Óriási összegeket veszít az állam a letelepedési államkötvények kamatán – írja a Népszabadság. Mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a Rogán Antal által kitalált, 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata - olvasható a lapban, amely közgazdászok segítségével kiszámolta, hogy mennyivel került többe a távol- és közel-keleti, illetve orosz, ukrán befektetőknek eladni a letelepedési államkötvényeket annál, mintha a magyar költségvetés a piacokról vont volna be pénzt. (Immár az uniós országok fele árul letelepedési kötvényeket, de vannak olyan államok is, amelyek pénzért egyből állampolgárságot is adnak. A probléma abból adódik, hogy a Rogán által kidolgozott törvény bebetonozta a közvetítők hasznát: leszögezte, hogy a kamat nem lehet évi két százaléknál kisebb. A gazdasági bizottság által kiválasztott cégek állampapíronként minimum hétmillió forintot kerestek, plusz felszámoltak ¬45-60 ezer eurónyi (13,9-18,6 millió forint)...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kovács Gizella
Mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a Rogán Antal által kitalált, 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata - olvasható a lapban, amely közgazdászok segítségével kiszámolta, hogy mennyivel került többe a távol- és közel-keleti, illetve orosz, ukrán befektetőknek eladni a letelepedési államkötvényeket annál, mintha a magyar költségvetés a piacokról vont volna be pénzt. (Immár az uniós országok fele árul letelepedési kötvényeket, de vannak olyan államok is, amelyek pénzért egyből állampolgárságot is adnak.
Van az a pénz ...
Csizmás Kond
Na és meg tudná valaki konkrétan írni azokat a veszteségeket vagy elég ha Marinéni mondta a sarki boltba...?
Szókrakész
""Brutális veszteségeket termel, hogy Orbánék gazdag külföldeket hoznak az országba"

Amúgy ezeket guglifordítóval másolják a brüsszeli libsiközpont direktíváiból?
foxx
Kibaszott, mocskos, tetű, suhogó dzsoggingos bűnözök itt élhetéséért, akik még magyarul sem beszélnek mi fizetünk?

A kurva anyád, Orbán Viktor!
Elmész te a picsába, te vérgeci!!!
telegdilaci
Mikor fog felébredni már az Ország,hogy pár tucat politikus kifosztják az Országot,hogy az ő mocskos zsebük,tele legyen! milyen trükköket találnak még ki a gazdagodásukra,hányadékok,remélem hamarosan,jön az elszámoltatás! de az legyen kegyetlen,én azt mondom a fejétől büdösödik a hal! az ő zsebük tele az Ország meg szegény és nyögi a mocskok,által lenyúlt,pénzeket,és még ezek keresztényeknek mondják magukat!
1magyar
@telegdilaci: Egész Európát fosztogatják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.