A vasárnapi népszavazáson 4 136 313 választópolgárnak kell érvényesen szavaznia ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen – jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és akkor eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség.

A névjegyzék péntek 16 órakor lezárult, a névjegyzékben 8 272 625-en szerepelnek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
tegyük hozzá, hogy az érdekes, de semmiképp sem jogszerű törvényértelmezése szerint; összezagyválva a névjegyzék tételszámát a szavazásra jogosultak számával, ami praktice 5-600 ezerrel tér el egymástól, naná hogy nekik kedvezően! =))
Eriksson
@RonaGyuri: Ki az a "nekik"? A szavazatszámláló bizottság?
RonaGyuri
@Eriksson: "jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján"
Az SzSzB-knek egyetlen érdeke van, problémáktól mentesen lebonyolítani a szavazás és a számlálást!
Eriksson
@RonaGyuri: Köszönöm. Már azt hittem másokra gondoltál.
RonaGyuri
nem csak neked, bár valahova már beírtam:

Ez a nem sok kicsi nem megy sokra

de okadatolja, hogy Pálffy-anyóék mindent megtesznek a siker érdekében

Ahogy azt szoktam figyelmesen átolvasom a tájékoztatót, hogy felfedezzek újdonságokat. áttanulmányoztam a „VÁLASZTÁSI FÜZETEK 199. KÉZIKÖNYV a szavazatszámláló bizottságok részére az országos népszavazáshoz” című kiadványt.
A „5. A SZAVAZATSZÁMLÁLÁSSAL KAPCSOLATOS FELADATOK 5.1 A szavazóköri jegyzőkönyv kitöltésének szabályai” részben találtam bőven, ami persze semmi különös, hiszen a jegyzőkönyv is jelentősen megváltozott.
Majd a „5.6 A szavazólapok megszámlálása” érdekes újdonságra bukkantam: „12. a szavazólapokat 4 csoportba kell szétválogatni:” és ebben az első „bélyegzőlenyomat nélküli szavazólapok”, majd „14. le nem bélyegzett szavazólapok számát a szavazóköri jegyzőkönyv M rovatában kell feltüntetni”.
Majd a 19.-ben a régi szabály: „Ha az O rovatban szereplő szám nagyobb, mint 0 (azaz az urnában több lebélyegzett szavazólap volt, mint ahányan a névjegyzéket aláírták), akkor
- mind az „IGEN”, mind a „NEM” szavazatok számából le kell vonni annyit, amekkora szám az O rovatban szerepel ” és „
jegyzőkönyv I és N rovatában az így kapott szavazatszámot kell rögzíteni
- az érvénytelen szavazólapok számát meg kell növelni a ténylegesen levont szavazatok számával: a jegyzőkönyv K rovatába az így kapott számot kell rögzíteni
- az érvényes szavazólapok számából ki kell vonni a ténylegesen levont szavazatok számát: a jegyzőkönyv L rovatába az így kapott számot kell rögzíteni ”.
Mi ebben az érdekes? Hát csak annyi, hogy a játékból kiesnek a pecsét hiányában érvénytelen szavazatok. Azaz kevesebb lesz a kompenzációs levonás az érvényes szavazatok számából, így ha csak nagyon minimális mértékben, de növeli a szavazás érvényessége esélyeit!
Just look my avatar
@RonaGyuri: Mondtam már neked néhány napja, hogy ezek a fiúk az ominózus Köztársasági elnök választás óta sokat fejlődtek!
( pl. az kapja meg a beígért krumplit, aki igazolni tudja, hogy nemmel szavazott)
lampa laz
@RonaGyuri: ez elég szarul hangzik, mert ez már esélyt ad a csalásra. Mi az, h lebélyegezetlen szavazólapokat osztogatnak a bizottságok? Ezért rugnám hátsón őket, h nem végezték körültekintően a munkájukat. Unalmukban, mert idejük rendesen van, nyomják azt a rohadt bélyegzőt. De leginkább mi az hogy üres (bélyegezetlen) lapokat osztogatnak. Vagy nagyon is tudatos, mert így lehet leginkább csalni. Rohadjon meg az összes csaló.
RonaGyuri
@lampa laz: bocs, de sajnos valamit nagyon félreértettél, szó sincs a bizottságokról ez az NVI apró, de jellemző trükkje.
RonaGyuri
@Just look my avatar: a dolog nem akkora gond, csak jellemző
Yoda69
Magyarul elobb ervenyesnek kell lennie es utana lehet eredmenyes.
Ervenytelen nepszavazasnak nincs sulya es nem jogosit fel semmire. Persze orbanisztanban lehet modositgatni az alkotmanyt a pillanatnyi szeljarasnak megfeleloen. Igy nem csodalkozom orban es kosa kijelentesen hogy az ervenyesseg nem szamit. Ok mar tudnak valamit...
volvós
...még a mai napon szét kell osztani az agymosottak között
200 tonna ( rohadt ) krumplit és 500 ezer golyóstollat, é meg lesz !!!
Hajrá, b...i, kocsog agitátorok, mit az 50-es években !!
lampa laz
@RonaGyuri: valszeg nem értem, de a lényeg, h csalnak. A trükkjeiket meg otthon vessék be az ágyba.
Desischado
Csalással simán meglesz, mert csalni fognak, orrba szájba, efelől senkinek se legyen kétsége! Nagyon várom a hétfőt!
kukac50
Kicsit több mint 1 millió hiányzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.