Minden korábbinál szervezettebb módon csempészik át a szerb–magyar határon a menekülteket, majd viszik át őket az osztrák határra az embercsempészek – írja a Blikk. A lap szerint a drótakadály egyik megjelölt oszlopát emelik ki a földből hajnalonként egy megadott időpontban a magyar oldalon, félrehajtják a drótot, és percek alatt 200–250 embert engednek át, aztán visszateszik a kerítést a helyére.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@perfekt: Azt hiszem, hogy ezen csak "filózhatunk", meg gyárthatunk sejtelmes történeteket... de az igazat nem tudjuk meg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
telegdilaci
Hol vannak a rendőrök katonák?álljanak ott aki hozzá ér a kerítéshez,lelőni mint a kutyát,minden szívfájdalom nélkül! egyébként soha nem lesz rend,ki kell adni a tűz parancsot! úgy mint Amerikában a Mexikói határon,ott nem cicóznak!
perfekt
Az a helyzet--hogy szerintem a szerb bányászok már fúrják az alagutakat,úgy-hogy így.Nekem a tarifa emelése érdekesebb.Minél nehezebb az átjutás, annál drágább.Még ez is rendben van üzlet, az üzlet.De honnét van az a tengernyi pénz-nyertek a lottón?
eszegfu
@perfekt: Azt hiszem, hogy ezen csak "filózhatunk", meg gyárthatunk sejtelmes történeteket... de az igazat nem tudjuk meg...
eszegfu
@telegdilaci: Igazad van, azon a határon nem "cicóznak"... mégis ennek tudatában, a jobb élet reményében hányan vállalják... erről is lehetne regélni egy sort! Szerintem a "tüzparancs" kiadásával sem lesz "rend"... "mindössze" halomra lövik az embereket...
perfekt
@eszegfu: Szia:Nem gyártok-gyártunk fikciókat--hiszen az alagút ásása,már történelem.Nálunk Eger vára alatt s "gyaur kutyák" már megtették,és még nagyon sokszor ,és sok helyen mások.A magyaros észjárás nem ismer határokat-akadályokat-amikről mi csak "filózunk"-azok megoldásán, már valakik dolgoznak.Az igazság pedig hol lakozik?--azt mondják odaát.
eszegfu
@perfekt: A "történelmi" alagut ásása ma már tény... vagyis én is pontosan arra gondoltam, hogy elképzelni sem tudjuk azt az "ötletbörzét", amin már javában dolgozhatnak... na meg honnan van pénz mindezekre... tehát mi, az "egyszerü polgárok" csak próbáljuk kitalálni a módját... erre értettem a fikciók "gyártását". Egyébként meg egyetértünk.
perfekt
@eszegfu: Jó így beszélgetni--gondolatokat normálisan küldeni.Sajnos kilátástalan,a helyzet-és rohan a világ egy újabb háború felé.És bizony ez a tömeg felhalmozódik-és új hazát akar foglalni-annak halottai lesznek.Olvasom a Német újságokat.Új hír,hogy a megkérdezettek 63!!%-a követeli a migráns befogadás azonnali megszüntetését-és az már ott tartózkodók kitoloncolásaikat követelik.Én tudom-ezekre az adatokra figyelnek az emberek-még akkor is ha azok-csak közelítő jellegűek.Azért érdekelne-Merkel ,hogyan is gondolja?A háború után "0" ról, jóléti társadalmat -és egy földdel egyenlővé tett országot ujjá építettek--ettől van jobb?- bizonytalan az jobb lenne?
eszegfu
@perfekt: Magamban sem tudom eldönteni mi is lenne a jó megoldás...mindenképpen a tárgyalások mellett vagyok. Lehet, hogy Merkel rosszul gondolja, de én nem varrnék minden az ő nyakába! Minden ország valamilyen szinten felelős a most kialakult helyzetért: a menekültek kiinduló pontja szerinti ország, a "vonulási" utvonalba eső országok, a befogadó, vagy be nem fogadó országok. Ha pl. 2 ellenkező álláspontu ember nem tud megegyezni, akkor elvárjuk, hogy az országok megegyezzenek... nagyon komoly kihivás! Azt gondolom, hogy minden kornak megvan a maga baja...csak az a különbség, hogy nagy részük már történelem, és ez már nem fáj a ma élőknek. Amikor a magyarok letelepedtek a Kárpát medencébe és "kalandoztak" nyugatra, akkor az ott élők voltak állandó rettegésben a magyar hordák miatt. Most Európa érzi magát fenyegetettségben a menekültek miatt. Tudom, hogy nem lehet a kettőt összehasonlitani...csak ez jutott eszembe...
eugen4402
@eszegfu: Tudod, mostanában a Bölcsek Tanácsa tagjai csak vakarják a fejük búbját, mert igazán jó megoldása nincs ennek az "egyenletnek"...
A hidegháború alatti viszonylagos nyugalom mintha elbizakodottá tette volna a jövő formálóit. Elaltatták a népek éberségét, közben csillagászati pénzeket öltek a fegyverzet fejlesztésébe, a harmadik világ lakói pedig önfeledten szaporodtak. A túlnépesedés tagadhatatlan, és nem érdekelnek ostoba számítások, hogy a Föld hány milliárd lakost lenne képes eltartani elméletben. Elméletben a kommunizmus is működött...
eszegfu
@eugen4402: Ahogy mondod! Pontosan azokon a helyeken, ahol nagy a szaporodás, ott kevés a megtermelt ennivaló, amit nagyon nehéz pótolni más földrészekről, mert ott már kevés a termőterület. A statisztika szerint ugye a Föld még képes eltartani a lakosságát, és ez pont olyan számitás, hogy M.o-n nőttek a bérek, mármint a főnököké havi több millióra, ami nagyon javitja az átlagot.
eugen4402
@eszegfu: Így igaz! Ezért írtam, hogy csak rossz, vagy még rosszabb megoldás között lehet választani, és szokás szerint addig totojázik Európa (és az USA is), amíg valamelyik ingerült népcsoport olyan éhes lesz, hogy lelök engem a székről, leül a helyemre, és jóízűen elfogyasztja az ebédemet. Mit tehetek? Szerencsés esetben jó étvágyat kívánok neki... A rosszabb verziót inkább ne képzeljük el...!
Jankó123
Ezentúl csak Blikk-et fogok olvasni!
Végre, van egy olyan oknyomozó sajtótermék, amelyik mindíg kideríti a tutit!
:-)))
szaboria1
Mese habbal azért ezek az oszlopokat nem tíz centiméter mélyre vannak leverve.
perfekt
@eszegfu: szép napot.Nem vagy egyedül,aki megoldást szeretne.Sajnos, egyre jobban mélyül ez a válság,és bizony a személyi szerepek mellett egyértelmű az,hogy a megoldáson a fék az-- a pénz!.Az emberek,szinte mindenütt,csak a mával foglalkoznak-és felélik a jövőt,teszik tönkre élettereiket-és ezzel saját életüket is.
A népvándorlásról:A 9. században a magyar portyáknak-több célja volt.Egyik a zsákmányszerzés--másik ami fontosabb, szövetségek-szerződések-kötelezettségeinek betartása.De a korabeli, főleg nyugati anarchikus bel-és külpolitikáikon felülkerekedni akaró nyugati uralkodók,is szívesen hívták zsoldosként Európa szerte "rettegett " magyar harcosokat-zsoldosként,mint azt te is említettél .Megjegyzem-a kalandozásoknak kétség kívül-zsákmányszerző célja volt-de ettől fontosabb az,amire napjaink honi politikusai gyakran hivatkoznak-nevezetesen arra,hogy a Kárpát-medencei magyar hatalmat megszilárdítsák,és Európában egy, az- azt fenyegető államalakulat létrejöhessen Európában. Letelepülésünktől itt vagyunk-viharverten,és joggal tarthatunk attól,hogy idegen hatalmak,önös érdekeiket nézve mesterségesen félelmet keltő hordát zúdítanak Európára, akik komoly nyomást gyakorolnak már most-Európa népességére.Mi erről csak beszélgethetünk-ötleteink-is lehetnek-de ahogy bölcsen megjegyezted itthon,2 ember sem tud kompromisszumot kötni mert, nincs az a téma..Sajnos.
eszegfu
@eugen4402: 8:49 Jó a hasonlatod!:) És az is tény: nem rajtunk mulik, hanem a "nagyhatalmakon".
eszegfu
@perfekt: Én már nem nagyon merek hosszabban irni, mert kiutálnak... Csak annyit még: az akkori népvándorlásnál volt már területünk, termelhettünk, de mi még nagyobb területre, hatalomra vágytunk... a mostani emberek pedig az éhség, a munkanélküliség és a háboruk miatt kerekednek fel... és ez az ami nem mindegy. Kösz. a beszélgetést... folyt. a köv. cikknél!:)
perfekt
@eszegfu: szia 14:25 re.Már ennyi az idő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.