A filmrendező is visszaküldi Ádernek a kitüntetését és jó alaposan meg is indokolta azt. Idéz a periratokból, melyek szerint Bayer Zsolt riportjának hatása volt a romagyilkosságok elkövetőire.

Tisztelt Áder János!

Ön, mint az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságának valamikori elnöke nyilván tudja, hogy Adolf Hitler vegetáriánus volt, és mint ilyennek ökológiai lábnyoma tiszteletre méltóan kicsi volt, emellett szuper autópályákat építtetett, bizonyára ön is hasított rajtuk, a Führernek továbbá döntő szerepe volt a korabeli Európát sújtó munkanélküliség felszámolásában is. Igaza van tehát Pintér Jolánnak: „senkinek a munkássága nem fehér és fekete”.

Bayer Zsolté például mocskos.

Idéznék egy részletet dr. Szabó Zsolt ügyész perbeszédéből, amely 2013. május 22-én a Budapest Környéki Törvényszéken hangzott el a roma családok sérelmére elkövetett támadássorozat perében:

„Testvérével ellentétben K. Árpád elhárította, hogy az általa elismert bűncselekmények indítékáról számot adjon, azonban a legelső nyomozati kihallgatásán nyilatkozott arról, hogy a galgagyörki magyar család elköltöztetéséről szóló, Bayer Zsolt által készített hosszú televíziós riport nagyon felháborította, többször is megnézte. K. Árpádnak e nyilatkozata megerősíti K. István állítását a galgagyörki helyszín kiválasztásáról, továbbá az indítékról is fontos információkkal szolgál. A K. testvéreket a bűncselekményekre indító ok kezdeti cselekmények alatt alapvetően a megtorlás volt, mivel a törvényes eszközöket elégtelennek tartották a rend helyreállítására. K. Istvánnak több másik kijelentése is igazolja, hogy az önjelölt rendcsinálói szerepkör betöltésére törekedtek.”

A galgagyörki helyszínen még csak a gyerek ágyába fúródva találtak sörétet, nyolc hónappal később, a tatárszentgyörgyi merénylet után, már Cs. Róbert és négyéves fiának tüdejéből kellett kipiszkálni az ólmot a törvényszéki boncolóknak.

Ön és a magyar kormány tevékenységét figyelve egyre többet gondolkodom azon, miről lehetett ott szó, annak idején a Bibó kollégiumban. Nehéz elhinni, hogy nem látja be: Bayer Zsolt nem újságírással foglalkozik, hanem uszítással. Az uszítás pedig hasonlóan például a kútmérgezéshez, a markecoláshoz és spionkodáshoz kifejezetten sunyi tevékenység. A sunyiságot és az aljasságot nem érdemes lovagkereszttel jutalmazni, egyszerűen azért, mert ezeknek az emberi minőségeknek nincs semmi köze a lovagiassághoz.

Nekem nincs lovagkeresztem, kitüntettek viszont egy Érdemkereszttel. Nem Öntől kaptam. Bayer Zsolt állami kitüntetése elleni tiltakozásom jeléül mégis Önnek küldöm vissza. Dugja – hogy mást ne mondjak – a többi közé!

Tisztelettel,

Fliegauf Bence

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Hodosán Róza viszont így vélekedik: Néhány napja azt írtam egy internetes bejegyzésben, hogy nem adom vissza a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztjét a jelenlegi hatalomnak. Ezt továbbra is tartom. Ugyanakkor én is örömmel adom át aukcióra az Iványi Gáborék által működtetett Szalmaszál Alapítványnak a keresztemet. Bízom benne, hogy ezzel legalább hasznos célt szolgálhatok.
Hodosán Róza
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@Desischado: augusztus 26 17:56
Kérlek, ne kommenteld keresztapa hsz.-át...
Ö egy igazi troll, meggyözhetetlen !!
senkifia68
@moareka: Tévedsz barátom! Akkor éppen a CNN hírműsorát nézve szörnyülködtem azon, hgy Isten Budapesten milyen alacsonyra tervezte az állatkert kerítését!!!
Én kedves olvtársam az erőszak minden formáját elítélem, legyen az fizikai vagy verbális!
Az elmebeteg hisztériát ugyanúgy megvetem, mint a POLKORREKT-nek mondott sunyi lapítást! Ha ezeknek az embereknek az elmúlt 10 évben az volt a legnagyobb bajuk, hogy Bayernek "szolgálataiért" kitüntetést adott a GAZDA, hát lelkük rajta! De szerintem ez közel nem akkora tragédia, mint a cigány gyilkosságok, a devizahitel károsult családok tízezreit lakoltatták ki, vagy például Kishantos lerombolása! Gyanítom, hogy ezek ott mutogatták a náluk okosabb telefonjaikat az ég felé, hogy a ZÜRBŐL IS LÁTNI LEHESSEN a tiltakozásukat, amikor NET adót akart bevezetni a kormány. De nem láttam őket akkor amikor a munkatörvénykönyv átalakításával el és kiárulták a magyar munkavállalókat, nem láttam őket tüntetni azért, mert az Alaptörvényből véletlenül (???) kifelejtették az állam kötelességét Társadalombiztosítás fenntartásáról szóló, kötelezettségét, szabad utat engedve a későbbi privatizációnak!!! Szóval csínnyán a kérdésekkel barátom! Gondolkodni és nyakon csapni azokat, aki csupán zsigeri gyűlölettől vezérelve vonyítanak úgy, hogy azzal elterelik a figyelmet a tényleges és súlyos problémákról!
moareka
@senkifia68: Hát részben igazad van, abban nem -hogy talán nem vagyok a barátod, meg elvtársad,de abban igen, hogy alacsony az állatkert kerítése a rombolást tekintve.
Ezeknek az embereknek az a legnagyobb bajuk, hogy ezzel a mocskos szájúval azonos kategóriában kerültek, s joggal elhatárolódnak. Ez a negálás egyik formája.
(Szakmámban én is kaptam egy ezekhez hasonló magas kitüntetést, néhány év múlva egy kolléga is ugyan azt- (aki köztudottan visszaélt a köz javaival) talán nekem is így kellett volna tennem...).
Ezek egyedi akciók. Amiket joggal írsz, a cigány gyilkosságoktól kezdve az állam kötelességéig teljesen jogos, de a Bayer ügy meg a felsoroltak nem összemérhetők.
A baj az, hogy nincs ebben az országban egy olyan összetartó réteg, amely a disznóságok miatt szót emelne, a pártoknak nevezett gitt egyletek impotensek, s megy a verkli tovább, ezek meg a szemtelenségig lopják magukat. Bizonyára van megoldás, de sajnos az nem elég, hogy itt egymásnak írogatunk...Megoldás kell...
Manhattan
@Mirabilis: Azért mert ugyanezt a kitüntetést olyan személynek is adományozta, aki érdemtelen bármilyen elismerésre! Számukra vállalhatatlan, hogy a nevük Bayerrel összefüggésbe hozható legyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.