A Budapest és Békéscsaba közötti vasútvonal fejlesztésére 39,2 millió eurós (mintegy 12 milliárd forintos) támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság pénteken.

A beruházás a transzeurópai vasúthálózat modernizálására elkülönített uniós kohéziós alap fenntartható közlekedésre fordítható forrásaiból valósul meg.

A vasúti infrastruktúra korszerűsítését célzó fejlesztés "biztosítani fogja a teljes körű megfelelést" az úgynevezett egységes európai vonatbefolyásoló rendszer (ETCS) szabványainak – olvasható a brüsszeli testület tájékoztatásában.

"Ez a projekt is mutatja elkötelezettségünket a fenntartható közlekedési rendszerek fejlesztése és a régiók közötti zavartalan kapcsolódások iránt. A beruházás növelni fogja a térség versenyképességét, különösképpen az ipar és a turizmus szempontjából" – közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Clavigo:" Nem hallani a fultahó CÖF-brigád tiltakozását,,az EU. újabb gyarmatosítása ellen."
Az a szemét Unió, hazánk ellensége.Valóban, akkor is eszükbe juthatnának az ilyen eu-s finanszírozású projektek, amikor a nevetséges kormánypárti meneteken tolják a "Nem leszünk EU gyarmat" táblákat.

A Fidesz délelőtt porig gyalázza az Uniót, délután megnézi a számlát megjöttek-e az Uniós pénzek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
A vörösseggek már KÍNÁBA RÖPÜLTEK, HOGY A TRANZIT VASUTTAL A MI MILLIÁRDJAINKnak A SEGGÉRE VERJENEK -nem utalnék ide mostanában egy fillért sem!!!
r.hanal
@Perwool: Attól még nem kell mindenre bólogatni, ami a mi országunknak nem jó! - hogy igénybe vesszük azokat a pénzeket, amik járnak az országnak!!
Perwool
@r.hanal: Nem, nem kell bólogatni! Ahogy harcolni sem!
Együttműködni kellene/ kellett volna és okosan kihasználni a tagsággal járó rengeteg előnyt. Ahogy ezt tették a többi volt szocialista országok (V4) akik velünk ellentétben szépen teszi is.
Lett volna a lehetőség, pénz arra, hogy végre közelítsünk az EU-s országokhoz!
Érdekes módon, valahogy a többi velünk együtt csatlakozott ország jobban tudott élni a lehetőségekkel.
28 országból a 26 vagyunk gazdaságilag!!!
Borsodi
Lehet bővíteni az Orbán járatot Felcsúton mert már igen elavult,a pénz eltüntetésében tud segíteni a nagy mágusunk Lőrinc.
kukac50
A Fideszes banda mennyit lop el belőle?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.