Nemcsak az jár rosszul, aki úgy indít iskolai tábort, hogy menet közben derül ki, nem nyerte meg rá a pénzt, de az is szívja a fogát, aki nyert. Ugyanis éppen töredékét kapja annak, mint amennyiből egy normális országos versenyt ki lehetne hozni. Más már legyint az állami pályázatokra, és azt mondja, az iskola alapítványán keresztül finanszíroz extra programokat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Csizmás Kond: Látom nyomod a tanárellenes propagandát. De a cikket is elolvashattad volna!
"az elbírálási határidőt nem tartotta a kormány, így a tábor már elindult, mire kiderült, hogy nem nyertek.". Tehát a tanár a tábort úgy időzítette, hogy az elbírálás függvényében tudjon cselekedni. A kormány pedig felrúgta a határidőket.
De van olyan támogatás ami nagyon jól működik. A kormány évente legalább 2 milliárddal támogatja a Felcsúti fociakadémiát. Ugye ők jobban megérdemlik!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@human: ja és mégvalami...mondjuk ha történetesen külföldről írogatnék, neked az mennyire változtatná meg az életkörülményeidet ?
human
@Csizmás Kond: Nem mondtam, hogy az életkörülményemet változtatja meg, ha külföldről írogatsz Ne adj ilyet a számba. Ha viszont külföldről szavazgatsz ide a valódi helyi viszonyok ismerete nélkül az már konkrétan belenyúlás az országot alkotó lakosság életébe. És ha úgy gondolod, hogy az itt élők sem látják százszázalékosan tisztán a valóságot, akkor miből gondolod, hogy egy külfőldön élőnek erre több az esélye?
eszegfu
Egy nyári táborra a helyet, az étkezést már jó előre le kell foglalni, tehát, ha nem igy tesznek, akkor hiába nyerik meg a versenyt, nem tudják elkölteni, tehát elvesztik. A következő évre "átvinni" nem lehet, mert a támogatási pénzzel valódi számlák alapján kell számolni és a keltezés sem mindegy! A támogatások pedig "előfinanszirozottak", vagyis megnyernek egy pályázatot, akkor az iskolának kell kifizetni előre a megvalósult programot és majd utólag, valamikor megkapják a támogatás összegét. (Csak mellékesen, ha valaki már számolt el akár 500 eFt támogatással, az tudja, hogy egy "halálkanyar" ennek egész adminisztrációja!) Valahogy ugy vagyok ezzel, hogy "2x ad, aki gyorsan ad". Morfondiroztam, hogy pl. a tanulmányi versenyek dijazottjai a köv. év nyarán költhessék el a nyert összeget, csak akkor ez egy gyerek szemével igen távoli, tehát szerintem nem hat ösztönzőleg.
Csizmás Kond
@human: Olyant soha nem állítottam, hogy ki láthatja jobban..csak azt hogy sokan, nagyon sokan itthonról nem látnak semmit, nem értik és felfogni sem tudják, csak böfögik a szólamokat.
de inkább térjünk vissza a témához...szerinted az a tanár jól csinálta aki eredményhírdetés előtt kiadásokat eszközölve belefogott valamibe és most mást hibáztat ?
human
@Csizmás Kond: Ez az egész tipikus példája annak a kormány által erősített bizonytalanságnak ami miatt nem hogy tábort, de egy vállalkozást is nehéz üzemeltetni. Nem nevezhető kiszámíthatónak az a környezet ahol a határidőket önkényesen lehet pakolgatni. Márpedig egy üzleti terv vagy egy tábor szervezése a határidőkön múlik. Nem a tanár kavart a határidővel, tehát nem ő a hibás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.