Egy szombathelyi tanító levelét posztolta a Revolúciós zsákutca blog, amiből kiderül, hogy egy helyi közintézmény udvarán a hidegtál a kukában kötött ki.

Közmunkások, lelkes tanulóim gyűrűjében állok a dermesztően hideg szélben.

Állok egy szombathelyi közintézmény udvarán – állunk és nézzük az intézmény udvarán a félig nyitott hulladékgyűjtőt.

Nézzük a „csodát”, amire rábukkantunk…

Vagy fél tucat ember bámulja a hulladékok tetejére dobott, szinte érintetlen hidegtálat, néhány Stefánia szeletet, meg kolbásszal töltött sült karajt, sajtkrémet, Pritamin paprika díszítéssel – mind ezt úgy kb. hat személyre porciózva.

Éhes közmunkások nézték Szombathelyen a kukába kidobott hidegtálat

Fotó: revolucio.blogin.hu

A levélből kiderül, hogy a tanulók még soha nem láttak Stefánia szeletet és a tanulói gyakran éheznek. A végén kifakadt:

Igen, a segítés városában, Szent Márton szülővárosában, a „piszkosul” jól sikerült emlékév legvégén is összejöhetett egy jó kis „államilag finanszírozott” buli. Jöttek a drága, jóllakott vendégek, akiken kifogott a hidegtál. Igen, akiken kifog a Stefánia. Mert bizony, a Stefánia ilyen, kövér kolbásszal a közepében!

Finnyásak voltak, meg talán lusták is összecsomagolni a maradékot – meg aztán nem is akartak vacakolni ezzel a lehetetlen proli szokással!

Belehajították a maradékot a zsemlékkel, meg a drága paprikákkal a hulladék gyűjtőbe – el, a pokolba mindet! Minek is vacakoltak volna a megmaradt falatokkal – Szent Márton nyilván ezt is elbírta még! Büszke lehet ez a gőgös város, büszke a szentjére, meg a vezetőire, ünneplő nagyságosaira! Valahogy mind levizsgáztak ma emberségből, szeretetből! Egy sem gondolta úgy, hogy az ételek megmaradt darabjaival másokat segíthetne hogy elvihetné, becsomagolva a hajléktalan szállóra! Micsoda ünnep lehetett volna!

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Csak a Fideszhez közeliek engedhetik meg maguknak az élelem kidobását! Egyszerű ember ennivalót nem dob ki!
csa-csa
legalább tennének ki valami "tárolót" maradék étel vagy hasonló jelzéssel. úgyis csak száraz ételt lehet kitenni esetleg papírtálcára,hogy legyen "gyomruk " megenni az éhezőknek. gondolom ezek rendezvényekről megmaradt ételek. talán kiírhatnák hogy milyen napokon várható.
eszegfu
@csa-csa: Igazad van! A fotón ugy látszik, mintha a "kináló" tállal együtt dobták volna ki... nem lehetett volna betenni egy tiszta zacskóba és ráirni, hogy "elvihető, ehető" és mondjuk nem a szemétkupac tetejére, hanem a kuka mellé kellett volna tenni. Én még a zeller levelét is külön, felirattal ellátva teszem ki a keritésemre: "ehető" és "állatoknak"... persze tudom: nem vagyok én egy "etalon"...
csa-csa
@eszegfu: rendes tőled és nagyon jól teszed. talán van olyan állat amelyik - ha nem is lesz baja tőle - mondjuk csak nem szereti.
eszegfu
@csa-csa: Nem akarom tulbeszélni ezt a témát... csak érdekességként: a településünkön van egy ember, aki kecskéket tenyészt és szokatlan növényeket esznek meg... pl. imádják a kiszáradt tujákat.
(Vagy 20 db 2 méternél nagyobb tujánk száradt ki és ahogy "megadták" magukat, ugy vágtuk ki és adtuk a "kecskés" embernek.) Néha az az érzésem, hogy már az állatok étkezési szokásai is "idomultak" a szegénységhez.
csa-csa
@eszegfu: tényleg furcsa ez a "kecskevega"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.