A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója küszöbén érdemes felidéznünk, hogy a vallási megújulás ügye, a magyar nyelv megőrzése és a magyar mivoltunk megerősítése milyen szorosan kapcsolódott össze az elmúlt évszázadokban – írta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar református egység napját ünneplő gyülekezeteknek. 

A kormányfő üzenetében – melyet sajtófőnöke, Havasi Bertalan juttatott el vasárnap az MTI-hez – úgy fogalmazott: "hálát adunk azért, hogy történelmünk számos viszontagsága ellenére a mai napig élnek és dolgoznak magyar reformátusok. Kívánjuk, hogy ez a jövőben is így lehessen, és a magyar nemzet számára oly fontos református örökség újra és újra erőforrást jelentsen számunkra!"

Orbán Viktor ünnepi üzenetében azt kívánta a magyar reformátusoknak: legyen erejük és kitartásuk, hogy az 500 éves örökség szellemében szolgálhassák a magyar hazát. "Keresve sem találhattak volna alkalmasabb helyszínt, mint a kincses Kolozsvár református magyarjainak otthonát" – tette hozzá Orbán Viktor arra utalva, hogy Kolozsváron a magyar református egység napja alkalmából vasárnap délben tartják a központi úrvacsorás hálaadó istentiszteletet.

A magyar református egység napja a Kárpát-medencében és a világban elszórtan élő magyar reformátusok lelki, testvéri közösségét kifejező ünnep.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Na várjatok csak. az emberek pénze le nyúlva ,
A nyugdíjj alap le nyúlva. most jönnek az egyházak? vallási gyülekezetek?
Holnap erre is lesz törvény javaslat .- Be kell adni az összes pénzt és a kis füstölt csülök el teszi az onokának Mert ugye ő még nem gazdag, igaz nincs még meg, de milliók nélkül hogy is jöhetne világra? Ez elképzelhetetlen nem???
Manhattan
És mert hiszi, nem lehet észérvelni, mert abban a pillanatban amikor hagyná hogy az érvek meggyőzzék elveszítené a hitét. Pedig azt mindenki védi körömszakadtáig. Ezért nem lehet a hit vitát megnyerni.
aremy
@bencemacska: az Iványinál kezdte a"hit"gyakorlását de ez neki olyan kurvásra sikerült mert
ezt mondogatja ebbe már ültem ebbe még nem .ezek után lehet hogy át üddögél az iszlámra??
bencemacska
@aremy: Ahogy az érdekei kívánják.
Gazsulált ő már iszlám uralkodóknak, ajánlgatva az olcsó magyar munkaerőt a befektetőknek.
Nála nem az a lényeg, hogy milyen náció, vagy vallás, vagy akármi: az számít, annyi pénze legyen az illetőnek!, hogy a befektetésen kívül őt is meg tudja fizetni!!!

Fogadok, hogy van kiépített azeri bunkere, ahová elbújjon, ha itthon forrósodik a lába alatt a talaj!!!
jolibaba
Időnként megtudjuk, mikor milyen vallású, most éppen református, de volt már erősen más vallású, sőt katolikus is, oly annyira, hogy családostúl látogatta meg a Pápát! Minden oldalról bebiztosítja magát.
kukac50
Orbán hagyja békén az egyházakat ne üzengessen Nekik. A papok meg az Isten igéit hirdessék ne Orbán hazugságait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.