A Népszabadság figyelt fel arra a felső középkategóriás fekete Skoda Superb gépjárműre, amely villogóval rendelkezik, és azt nem fél használni, még indokolatlan esetben is.

A lap munkatársai az elmúlt hónapokban például a Lurdy Ház előtt látták parkolni: a gépkocsi tetején akkor is villogott a kék lámpa, amikor egy fiatal lányra és egy fiatal fiúra várt. Miután a fiatalok bepakoltak a csomagtartóba, és beszálltak, az autó elhajtott. Egy másik alkalommal a szerkesztőség előtt látták kihajtani nagy sebességgel, a menetiránnyal szemben, szintén bekapcsolt villogóval. Később az Üllői úton is megismétlődött az eset.

A Népszabadság kiderítette, hogy Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója lehet a sofőr, aki kórházi számlára béreli az autóját: ezt lényegében ő is elismerte. A lapnak a következőt nyilatkozta a villogó használatáról: „egy ekkora intézmény vezetőjeként az előttem álló feladatokra koncentrálok, és bizony az is előfordul, hogy valahol hirtelen megállok, hogy »bedobáljam« az élethez szükséges dolgokat”. Arra már nem emlékezett, hogy miért állt meg a Lurdry Ház előtt, bár a lap azt állítja, hogy a főigazgató feltehetőleg fiát és annak barátnőjét várhatta.

A jogszabályok ugyan nem tiltják, hogy a szolgálati autót családi célból is igénybe vegyék, ugyanakkor a belügyi tárca 2007-es rendelete szerint a megkülönböztető jelzést adó készüléket csakis kiemelt államérdekből vagy közérdekű feladatok ellátása közben lehet kitenni az autóra. A villogót csak a rendőrség, a mentők, a tűzoltóság és magas rangú állami vezetők használhatják, továbbá azok a járművek, amelyeknél erre engedélyt adtak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Milyen jól megy az egészségügynek. Van ott lóvé. A villogó nem elég. Hangjelzést is kell hozzá használni, úgy a szabályos+a forgalmiba be kell, hogy legyen ütve, hogy a gépjármű megkülönböztetett jelzéssel van ellátva, levizsgáztatva+a sofőrnek rendelkeznie kell PÁV I.-sel, amit 5 évente meg kell hosszabbítatni. Ha valamelyik feltétel nincs meg, akkor az igazgató elvtárs krvra szabálytalan.
justhpeter
Mivel menjen, gyalog ? Messze van a pláza.
egyvandor
Egyeseknek annyira elszállt az agyuk a saját nagyságuk képzetén, hogy úgy érzik, nekik minden jár, nekik mindent lehet, az annyit is érők meg le vannak tojva. Ez nem vadhajtás, ez a rendszer jellemzője. Ez az nertársak csak így tovább a gorbáni úton!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.