Az idén 10 milliárd forintot kapnak a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, ezen felül 2 milliárd forintot az alapellátásban dolgozó fogorvosok, illetve szintén 2 milliárd forint jut a védőnőknek – számolt be a kormány pénteki döntéséről az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a pluszforrás az idén január 1-től jár, annak visszamenőleges, egyösszegű kifizetését hamarosan megkezdi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Ismertetése szerint a háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak praxisonként – hasonlóan a tavalyi juttatáshoz – átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, míg a védőnők és az iskolai védőnők esetében 30-35 ezer, a fogorvosok esetében pedig 50-55 ezer forint havi bevételnövekedést jelent majd az emelés.

Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott, ez a döntés egy újabb előrelépés az egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítása és az alapellátás megerősítése érdekében.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A lányom védőnő, kíváncsi leszek, mikor kapják, mennyit kapnak, mert ha megint csak átbasszák őket tüntetni fognak!!!@Nil: Így ossztják meg az embereket akik akár szoros együttműködésben dolgoznak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
A technikai személyzetnek kell emelni
papa.49
A lányom védőnő, kíváncsi leszek, mikor kapják, mennyit kapnak, mert ha megint csak átbasszák őket tüntetni fognak!!!@Nil: Így ossztják meg az embereket akik akár szoros együttműködésben dolgoznak!!!
human
Nagyon szép számok, ha ehhez nem párosulnak plusz kiadások, vagy olyan feltételek, amik kiadástöbbletet jelentenek. Azaz a kérdés a végén mennyi az annyi?
papa.49
@human: Előre mondom NEM SOK lesz az annyi...
Nil
@papa.49: nekem is védőnői diplomám van- sokat változott a kezdetektől és nem jó irányba a szolgálat.
papa.49
@Nil: A lányom 8 éve védőnő, két diplomával, de nem keresi magát ,,halálra,, ))))))))
human
"Hárommilliárd forinthoz közelítenek Orbán fogorvosának állami támogatásai"
atlatszo.hu/2014/04/08/harommilliard-forinthoz-kozelitenek-orban-fogorvosanak-allami-tamogatasai/
2014-es cikk, úgyhogy azóta kicsit nőhetett azösszeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.