél hogy alig lesz nebuló aki majd jár hittanra?Meglehet. Csak saját példám anno gyerekem volt úttőrő sőt kötelezően volt, meg járt hittanra is. Ezért be is igérték magatartásból 2-3-ast neki az akkori elvtársak most per hecc kormányon ájtatoskodnak, ( ave cesar ) szép napot mindenkinek
Bringás
@karma1: Gyurcsánynak is vannak totál idióta képei! Minek azt feltenni? Vág egy grimaszt, de nem úgy jár egész nap!
Azt, hogy a troll hogyan keletkezik, neked jobban kell tudni!
Bringás
@pbalage: Mi vagyok én? Fényképész?
Bringás
@karma1: Nem! Én végeztem! Mit vitatkozzak egy előítéletes, a kormányhoz eleve rosszul viszonyuló alakkal, aki minden gonoszság hátterét ismeri?
Ránézésből tudja ki milyen. Utoljára ezt a fajta "tudományt" Göbbelsz gyakorolta!
pbalage
@Bringás: tudod, minden előítéletnek megvan az alapja.
a ponty nyálkás.
a kígyó mérges.
a fideszes lop.
ennyike.
Bringás
@pbalage: A lopást ma magyarok más főnévvel ismerik! Az viszont igaz is, mert évszázados megfigyelésen alapul!
pbalage
bár mondjuk írhattam volna nyálkás mérges lopós illiberális focista csököttagyú néptáncos erdélyi geciszarzsákot is a fideszesekre.
az is korrekt.
pbalage
@Bringás: a másik főnév a fővezér nemzetisége, szóval úgy is beleklappol.
Bringás
@pbalage: Látom, nincs bajod a szövegértéssel! :-)
pbalage
@Bringás: amikor óvodába jártam, akkor tanultam ilyen hülyeségekről mint ez a szövegértés izé.

volt még az
"egyszer voltam nálatok,
leszakadt az ágyatok,
recsegett, ropogott,
még a szar is potyogott."
Bringás
@pbalage: Kérdeznéd a szövegértésről a kockás pumuklit! Na az mesélne neked!
pbalage
@Bringás: De mit kérdezzek tőle? Megkérdem, ha szeretnéd...
Bringás
@pbalage: A szövegértésen toporogtál ember!
pbalage
@Bringás: jóvan, de logikailag nem illik bele a sorba hogy mit kellene kérdezni a puklitól.
kérdezzem meg, hogy cigány-e a főnök?
vagy hogy ért e szövegül?
vagy hogy május van-e vagy szeptember?
Mit?
Bringás
@pbalage: Azt, hogy a kormány elhibázott oktatás politikája miképp befolyásolja a tanulók szövegértését?
Mobil123
@nezelodo: Azokra is érvényes a fenti .
Toby
A vén ökör felmondta a napi imát...miután jül kinosztalgiázta magát az Mszmp-tagkönyvén !
Ennek a majomnak is 0.9 %-os lesz a "nyugdíjemelés" ? Éhen fog dögleni !
colibri
Íme a képi bizonyíték, hogy ez a vén kereszténydemokratának csúfolt képviselő is ovi betegtársa. Mindketten produkálják betegségüknek ugyanazt a jelét: nyujtogatják a nyelvüket! Lehet, hogy "kezelésre" is együtt járnak?
glorianna
"Matolcsy sikeres, a KDNP fajsúlyos, a hittan marad" - mi következik ebből Harrach elmebeli képességeire?
csetere
@nyanya001: Leszedték amit feltettél!
papa.49
Ez a pacák méltó párttársa a másiknak a pártügyésznek ,,két hülye pont egy pár,,)))))))))))))))
mariaberta
@nyanya001: Micsoda kifejező, hogy ne mondjam értelmes arckifejezések,,,, hiába színes egyéniség.
aremy
@papa.49: az ovi is így nyalakodik lehet hogy ez a szent életű csak plagizál?
papa.49
@aremy: Igyekszik ,,hasonulni a vezírhez,, )))))))))))))
kakaósbögre
a világ legszebb dolga az amikor bigott vén pöcsök igyekeznek beleállni a világ fejlődésébe.
papa.49
Csodás a kép ahogy átszellemültem kidugja a méteres nyelve hegyét, és nicsak csokis is)))))))))))
Desischado
Először is hálás köszönetem véleményetekért, minddel egyetértek, és jókat nevettem! Ez a vén kotonszökevény, még mindig itt rontja a levegőt, hogy az örök pokli sötétség "fényeskedne" már neki! De kitartás, az ördögök már extázisban sikálják neki az üstöt! Hú, mekkora banzáj lesz a pokolban, ha ez a vén aljadék hazug álkeresztény odakerül végre!
kukac50
Igaz! Matolcsi sikeres a devizásoktól ellopott pénzek tovább lopásába!
papa.49
@Desischado: a tegnapira. Nem lehetne kicsit siettetni a dolgot???
Szókrakész
"Matolcsy sikeres, a KDNP fajsúlyos, a hittan marad – interjút adott Harrach"

Így hihetőbb lenne:

Matolcsy sík eres, a KDNP faj súlyos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.