Egyhangúlag megerősítette elnöki tisztségében a dunaújvárosi MSZP-szervezet tagsága szerdán Pintér Attilát, akit a vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás kudarca miatt lemondásra szólított fel Tóbiás József pártelnök.

Pintér Attila az MTI-nek azt is elmondta, hogy a taggyűlésen nemcsak ő, hanem Selyem József képviselőjelölt, egyben a szervezet alelnöke is felajánlotta lemondását. A taggyűlés azonban egyikükét sem fogadta el, a bizalmi szavazáson egyhangúlag megerősítették őket tisztségükben. Az ügyet ezzel lezártnak tekintik – tette hozzá.

A helyi elnök hétfőn álságosnak nevezte Tóbiás József hozzáállását a választási kudarc utáni felszólítása miatt, mivel elmondása szerint a pártelnök a voksolás előtt három héttel egy zárt körben végzett közvélemény-kutatás után még kiváló döntésnek minősítette, hogy nem működnek együtt a DK-val, és önálló jelöltet indítanak. Hozzátette: a felmérés alapján az MSZP-nek volt a legerősebb ellenzéki jelöltje.

Tóbiás József azért tartotta kudarcnak a vasárnapi választást, mert – mint mondta – szervezetileg hibáztak, hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, és a szervezet a választók szempontjából rossz döntést hozott. E mögé azonban a Magyar Szocialista Pártnak egységesen fel kellett állnia – tette hozzá.

A pártelnök közölte, a felelősséget azonban viselniük kell, ezért lemondásra szólította fel a szocialisták helyi szervezetének elnökét.

Pintér Attila még hétfőn elmondta, valóban a helyi tagság döntött az önálló jelöltállításról, sokat dolgoztak a jó eredményért, ennyire voltak képesek.

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyert. A 32,06 százalékos részvételi arány mellett a voksoláson a kormánypárti jelölt 422 szavazatot szerzett, Huszti Zsolt (DK) 243, Barta Endre (Jobbik) 203, Selyem József (MSZP) 98, Pappné Grabant Ilona (PM) és Gebei Bálint (független) 84-84, Orha Zoltán (független) 19, Harsányi Péter (SZDP) 1 voksot gyűjtött, Balogh Péter (Magyar Munkáspárt) egyetlen szavazatot sem kapott.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ezt az egész mszp szét kellene kergetni a fenébe! Csak visszahúzó erő!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@lópicigáspár: Ő épp olyan emblematikus alak, mint Gyurcsány! Nélkülük nem lehet teljes komolysággal lehülyézni az ellenzéket!
krumpli
@Bringás: Igaz még egy h.lye !!!
De mi lesz velem a Jobbik nélkül / hazaáruló Vona /?! Rátok soha, mert mégegyszer biztos hogy nem kelletek ! A FIDESZT-ugyanúgy utálom mint titeket...
Több tízezer ember vár valamire, valakire, aki kiábrándult a Jobbikból, hogy újra eggyé váljon, és tegyen meg mindent a hazánkért !!!
Nyugi biztos hogy nem köztetek keressük a megoldást !
Orbán megvette a Jobbikot, és a szavazóbázisát, ezért nektek is Tízszer akkora erővel kellene lépnetek ! Ha akartok valamit két év múlva...
vadnarancs
NEkem erről egy régi "mese" címe ugrik be: "Sebaj, Tóbiás"!
Manhattan
Pintér Attila elnök a finisben nem teljes erővel vetette bele magát a kampányba: elment Szlovéniába raftingolni. Márton Roland alelnök a választás napján meg pecázni . Megérik a pénzüket... )
gulyasgyula
Tóbiás RÁKOSINAK a rokona ..Rá kell nézni és megkeresni egy régi beszédet ...Tóbiás a dédunoka ...Ez a manusz egy undormány ...A vasárnapi nyitva tartásért felvették a nagy pénz a multiktól a Nyakó barátjával együtt a boltosok meg le vannak sz...va ...
felnőttem kissé
Fele 1919-es még mindig, fele meg beképzel még mindig valamit.Ők a fazék körül még kotorásznak csak nem veszik észre: ENNEK a NÉPNEK ennek a NEMZEDÉKNEK bizony más kéne,Túl sokat örököltek vállvetve elvtártaiktól ami itt már nem erény.Ezt a lángot már nem kéne se őrizni sem szítani.Már se május 1, se virstli , se sőr.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok