A Gábor család 13+3 millió forint értékben vett fel svájci frank alapú hitelt 2005-ben. A törlesztőrészleteket 2009 után nem tudták fizetni, a házat elárverezték, közműtartozásuk miatt végrehajtók érkeztek.

Gábor István, a családfő a NOL.hu-nak elmondta, a törlesztőrészletet

százezer forintról háromszázezerre emelték.

Ezt pedig lehetetlen kifizetni. Bár a család vállalná az alacsonyabb havi részlet törlesztését, kérelmüket elutasították.

 Az önkormányzati képviselő sajnálja, de nem tud rajtuk segíteni. A kilakoltatást után a gyerekeket és a család felnőtt tagjait rokonok fogadták be.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

butler2005
Fasiszta szarházi gecik, vagy fizetett trollok vagytok, vagy beteg, kezeletlen állatok. Az nem zavar hogy a parlamentben ülő csűrhe akik eleve milliárdokat sikkasztanak, és már több százezer lábon állnak, ők 180.- Ft-on lerendezték maguknak a devizás problémát a végtörlesztéssel. A többi meg dögöljön meg. A rosszindulatú szarháziknak üzenem, hogy a hasonló irigy szemetek miatt tart itt az ország, de ne aggódjanak lesz ez a morális válság még lejjebb is, ami már lehet, eléri a szarházik hány-ingerküszöbét is. Nem az empátia hiánya itt a legkritikusabb probléma, hanem hogy még élvezik is a másik nyomorát.
Míg földönfutóvá válnak százezrek családostól a forintosítás
miatt, létük elveszíti az élet jellegét. Ezek a retkes gecik meg milliárdossá
avanzsáltak a közpénz vagyon jellegét elveszítő közpénzből.

Komoly népirtás folyik Magyarországon! Amelyet szinte
egyedülálló módon az ország megválasztott kormánya menedzsel, és segédkezik hozzá szinte az összes médium. Nyilván megkapják érte jussukat. Próbálják elhallgatni
az összes Devizás tényeket, tragédiát, megmozdulást. Ha nem sikerül
elhallgatni, akkor bagatellizálják, elferdítik. Sikert sikerre propagandaként tüntetik fel a
gyalázatot. Nyilván a forintosítás során keletkezett 150 – 200 Milliárd
lenyúlása volt a cél, meg találták a módját hogy lehet a közpénz
vagyonból kimenteni. Teljesen kétségbe ejtő a forintosítás! A
magyar családok holokausztja! A hét év alatt befizetett pénzt eltüntették, a
tőketartozást majd a duplájára növelték. Aki felvett 10 – 20 millió hitelt 7
éve és fizetett érte havi 70 – 150 ezer forintos törlesztőt, amit persze simán
be tudott vállalni. Miközben a CHF kamata konkrétan 0% lett, ott találta magát,
hogy 3 szorosára nőtt a törlesztője, és 200 – 350 ezret kér tőle a bank
havonta. Két választást nyertek azt sugallva, hogy mint az önkormányzatok és a
végtörlesztők, a többi ember is 180 Ft.-on forintosít. Ehelyett megduplázták az
emberek tartozását, öngyilkosságba kergettek tízezreket,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archive
2009 óta nem fizették a törlesztőrészletet, gondolom a közművel is jó pár éve tartoznak. Örüljenek, hogy eddig nem raktárk ki őket. (csak egy kósza gondolat .. 13+3 milliót vettek fel erre a lakásnak épp nem nevezhető ingatlanra?)
percsi
@butler2005: Közönséges csalás és bűncselekmény!

Mérnök közgazdász:
Devizában nyilvántartott, forintban folyósított, és törlesztett, tehát két devizanemű! Az adós csak a futamidő alatt vehette csak észre, hogy a bank az ő rovására törvénytelen elszámolás szerint követelőzik. Szerződéskor ezt még nem tudhatta előre, a szerződésben csak a csalás lehetősége van elrejtve, méghozzá úgy, hogy nincs egyértelműsítve a devizanyilvántartás módja, nincs egyértelműsítve a kölcsönszámítás módja. Csak kétféle módon értelmezhető utalások vannak azok is jóformán nem kölcsönszámítási módszerek.
A kölcsöntőke növekmény nem az árfolyamváltozás hatása, hanem a helytelen számítás eredménye. Ha a bankok a 2 devizanemű kölcsön számítási metodikáját helyesen alkalmazták volna, nem keletkezhetett volna kölcsöntőke növekmény az árfolyamváltozás hatására, aminek ugye még kamatvonzata is van. Nem hiába nem írták be a szerződésbe és sehova máshova a 2 devizanemű kölcsön számítási módszertanát - bár ettől az még létezett. Számviteli törvény alapelveit betartva másként számolni nem lehet.

Tehát a szerződések érvénytelenek!

Közel kétmillió érvénytelen szerződés küld családokat az utcára!!
Ha nem pereskednek az adósok, nincstelenek lesznek.

A csalás áldozatai ezek a szerencsétlenek is, négy évig törlesztettek, ki akarták fizetni a kölcsönt, senki nem akar az utcára kerülni.
Minél többen harcolnak, annál nagyobb az esély arra, hogy megbukjanak a mocskok!
Senki nem néz a bankok körmére, ellenkezőleg, védik-mentik őket, vajon miért?
A 1,5 millióból 10 ezer adós pereskedik csak, és pár száz tüntet, nagyon kevés, annyit ér, mint a tanárok-nővérek harca. Tömeg kell, akkora tömeg kell, hogy beleremegjen az országház!
Észre kellene már venni, hogy nagy baj van, ami a magyar társadalmat érintik.
Ma devizahitelesek, holnap éhbérért dolgozók-közmunkások, holnapután nyugdíjasok lesznek kirabolt, megalázott hajléktalanok!

A rosszindulatú emberek pedig menjenek a fenébe!
Les miserables
@percsi: Mond megküldjem az én szerződésemet ?Svájci frankban vettem fel én is.A szerződés aláírása előtt az ügyintéző külön kiemelte ,az árfolyam kockázatot ,ami a KÖLCSÖN FELVEVŐT érinti.Tisztában voltam vele de mint a kisgyereknek levezette ha emelkedik TÖBBET kell fizetnem.Vagy neked más szerződésed van amiben az van ha nem tudsz valamiért fizetni vagy nem akarsz akkor majd a bank kifizeti helyetted ? 1 millióval fizettem többet az autómért ( munkaeszköz ) és nem panaszkodom jogos az eljárás.Ja ne sikongj akkor ha ilyen semmire kellők, nem fizetnek és elsétálnak ,majd tőled más címen a bank beszedi az ő adósságukat is !Ha ilyen adakozó vagy szívesén megadom a bankszámlaszámom és forintot is elfogad a bankom de eurot és fontot is X ĐĐĐĐ
percsi
@Les miserables: Fizess, ha fizetni akarsz olyan szolgáltatásért, amit nem kaptál meg, amiben nem egyeztél meg a bankkal. Nézz utána az MNB oldalán, most már táblázat mutatja a kiszámítási módot, számold át, valóban azt fizeted? Az árfolyam emelkedés nem emelte volna meg annyira a törlesztőt, mint amennyit a bank követel, olyan számításokat végez, amit a matematikai törvény nem ismer, vagy is csal, rabol. Sajnos én is későn kezdtem utána járni, bírósághoz fordultam, közel 1 milliót követelek vissza a banktól, mert annyival fizettem többet, mint amennyiben megállapodtunk. Szívesen megnézném a szerződésedet!!! Az én szerződésemben nincs benne, hogy mennyi chf-t adott kölcsön, és az sincs, hogy mennyi chf a havi törlesztőm. Ha valóban chf-t adott kölcsön, akkor összegszerűen fel kellett volna tüntetnie, táblázatban meg kellett volna adnia a számítási módot, hogy kitudjam számolni, mennyit kell visszafizetnem. Tájékoztatni, hogy mi is az a devizában nyilvántartott kölcsön, hogy eltudjam dönteni, valóban akarom-e ezt a kölcsönt. Nem tette, elrejtette, hogy ne tudjak utána számolni, mert egyből kiderült volna a csalás, senki nem kérte volna ezt a kölcsönt! Ez alkalmat adott a banknak arra, hogy annyit kér vissza, amennyit megálmodott.Tudták, hogy be fognak dőlni az adósok, a BÉT 2004. októberi elemzésében az áll, hogy 2014.12. hónapban a chf 256 Ft lesz, a frank alapú hitel többe kerül, mint a forint alapú hitel. Kihasználták a magyarok tudatlanságát, 2001-ig nem volt deviza kölcsönzés, csak ft alapú, és az emberek havonta azt az összeget fizették, amiben a szerződéskötéskor megállapodtak, nem voltak rejtett összegek, világos volt, hogy végig mennyit kell törleszteniük. A magyar nép, nem csak a devizások, kifosztása megy végbe, éhbérért dolgozunk, azt is fondorlattal visszaveszik, míg valakik milliárdokat raknak zsebre, elveszik a magyarok tulajdonát, földjét, ezt kellene már végre megérteni és közös erővel követelni, hogy a felelősök megkapják a méltó büntetésüket.
Les miserables
@percsi: Tudatlan vagy ez a dolog Lengyelországban is megvan !Meg Németországban és Hollandiában is az Usában is !Csak azt hiszitek ez valami " lehúzás "a bankok részéről. Amugy a mai napig megvan az összes havi bontásban is.igaz én 200 €-l fizettem havonta és már vagy 3 éve kifizettem a kocsimat.Én amúgy a bankokkal vagyok mivel itt Hollandiában mindenki bankszámlára kap fizetést,munkanélküli segélyt,táppénzt.Nagyon nem őrülnék ,mint volt Izland esetében hogy " kisegítették " a patkány izlandiakat és mi szoptunk azok ahol Euró a fizetőeszköz .Évente minden hollandnak például mínusz 1000 €-l kevesebbet ad vissza az adóhivatal azóta !Kelet Európa meg köszönheti annak hogy ott a kölcsönt svájci frankban vették fel .Euróban akartam felvenni de egy magyar bank nem ment bele.Viszont sokat kell menjek az autóval és újat vettem odahaza mivel 1 millával került akkor kevesebbe otthon.
kukac50
Matolcsi pénzintézete azért sikeres mert sok család fizeti- fizette az uzsora kamatot!
Magán személyt büntetik az uzsorázásért, a bankokat nem Na ez az Orbán kormány család-barát törvénye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.