A Jobbik bevezethetőnek tartja, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba menjenek.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány sem vonja kétségbe, hogy vannak olyan szakmák, ahol bizonyos kor felett lehetetlen teljesíteni, azonban mégsem lép semmit. Szóvá tette azt is, hogy a nők munkaviszonyába beleszámít a gyesen, gyeden töltött időszak, míg a gyermekükkel otthon maradó férfiak nem kapják meg ugyanezt a lehetőséget.

A jobbikos politikus számításai szerint a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása 160 milliárd forint kiadást jelentene a költségvetésnek. Az intézkedést fokozatosan, négy éven keresztül valósítanák meg, s az első évben 35-40 milliárd forintos költséggel számolnak. Erre a szociális hozzájárulási adó bevételtöbblete fedezetet adna – mondta, hozzátéve: egy felmérés szerint a rendszer átalakítását a társadalom 76 százaléka támogatja.

A parlament a Jobbik kezdeményezésére kedden tart vitát a témában.

A Jobbik alelnökét kérdezték arról az ásotthalmi rendeletről, amely megtiltja egyebek mellett a mecset- és minaretépítést, a müezzin működését és minden olyan propagandát, ami nem a férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságot jeleníti meg. Azt felelte: az ügy megítélése eltérő a párton belül, arról nem volt előzetes egyeztetés. Ő jelzésértékűnek tartja a szabályozást, egyfajta felkiáltójelnek arra, hogy milyen veszély fenyegeti a kontinenst – mondta, hozzátéve: nem árt ilyeneket küldeni Nyugat-Európa és mások számára.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
Vona és az egész jobbikos banda úgy hülye ahogy van ..Még ezek akarnak ormányozni .??
Jozefina
Megvan egy törvényes nyugdíj korhatár!!! Kivétel nélkül (képviselőknek is) be kellene tartani. Aki azt elérte töltse boldog nyugdíjas éveit és adja át helyét a fiataloknak. Aki korábban el akar menni menjen, de jóval kevesebb nyugdíjjal. Aztán éljen ahogy tud!!!
emerencia
@Mirabilis: És még nem is csak a nyugdíjkorhatárról van szó hanem arról is, hogy az életed folyamán mit csináltál és azokból mi számít bele a szolgálati évekbe és mi nem. Ha öregségivel mész el, más dolgokat számítanak bele mintha a női negyvennel, erről sokan nem tudnak. Ha bevezetik a férfi negyvenet, sok férfi el lesz szomorodva mert egy csomó minden nem számít bele. Ez szerintem egy kapitális DISZKRIMINÁCIÓÓÓÓ!!!, nem is értem, hogy miért nem számolják a szolgálati időt egyformán mindenkinek. Ez is tulajdonképpen visszafelé törvénykezés mert pl. honnan tudhattam előre mondjuk 18 éves koromban, hogy öregen még azért is büntetni fognak mert elmentem tanulni.
emerencia
@Jozefina: " Aki korábban el akar menni menjen, de jóval kevesebb nyugdíjjal."
Az a probléma, hogy jellemzően nem azok szeretnének pár évvel hamarabb nyugdíjba menni, akik módosabb emberek lévén megtehetik.

Azoktól, akik már nem bírják a munkájuk fizikai részét és hatvanévesen elmennek nyugdíjba kevéske nyugdíjjal, azoktól mit veszel el? Számoltál-e a tömeges öregkori nyomorúság társadalmi következményeivel? Számoltál-e az idősen, anyagiak miatt kényszerfoglalkoztatottak egészségügyi romlásával és annak a társadalombiztosításra való hatásával? Az a helyzet, hogy jól hangzik az idézett mondatod de az alacsony magyarországi béreket és az az után kapott nyugdíjakat tekintve millió embernek de az egész költségvetésnek sem tesz jót.
gulyasgyula
@Jozefina: ..Aki elmenne nyugdíjba az már nyugdíj mellett nem dolgozhatna ..
Lepényleső
Lehetne,de akkor se,nehogy másnak is legyen jó ötlete?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.