2050-re több mint másfél milliárd 65 évnél idõsebb ember él majd a Földön, mint napjainkban. Magyarországon 2050-re minden harmadik ember 65 év fölötti lesz, azon belül pedig több mint 800 ezren lesznek 80 évesnél idõsebbek. Mind az egészségügynek, mind a nyugdíjrendszernek alaposan fel kell készülnie, ha meg akar felelni majd az évtizedeken belül bekövetkező változásoknak. A világ 25 legöregebb országa között szerepelt Magyarország 2015-ben – derült ki az Aging World 2015-ös tanulmányából. A listát Japán vezeti, ahol a lakosság 26,6 százaléka idősebb 65 évnél. Magyarországon tavaly ez az arány 18,2 százalék volt, de például a 80 évesnél idősebbek aránya 4,5 százalék volt.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

felnőttem kissé
Felkészülünk akár az atomvillanásra, huzzuk a lepedőt, mert a nyugdijkassza a mult ködévé válik. Eü meg emlékkép lesz.Csak Háry János mesél róla
Szókrakész
Miről beszélnek ezek?
65 és 80 éves magyarok???
A magyar előbb meghal, mint megszületne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.