Pár hónappal ezelőtt beszámoltam arról, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter újragondolta az eredeti, 2000-ben már bemutatott Nemzetőrség koncepcióját. A jelenleg megismerhető információk szerint most egy ideológia-mentes, a honvéd vezérkar irányítása alatt működő, egy hónapos és önkéntes felkészítésről lenne szó. A részletek kidolgozását miniszteri biztosként Kun Szabó István szolgálaton kívüli vezérőrnagy végezte, aki azonban most új feladatott kapott, amelynek nyomán újjáéledhet a MHSZ.

Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
A Munkásőrség után már várható volt
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
A Munkásőrség után már várható volt
Mobil123
na gyerekek várhatjátok hogy lesz a suliban újra honvédelmi nap :-D
36
Az MHSZ-ben céllövő voltam. Jó kis csapat volt. Lőttünk, bográcsoztunk, a szabad levegőn voltunk. Politikáról egy szó sem esett!
papa.49
@Nil: Az már megvan, igaz nem úgy hívják, de már van több is...
papa.49
@Nil: A ,,régi szép idők,, amikor az MHSZ modellező szakkörbe jártam, és építettem hajó, meg repülő modelleket, vagy kicsit később mikor a gépjármű képzésben vettem részt...
Tartok tőle, hogy ez csupán a nevében fog hasonlítani, a régire, ami valóban POLITIKA MENTES VOLT!!!
krumpli
B-C-s jogsi 4000- ft 91'-ben cakk-pakk mindennel együtt !
szaboria1
@papa.49: @36: Amennyiben a régi stílusban állítanák vissza az nem is volna rossz. Mert hasznos időtöltés lehetett ott eltölteni és ott volt a legkevesebb bukási arány a gépjárművezetés képzésnél.
papa.49
@krumpli: Nekem az MHSZ. nél '68. ingyenes...
szaboria1
@papa.49: Így igaz és aki ott szerzett jogsit már a katonaságnál is előnyben volt.
papa.49
@szaboria1: Pontosan, nálam is így lett volna, ha nem ugyanakkor végeztem volna a rádió, tv műszerész szakmával is, így választhatták volna bármelyiket, de végül is műszerésznek soroztak be...
krumpli
@szaboria1: Egyből sofőrnek is vittek / HÖR / ponyvás UAZ, 6-os IFA.
papa.49
Na várjatok így nem teljesen helyes a név választás, kimaradt az elejéről a lényeg a ,,nemzeti,, hogy ezt a kifejezést már hogy sikerült lejáratni, az elképzelni is nehéz, de a fiúk sikerrel vették ezt az akadályt is))))))))))))
krumpli
@Mobil123: Nem is volt az rossz, jó kis akadályverseny őrsönként ! :)
36
@Nil: Egy nap, amikor baktattam a lőtér felé, szaladt vissza egy sporttársam és azt mondta, nincs már MHSZ, nincs már csapat, a fegyvereket elzárták-később a szabadrablás jegyében-az ex elvtársak hazavitték-mert "kitört a szabadság", na akkor éreztem először, hogy vége a békének.
Abban az értelemben gondolom, hogy vége lett a békének, mert az MHSZ nekünk a közösségi időtöltést, barátságot jelentette. Azután, egy-két év eltelt és már "meg sem ismertük egymást", elkezdődött a bolyongás, a bizonytalanság mindenben.
szaboria1
@krumpli: De csíptem amikor a Dagály u. mentem vizsgáztatni akkor az MHSZ-től Rajgazzal jött értem.
Mobil123
@krumpli: Én a lövészetet imádtam :-) (na de a mai gyerekeket elnézvén el tudod képzelni őket egy ilyen napon?? :-D :-D )
36
A Honvédelem.hu-n megjelentek az alakulatoknál idén-azt hiszem elsőként-megrendezett honvédelmi táborokról szóló videók. De, jó látni a gyerekeinket. Én büszke vagyok rájuk.
Csak hát, elhangzott az is: "Kár hogy csak egy hétig tartott"
Jövőre már modul rendszerű, sokoldalú táborokat szerveznek.
Nil
@36: Bocsi nem tetszik hogy a gyerekeket az ölésre képezik ki. A gondolkodás nélküli parancsteljesítésre. Egy fogékony korban- amikor példaképeket keresnek - hát ne a katonák között találják meg! Ne az ölés legyen a jövőjük!
36
@Nil: Amíg ember lesz a földön, katona is lesz. Volt is, mindíg. Igaz az, hogy az erős és korszerű haderő, előbbre pozícionálja az adott országot. Példa, Lengyelország. Ma, ők közép hatalom-ként vannak számon tartva Európában. Nem adták fel a haderő fejlesztést. Sőt. Hadiiparuk van.(Nálunk azt is sikerült elkótyavetyélni).
Egyébként, a BREXIT-el, úgy tűnik, egy erős katonai erő kiesik a védelmi rendszerből. Így Magyarországnak is fel kell kötni a gatyát.
Nil
@36: Nekem az MHSZ a honvédelmi napot jelenti, amikor lőni kellett - aztán mehettünk haza
A fegyvereket nem szeretem. Főleg ember ember elleni használatra. Kezdetben ne is erre lett kitalálva
@36: (ma 13:11)Ennek nem kell feltétlenül így lennie- van másik út, másik lehetőség. Persze ehhez embernek kell lenni - nem aranyborjú imádó hatalommániás robotnak - vagy az ő rabszolgájuknak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.