A kormánynak a következő években is számolnia kell a bevándorlás problémájával, ezért kell megerősíteni a határon épült kerítést és az élőerős védelmet – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető jelezte, a magyar-szerb határra tervezett újabb kerítésnek is az a célja, hogy teljes legyen a biztonság. Emellett új rendőröket vesznek fel, és a hadsereget is meg kell erősíteni létszámban, haderőben egyaránt – tette hozzá.

Lázár elárulta, miért van szükség újabb kerítésre

Arra a felvetésre, hogy Molnár Gyula MSZP-elnök jelezte, készek a kormány kvótaellenes harcát támogatni, Lázár János azt mondta, az MSZP támogatása "nagyon sok", az erő azonban a választói akaratban van, ezért azt kérte, a szocialisták vizsgálják felül bojkottra felszólító álláspontjukat.

A kvóta ellen szavazni nem egyenlő a Fideszre szavazással

- fűzte hozzá.

A miniszter szólt emellett arról, hogy a szeptember 16-i EU-csúcson – amelyen a kontinens jövőjéről tárgyalnak majd – Magyarország a visegrádi tagállamokkal (V4) közös álláspontot akar képviselni.

A magyar kormány javaslatai közül Lázár János kiemelte a szigorú költségvetési fegyelemre alapozott európai gazdaságpolitikát, valamint azt, hogy a biztonság kérdésének kell az első helyre kerülnie az EU jövőjében. Fontos továbbá, hogy az unió őrizze meg a sikeres politikákat – ilyen például a kohéziós és az agrárpolitika –, és alakítson ki újabbakat, például a digitalizáció területén. Magyarország azt is szorgalmazza, hogy bizonyos kérdések maradjanak nemzeti hatáskörben – sorolta.

Lázár Jánost megkérdezték Angela Merkel német kancellár azon kijelentéséről, amely szerint az

"nem fog menni, hogy egyes országok kijelentik: egyáltalán nem akarunk muszlimokat az országunkban".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez a nyilatkozat arról szól, hogy a befogadás kötelező, Magyarország szerint viszont nincs szükség bevándorlásra. "Ha valami semmiféleképpen nem megy, az az, hogy Berlinből, pont Berlinből mondják meg, hogy Európának, Magyarországnak, nekünk kiket kell befogadnunk" – fogalmazott.

Közölte továbbá, hogy a kormány támogatja Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Úgy fogalmazott, Eörsi Mátyás volt a legkisebb rossz a jelöltek közül.

A szocialista párthoz köthető diplomáciai kinevezettek ügyében Lázár János azt mondta, a kormány arra törekszik, hogy a legjobbakat bízza meg misszióvezetéssel.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Az MSZP-ben idióták vannak és még magyarellenesek is!
Desischado
Ez a féreg sem tud mást csak vég nélkül hazudni!
kukac50
A kerítés építésénél újabb pénzeket lehet lenyúlni! Az újabb kerítés védi a másik meg a harmadik kerítést? Miért nem egyszer csináltak és rendeset?
F_Viktor
@kukac50: Nem is a kerítés ami aggasztóan hat, inkább az, hogy "új rendőröket vesznek fel, és a hadsereget is meg kell erősíteni létszámban, haderőben egyaránt".
Nem jó előjel, mikor egy diktátor a saját rendőrségét és hadseregét erősíti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.