Egy egész osztály villamosozása vált rémálommá Debrecenben. A lényeg: nem működött a jegykezelő automata, ezért gyorsan egy másikhoz rohantak a gyerekek. Nem volt mindenki elég gyors, az ellenőrök pedig lecsaptak a leggyengébb láncszemre. 

A gyerekekkel utazó tanár levelt írt a haon.hu szerkesztőségének:

„Az első jegykezelés sikertelen, így próbálnak elindulni a nem közel lévő másik készülékhez, de közben egy vállalkozó kedvű diáknak mégis sikerül kezelnie a jegyét. Erre mindenki visszaszaladt, hogy érvényesítsék a sajátjukat. Odaugrik egy ellenőr és számon kér, hogy miért most kezelünk. Végül az utasok nyomásának engedve nem büntette meg azokat, akiknek már sikerült lyukasztaniuk. A két ellenőr rávetette viszont magát arra az egyetlen gyermekre, aki még nem ért oda a kezelőhöz. Az a fiú sohasem bliccelne. Soha!”

– írja a tanár.

Volt-e szándék?

Míg a pórult járt diák osztálytársai azt bizonygatták, hogy a fiú le akarta kezelni a jegyét, az ellenőrök szerint a gyerek nem volt együttműködő, és bliccelni akart. Sőt, a tanár is csak akkor érvényesítette a jegyet, amikor meglátta az ellenőröket.

A Debreceni Közlekedési Vállalat azt közölte, az intézkedés során ellen­őreik az elvárt szolgáltatói magatartásnak mindenben eleget téve, teljes mértékben szabályosan jártak el.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A civis városban is az állami kopaszokat alkalmazzák ellenőrnek? Igaz, ki terjessze a kultúrát az utazó közönségnek, ha ők nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
A civis városban is az állami kopaszokat alkalmazzák ellenőrnek? Igaz, ki terjessze a kultúrát az utazó közönségnek, ha ők nem?
szaboria1
Ezt még saját maguknak is elhiszik a közlekedési cégnél. Vajon milyen lyukasztóval működik a debreceni villamos? Mert ha modern az már időzítővel is el van látva és a többi jegyhez viszonyítva lehetne bizonyítani, hogy mikor is szálltak fel.
Bringás
@nezelodo: Persze mikor mélyszegényék szállnak fel jegy nélkül, azt se tudja, hogy fordítsa el a fejét!
Boszi27
@nezelodo: Ez nagyon jó!! Főleg a 2. mondat.. :)))))
Nil
Szerintem ha jegyvizsgálót vesznek fel akkor csak egy a lényeg, elég bunkó legyen- a rendőrök ott vannak mellette majd megvédik.
Az meg senkit ne zavarjon hogy az emberek többsége nem keres annyit hogy bérletet vagy jegyet vegyen
Yoda69
Ilyen tusko mocsing ellenorok dolgoznak Debrecenben? Legutobb valakit azert akartak megbuntetni mert a 35 fokos hosegben vizet ivott a villamoson.
Istenem, hova sullyedt Magyarorszag a fideSS remuralma alatt? Szintiszta Balkan.
micfild
@Yoda69: Ne balkánozz kérlek... magyarország csak a kondenzcsikot látja már európa bármely állama után.. mindenféle szempontból.
a legutolsó és legaljább nemzetté lettünk...
és nem- nem a fideSS miatt... ezeket a dolgokat ugyanis mi állampolgárok tesszük- vagy nézzük el egy másik aljasnak.
tisztelet a kivételnek...
ne haragudjatok... itt a propin... mert ez egy kivételes hely a neten ahol kommentelési lehetőség van... kivételesen normális emberek járnak ide...
sokkal- sokkal többen vannak az aljasok, sajnos az országban.. és nekik az aljasságuk a természetes.
Yoda69
@micfild: A balkan-t nem lekicsinylo ertelemben hasznaltam, hanem pejorativ jelzokent. Reszemrol szeretem a balkant, Nyaraltam Bulgariaban, Romaniaban, Gorogben, mind elvezetes volt szamomra.
Szerintem a fideSS, es annak megoszto politikaja nagyaban hozzajarult, hogy a nepunk zome tuskova valt. Nemzedekeknek kell eltelni mire ezt a metelyt levetkozzuk magunkrol. A kommunista idokben sokkal egysegesebb, es osszetartobb volt az ellenseg, mert bar szabadsag nem volt, de a tarsadolom osszefogott. Most a total ellenkozeje van. Szabadsag van (egyenlore) viszont a tarsadalom megosztott, es moralisan szetesett.
Az allampolgar nem szuletik aljasnak. A csaladi es/vagy a tarsadalmi neveles teszi azza.
Yoda69
Ellenseg helyett nepesseget akartam irni. Sorry!
micfild
@Yoda69: persze hogy nem születik senki aljasnak..
de azzá válik... és szerintem kedves Yoda.. mindenkinek a saját döntése hogy aljassá válik áe vagy sem.
justhpeter
Az az ellenőr, aki gyerekekkel és nyuggerekkel szórakozik, más aljasságra is képes. Az ilyennek a város vezetésében a helye, elő kell léptetni.
nezelodo
@Bringás: Mond ki nyugodtan, egy jegy nélkül utazó dakota család láttán olyan szemérmesek ezek a derék legények, hogy csak na, kb. annyira, mint Szegeden a Metróban a sor elejére álló, a többi sorállót maga mögé utasító szerb testvér láttán. Olyan szégyenlős lett az ottani kigyúrt kopasz is, hogy majdnem megsajnáltam, de a jelenet rémületétől sírva fakadó lányommal foglalkoztam inkább. Na ennyit ezekről a bátor ellenőrökről.
wpym
Ha valóban megtörtént, akkor bizony sajnálatos, hogy ezt várja el a DKV az alkalmazottaitól.
Ettől persze még működhetne az emberség...

(Re: az meg zavarhatna rengeteg ingyenélőt, hogy adott szolgáltatást nem kötelező igénybe venni. Ilyen esetben nem szerencsés az anyagi helyzetre hivatkozni.
Ha ez nem győzné meg a propelleres semmirevaló gyökeret: ha ellopják az autóját, majd a tolvaj arra hivatkozik, hogy kérem szépen én nem keresek eleget ahhoz, hogy saját gépkocsit vásároljak, nos, akkor megnézném a reakcióját! Remélem ez fogja zavarni az említett seggarcot. lol)
Desischado
@Yoda69: Igen, megerősíthetem, sajnos!
egyvandor
Suttyó vezetés suttyókat nevel az ország alávalóbb egyedeiből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.