Nemcsak az jár rosszul, aki úgy indít iskolai tábort, hogy menet közben derül ki, nem nyerte meg rá a pénzt, de az is szívja a fogát, aki nyert. Ugyanis éppen töredékét kapja annak, mint amennyiből egy normális országos versenyt ki lehetne hozni. Más már legyint az állami pályázatokra, és azt mondja, az iskola alapítványán keresztül finanszíroz extra programokat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Csizmás Kond: Látom nyomod a tanárellenes propagandát. De a cikket is elolvashattad volna!
"az elbírálási határidőt nem tartotta a kormány, így a tábor már elindult, mire kiderült, hogy nem nyertek.". Tehát a tanár a tábort úgy időzítette, hogy az elbírálás függvényében tudjon cselekedni. A kormány pedig felrúgta a határidőket.
De van olyan támogatás ami nagyon jól működik. A kormány évente legalább 2 milliárddal támogatja a Felcsúti fociakadémiát. Ugye ők jobban megérdemlik!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Azt nem tudom pontosan mi a helyzet de biztos nem így van. Ma minden gyereket táboroztatni akarnak, ezt nem lehet és eddig sem lehetett. A tanár a táborozás, verseny vagy bármilyen gyerekekkel való foglakozásért fizetést kap..hogy nem kap külön pénzt...hát ez is lehet az ok az elégedetlenségre. Az sem helyes, ha pályázathirdetés előtt belevágnak valamibe, mert az vagy azt sugallja, hogy mindenképp ő kell nyerjen vagy az átvert szülőket és diákokat próbélja valaki ellen hangolni a kudarca miatt.
..fejetlenség a javából.
human
@Csizmás Kond: Látom nyomod a tanárellenes propagandát. De a cikket is elolvashattad volna!
"az elbírálási határidőt nem tartotta a kormány, így a tábor már elindult, mire kiderült, hogy nem nyertek.". Tehát a tanár a tábort úgy időzítette, hogy az elbírálás függvényében tudjon cselekedni. A kormány pedig felrúgta a határidőket.
De van olyan támogatás ami nagyon jól működik. A kormány évente legalább 2 milliárddal támogatja a Felcsúti fociakadémiát. Ugye ők jobban megérdemlik!?
Csizmás Kond
@human: Nem vagyok tanárellenes hanem csak akarnokellenes. Az igaz, hogy a kormány sokszor vagy mindenkor baszik rá a pénzek kifizetésére, de ha az balfék egy tanárnak több esze kéne legyen és ne ugorjon fejet a mégazéttis megmutatom butaságokba.
...engemet nem támogatnak sem futball szinten sem sehogy ezért nem is érdekel a hasonlat.
human
@Csizmás Kond: Itt adózol? Itt élsz? Ha igen, akkor érdekelne.
Csizmás Kond
@human: és miért érdekel ha szabad kérdeznem...mit változtatna az a tényeken ?
human
@Csizmás Kond: Csak, hogy tudjam mennyire látod át és éled meg a magyar valóságot.
Csizmás Kond
@human: Na így értelek...tehát ha azt mondom budapesti vagyok bármekkora baromságot is írok az szent és igaz, viszont ha netalán külföldi lennék akkor hiába írnám a valóságot akkor sem volna igaz...hát ez egy nagyon komoly következtetés...:)
Perwool
A f@ért akarnak táboroztatni... menjenek cirkuszba hétrétgörnyedtvári Bence ingyen osztogatja!
Vegyék már tudomásul a tanárok- diákok ez egy család-barát kormány...!!!
human
@Csizmás Kond: Ezt hol írtam? Vannak kérdések amiben egy külföldi is tud objektív véleményt mondani. Például hogy helye van-e a cigarettának a kocsmában vagy sem. De nem gondolod, hogy a költségvetési kérdésekben vagy állampolgári jogok korlátozásában az tud hitelesebben nyilatkozni aki ott él és ott adózik, ahol erről szó van?
Csizmás Kond
@human: itt él ott él és adózik...ha figyelmesen olvasol, és gondolom igen mert régóta vagy itt sokszor nem jön az az érzésed, hogy le kéne tagadd ki vagy a sok butaságot és tudatlanságot összefirkáló itt élő és itt adózó honfitársaid miatt ?...szerinted az ide beírók hány százaléka van tisztába a régi kor és a mai különbségével ?
Csizmás Kond
@human: ja és mégvalami...mondjuk ha történetesen külföldről írogatnék, neked az mennyire változtatná meg az életkörülményeidet ?
human
@Csizmás Kond: Nem mondtam, hogy az életkörülményemet változtatja meg, ha külföldről írogatsz Ne adj ilyet a számba. Ha viszont külföldről szavazgatsz ide a valódi helyi viszonyok ismerete nélkül az már konkrétan belenyúlás az országot alkotó lakosság életébe. És ha úgy gondolod, hogy az itt élők sem látják százszázalékosan tisztán a valóságot, akkor miből gondolod, hogy egy külfőldön élőnek erre több az esélye?
eszegfu
Egy nyári táborra a helyet, az étkezést már jó előre le kell foglalni, tehát, ha nem igy tesznek, akkor hiába nyerik meg a versenyt, nem tudják elkölteni, tehát elvesztik. A következő évre "átvinni" nem lehet, mert a támogatási pénzzel valódi számlák alapján kell számolni és a keltezés sem mindegy! A támogatások pedig "előfinanszirozottak", vagyis megnyernek egy pályázatot, akkor az iskolának kell kifizetni előre a megvalósult programot és majd utólag, valamikor megkapják a támogatás összegét. (Csak mellékesen, ha valaki már számolt el akár 500 eFt támogatással, az tudja, hogy egy "halálkanyar" ennek egész adminisztrációja!) Valahogy ugy vagyok ezzel, hogy "2x ad, aki gyorsan ad". Morfondiroztam, hogy pl. a tanulmányi versenyek dijazottjai a köv. év nyarán költhessék el a nyert összeget, csak akkor ez egy gyerek szemével igen távoli, tehát szerintem nem hat ösztönzőleg.
Csizmás Kond
@human: Olyant soha nem állítottam, hogy ki láthatja jobban..csak azt hogy sokan, nagyon sokan itthonról nem látnak semmit, nem értik és felfogni sem tudják, csak böfögik a szólamokat.
de inkább térjünk vissza a témához...szerinted az a tanár jól csinálta aki eredményhírdetés előtt kiadásokat eszközölve belefogott valamibe és most mást hibáztat ?
human
@Csizmás Kond: Ez az egész tipikus példája annak a kormány által erősített bizonytalanságnak ami miatt nem hogy tábort, de egy vállalkozást is nehéz üzemeltetni. Nem nevezhető kiszámíthatónak az a környezet ahol a határidőket önkényesen lehet pakolgatni. Márpedig egy üzleti terv vagy egy tábor szervezése a határidőkön múlik. Nem a tanár kavart a határidővel, tehát nem ő a hibás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.