A 3-as metró esetében az utasbiztonság a jelenleg rendelkezésre álló szakvélemények szerint nem rossz, az üzembiztonság viszont nem jó – mondta Budapest főpolgármestere főpolgármester szerdán az Inforádió Aréna című műsorában.

Tarlós István elmondta, hogy a vágányok felújításának eredményeképpen megnőtt az utasbiztonság, de ez nem keverhető össze az üzembiztonsággal, amely nem jó. A 3-as metró negyvenéves, és 2012-ig nem csináltak vele semmit – közölte.

Kijelentette: abban a pillanatban, hogy az utasbiztonságra vonatkozó szakvélemény "negatív lesz", a BKV a politikai következményektől és a választási időpontoktól függetlenül le fogja állítani a 3-as metrót.

"Ha ezt a metrót valamilyen váratlan fejlemény miatt az előtt le kell állítanunk, hogy a kivitelezési munkák megkezdődnének, az egy érvelhetetlen politikai skandalum lesz" – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve, hogy ezt szeretné elkerülni.

A főpolgármester elmondta azt is, ha esetleg mégis bekövetkezne, hogy le kell állítani a metrót, akkor az kaotikus közlekedési állapotokhoz vezetne. Hangsúlyozta: emberi számítás szerint ilyenre ma még nem kell számítani.

Tarlós István közölte azt is, hogy az új tendereket figyelembe véve a tervek szerint jövő júniusban kezdődhetnek el a felújítási munkálatok, és 2020 első felében teljesen befejeződnének, de egyes szakaszok már korábban elkészülnének, és ott hamarabb járna ismét a metró.

A 2-es metróvonalon december 5-én történt balesettel kapcsolatban azt mondta, hogy körülbelül egy hónap múlva zárul le a rendőrségi vizsgálat. Ezután teszi majd meg a főváros azokat a lépéseket, amelyek meg kell tennie, már ha egyáltalán szükség lesz ilyen lépésekre – mondta a főpolgármester.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tarlós Pisti igazmondása csekély felelősségvállalásban kifejezett alulfejlett! =))
ila51
valahol egy kedves hozzászóló poénkodott , tetszett
...a biztosító felmondta a szerződésemet , mert megtudták , hogy a 3-as metrón járok munkába...
volvós
A sz@ros gyatya kimosása, ugye Pistike ???
coni
Gondolom ha így lenne nem akarnák titkosítani 30 évre a műszaki állapot felmérését, mert csak szerencse kérdése, hogy eddig nem történt nagyobb baj. Mintha Tarlós nem jól mérné fel a felelősségét a témában. A Demszky Jokert 7 év után már nem lehet előhúzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.