Gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi szerda reggel, és megölt egy 46 éves rendőrt. Az áldozatot hősi halottá nyilvánítottak és alezredessé léptettek elő – jelentették be a Központi Nyomozó Főügyészség, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetői győri sajtótájékoztatójukon.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője elmondta, hogy hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, és a megalapozott gyanút még ma közlik az idős férfivel. Hozzátette: a helyszínelés és tanúk kihallgatása jelenleg is zajlik.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki a férfi bőnyi házához, ahol még bejutásuk előtt adott le lövéseket a tulajdonos. A rendőrök is használták szolgálati fegyvereiket – mondta a főügyész.

Hangsúlyozta: a fejsérülést szenvedett rendőr életét semmilyen módon nem lehetett volna megmenteni.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány azt mondta, hogy a bőnyi lövöldözés halálos áldozata, Pálvölgyi Péter huszonöt éve szolgált a rendőrség kötelékében, és kiváló embert, kitűnő kollégát ismertek meg benne.

Hősi halottá nyilvánították a Bőnyben megölt rendőrt

Az országos rendőrfőkapitány Pintér Sándor belügyminiszter és a rendőrség nevében részvétet nyilvánított a családtagoknak.

Hajdu János, a TEK főigazgatója a korábbi információkat pontosítva elmondta, hogy 76 éves az a férfi, aki a rendőrökre lőtt.

A körülményeket ismertetve közölte: szerda reggel nyolc, óra után néhány perccel érkezett a TEK központi ügyeletére bejelentés sérült rendőrökről és tűzharcról. A fővárosból és Győrből is indítottak egységeket, a győri fél kilenc után nem sokkal érkezett a bőnyi címre.

Bejutottak a házba, de az elkövető bezárkózott, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli, aki a közelébe merészkedik – folytatta a főigazgató. Közben elkezdtek tárgyalni vele, és akkor észlelték, hogy a lövöldöző is megsérült, egy golyó a testén eltalálta. Az idős férfi állapota romlott, így fegyverhasználat nélkül sikerült elfogni őt, majd miután a TEK sürgősségi orvosai a helyszínen stabilizálták állapotát, átadták a mentőknek, akik kórházba vitték ismertette Hajdu János.

A sajtótájékoztatón nem lehetett kérdéseket feltenni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Szolgálatteljesítés közben…
/ In memoriam rendőr hőseink /

Az ajtóból csendben visszanézett,
Pillanatra, halkan visszalépett,
Még egyszer megpuszilta gyermekét,
Megölelte aggódó kedvesét.
…és elindult a rendőr.

Megy a hideg, sötét éjszakában,
Térdig süppedve a hóban, sárban,
Míg te alszol, ő te érted ázik,
Hogy te pihenhess, az utcán fázik!
…és te bántod a rendőrt?

Érted izzad forró nappalokon,
Érted virraszt ordas alkonyokon.
Amíg te harsányan szórakozol,
Könnyen jött pénzedből mulatozol,
Ő addig rád vigyáz, téged őriz,
És te hálátlan, megölöd mégis?

A gyerekszoba ajtaja tárva,
Egy kisgyerek édesapját várja.
Apa hol van? – rosszat sejtve kérdi,
Uram Isten, ki mondja meg néki?!
…megint rendőrt temetnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
paskayk
@Mézike: Nem a golyófelfogása, hanem a robbanó és lőszer kiszagolása a dolga a kutyáknak. Erre képezik ki.
Mézike
@paskayk: De . A kutyákat sok mindenre ki lehet képezni! Vannak nyomkövetők, őket vetik be ha eltűnik valaki, vagy friss nyomon indulnak a csibész után. Vannak keresők, kábítószer stb..., ők a szimat kutyák. Vannak vakvezetők és egyéb segítő kutyák. És vannak a támadásra kiképzett kutyák. Őket vetik be tűzharc, vagy ilyen esetekben ahol várható hogy fegyverrel fog lőni a csibész. Egy ilyen kutya ha elkap valakit azt nem ereszti csak akkor ha a kiképző , gazdi szól. Nekik az a dolguk hogy az embert, a rendőrt védjék. Ők fogják fel a golyót. Ha szerencséjük van akkor a csibész mellé lő, és elkapják. Párizsban nem volt a kutyának szerencséje.
Itt egy nagyon tanulságos kisfilm ezekről a kutyákról.
www.youtube.com/watch?v=RsoCrax9GhY
Mézike
@quadrocopter: Olvasd fentebb amit pasynak írtam.
quadrocopter
@Mézike: Nekem semmi gondom az ebekkel, nem is írtam róluk. Az első egyik hír szerint a vén szaros ajtón keresztül lőtt ki, tehát a kutya nem sokat segített volna abban a helyzetben.
Mézike
@quadrocopter: Ja. bocs.
Ott voltak a tekesek is. Csak cseppet elkúrták...
Segíthetett volna ha visznek. Pl. A rendőrök felszólítják stb..., közben a kutya már támad az ajtóra, belöki, illetve ha kilőnek a golyót a kutya kapja. Magyarországon nagyon kevés ilyen kiképzett kutya van. A szimatkutyáink ismertek az egész világon. De valahogy a támadó, védő kutyákból nagyon kevés van. Tudtad hogy itt képzik a német, illetve más külföldi rendőrség kutyáit?
Borsodi
Részvétem a szerencsétlen rendőr családjának! Ennyi az élet,most elő léptetik különben soha nem kapta volna meg ezt a rangot. Hősi halott az a szakmunkás aki balesetben munka közben meghal az is hősi halott?Ezek a szerencsétlen rendőrök fillérekért kockáztatják az életüket,elismerést haláluk után kapnak,ettől nem támad fel.
Az élő rendőrök fizetését,biztonságukat kellene növelni,nem a traffipaxokra milliárdokat költeni ,ezáltal családokat még nagyobb szegénységbe sodorni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.