A magyar oktatás igenis működik. Mint büntetőtábor és rituálé. Követeljük a PISA-paralimpiát! "Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. (...) Igen. Különben a bizonyítvány-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, tanfelügyelői középülésen... " Karinthy Frigyes: Magyarázom a bizonyítványom Megkapta a bizonyítványt a magyar oktatási rendszer, mindjárt kettőt is. Az egyik, a TIMSS eredménye az, hogy a tantervi jellegű tudással nincsen semmi baj. Büszke is rá az államtitkárság, és kissé sértődötten jegyzi meg, hogy a PISA-teszt, amely ezzel szemben siralmas állapotokat mutat, voltaképpen idegen a néplélektől, de az oktatási rendszertől meg végképp. Az ugyanis nem az anyagot kéri számon, hanem hogy életszerű problémákra képes-e a tanuló alkalmazni mondjuk a matekot. Kiszámolni egy lakás alapterületét, vagy hogy egy áruházi akción mennyit takarít meg. Arra egyáltalán nem...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Érdemes elolvasni, de méginkább érdemes elgondolkozni rajta.
Aki Én
A két kedvenc mondatom:

,,Nem a lopás ellen kell küzdeni, hanem a kiderülése ellen.

Ez lesz a megoldás: otthagyni az OECD-t, aztán akkor majd nem tudja meg senki, hogy a magyar oktatás szar. Leckéztesd a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat."
Szókrakész
Mondjuk ki bátran!
Az elmúúúttizenégyév hibája ez.
És a barom szülőké, akiknek fontosabb volt azért agyondolgozni magukat, hogy egy zsír új kocsi ácsorogjon a ház előtt, mintsem kevesebb munkával(igaz igénnyel is), de többet lehessenek a családjaikkal, gyerekeikkel és taníthassák, nevelhessék őket.
Simán átadták a gyereket az államnak, átruházva minden kötelességet, felelősséget.
Ne is csodálkozzanak, ha hülyülnek a gyerekek.
A gyerek csak lemegy a szülő szintjére.
Még a tanulás korszakában lenne, csak utánoz.
Amit a szülőtől lát, azt viszi magával az életbe.
Ha hülye a szülő, akkor a gyerek se lesz Einstein.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.