Makai Gábor szakpszichológus, pszichoterapeuta szerint minden migráns lelki állapotát fel kellene mérni, hogy az érintett veszélyt jelent-e, vagy sem.

A szakember az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta, vannak olyan migránsok, akik veszélyt jelentenek, mert sok esetben megtört, érzelmileg labilis személyekről van szó.

Akik ilyen személyiséggel érkeznek Európába és tovább nő bennük a feszültség, a bizonytalanság, azok ebből az állapotból ki akarnak törni – tette hozzá.

A szakpszichológus beszélt arról is, hogy a terrorista szervezetek

átmoshatják az agyukat

ezeknek az embereknek, és sok fiatal azért kerül kapcsolatba velük, mert segítségre számítanak, de ehelyett azok torz ideológiát közvetítenek feléjük.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Nem ártana a választások előtt a, jelöltek pszichológiai beállítottságát is felmérni. Kiszűrni azokat akiknek az elsődleges célja nem a közösség szolgálata. Akik csak a saját egyéni hasznuk megszerzése miatt akarnak pozíciót szerezni. Hasonló eljárásra lenne szükség a miniszteri, államtitkári, és más fontos pozíciókat betöltő személyeknél is.
Egy ilyen szűrőrendszer működése lehetne az egyik eszköze a korrupció elleni harcnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gru
"Szakpszichológus: minden migráns lelki állapotát fel kellene mérni"

Hajrá, Csináld meg. Merj nagyot álmodni. Te egyedül. Az összes menekültön.
Szerintem szakpszichológushoz kéne fordulnod.

Milyen, amikor egy pszichológus szakpszichológushoz fordul?
Talán sosem tudjuk meg.
Talán a bulvársajtó megírja - egyszer.
karma1
@gru: Egyaltalan nem mond hulyeseget. Ezaltal nagyon gyorsan ki lehetne szurni nemcsak azokat, akik a haboru elol menekulnek, valoban, hanem azokat is, akik a velukszuletett gyengeelmejuseget, skizofreniat hozzak magukkal, mert ezek az emberek a toborzok almai!
Persze, minden pszichologusnak kellene egy specialis szakkepzes, ami pont ezeket szurhetne ki, es a megfelelo orvosi szakforditokat is.
Baromi nagy munka lenne, de nagyon megerne az eredmenyt..
gru
Pszichológus, rendben van az életed?
Szerintem sem.
A végtelenbe és tovább.
Mondasz valamit, míg mások mást mondanak.
Kinek van igaza?

Vágod, hogy bullshit minden tanácsod?
Ezért tanulni ennyit?
Semmit nem tanultál az igazi életről, te szerencsétlen!
Tódor
Szerintem meg a fideszkdmp3 tagjaikét. Bár az nem menne. Lelketlenek.
papa.49
Van annyi szakember, vagy csak a migránsoknak jut az itt élő hazaiak meg várjanak a sorukra. na ez a koma is fordítva van összerakva!!!
Sziszifusz
Nem ártana a választások előtt a, jelöltek pszichológiai beállítottságát is felmérni. Kiszűrni azokat akiknek az elsődleges célja nem a közösség szolgálata. Akik csak a saját egyéni hasznuk megszerzése miatt akarnak pozíciót szerezni. Hasonló eljárásra lenne szükség a miniszteri, államtitkári, és más fontos pozíciókat betöltő személyeknél is.
Egy ilyen szűrőrendszer működése lehetne az egyik eszköze a korrupció elleni harcnak.
1magyar
Igen, ezt bölcsen mondta Orbán: terroristából egy is sok. Ezek így nevelkednek fel, agressziót,nemtörődömséget látnak pici gyerekkoruktól.
Levendula
Az M1 aktuális szakpszichológusa mondja ezt...
Csizmás Kond
Alkalmazni kéne a Mexikó - Amerika határon bevált módszert...ha a golyóütötte lukon sötéten távózik a lelke terrorista volt, nem kár érte, ne nem akkor meg a paradicsomba jut.
Ma a 21. században személyi okmányok nélkül senki nem szabadna közlekedjen. Amíg ezt nem veszik komolyan és nem tartatják be mindenkivel a törvényt nem csak azzal aki a kisboltba szaladt le cigiért addig minden csak spekulációra alapozott átverés meg korrupt falazás. A törvények megkerülését semmilyen hatalom nem írhatja felül, viszont itt már nem csak felülírják, hanem azt büntetik aki betartja.
Csizmás Kond
@Horizont: Azok akár bérterroristák is lehettek...ugyanis nyilván voltak tartva de engedték azt csinálni amit akarnak.
Mangu
@Sziszifusz: Ez most hogy jön ide? Egyébként marhaság az egész, reklám a pszichológu-soknak. Az idióta jogrendszer garantálja az agymosottak (ideológiai) szabad tevékenységét, mely ellen nincs mit tenni.
Ezeket nem lehet beilleszteni:
Teológiailag - Nem. ... Mert ő, hűséges Allahhoz.
Vallásilag - Nem .. . .. Mivel Allah nem fogad el más vallást az iszlámon kívül ... (Korán, 2:256) (Korán)
Szentírás szerint - Nem .. .. Mert ő hűséges, az iszlám öt pilléréhez (1,tanúságtétel, 2, napi öt ima, 3, a Ramadán havi böjt, 4, az adakozás, 5, zarándoklat) és a Korán-hoz.
Földrajzilag - Nem .. Mert ő hűséges, Mekkához, ahová ötször fordulnak naponta imádkozni ..
Társadalmilag - Nem. . . Mert aki hűséges az iszlámhoz, annak tiltva van, hogy barátkozzon a keresztényekkel vagy a zsidókkal ...
Politikailag - Nem ... Mert be kell tartania amit a mullahok (spirituális vezetők) oktat-nak, azaz Izrael és a Nagy Sátán Amerika megsemmisítését.
Családilag - Nem. .. . Mert az az utasítás, hogy vegyen feleségül négy nőt, és verje a feleségeit, amikor nem engedelmeskednek neki. (Korán 04:34)
Intellektuálisan - Nem ... Mert nem tudja elfogadni az amerikai alkotmányt, mert en-nek alapja a bibliai elvek és úgy véli, hogy a Bibliánk, korrupt.
Filozófiailag - nem. . . Mivel az iszlám, Mohamed és a Korán nem teszi lehetővé a vallásszabadságot. A demokrácia és az iszlám nem léteznek egymás mellett. Minden muszlim kormány vagy diktatórikus vagy autokrata.
Lelkileg - nem ... Mert amikor kijelentjük "egy a nemzet Isten alatt," a keresztény Isten szerető és kedves, míg Allahot soha nem nevezik mennyei Atyának, és nem is mindig a szerető (Isten), a Korán szerint 99 neve van.
Sziszifusz
:31
@Mangu: 09:31
" Ez most hogy jön ide ? "
Ez jutott eszembe amikor arról, hogy emberek egy bizonyos csoportjánál, pszichikai beállítottságuk alapján szelektálni lehetne, így az oly sok kárt okozó politikusoknál is.
aremy
@Horizont: hát ha bér választó van lásd a csizmást akkor még az is lehet.
magyarbakancs
"Szakpszichológus: minden migráns lelki állapotát fel kellene mérni"
A Fidesz vezetőkön kezdje szakértó úr,hölgy.
Fidesz vezére maga egy pszichológiai eset.
Veleda
@Horizont: Hogy van -e bérterrorista? Van hát. Tele van velük a világ. Afrikától -Dél Amerikáig, mindenhol. Jó pénzért mindent, vagy csak agymosással, vagy akár zsarolással, fenyegetéssel, de rá lehet venni embereket a gyilkolásra.
Veleda
Ezek a migránsok eleve labilis idegállapotban érkeznek ide, egytől -egyig-
Hol van erre olyan pszichológus, aki előre meg tudja állapítani hogy egy adott esetben valaki hogyan fog reagálni? Egészen más a gondolkodásuk, életvitelük, de Allah szavára mindenre képesek.
Jobban tenné az illetékes pszichológus, ha ennyi energiát fektetnének a magyar betegekre, vissza állítanák a kezelésre szoruló betegek kezelését-felügyeletét.
Mangu
@Sziszifusz: Ez már a rasszizmus lenne a köbön. Nem ismered a viccet, - a többség dönti el, hogy ki a bolond, mondja egy bolondokházába bezárt "beteg"! Egyébként tudod, hogy mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat (idő, pénz), validálás, reklamáció lehetősége az emberi jog alapján? Tehát, egy baromság!!
papa.49
@Mangu: Pont ez hiányzik még nekünk, mint ,,ablakos tótnak a hanyatt esés,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.