Szent Márton "a szociális piacgazdaság védőszentje", akinek nemcsak a szíve volt a helyén, de a józan esze is, amikor a legenda szerint – még katonaként – egy rászorulónak köpenye egy részét adta oda, és így egyikük sem fagyott meg – mondta a miniszterelnök a Szent Márton és Európa címmel, az Országházban csütörtökön megrendezett egyházi konferencián.

Orbán Viktor a Szent Márton-évet lezáró rendezvényen azt hangoztatta, a társadalmi szolidaritás nem elvont fogalom, hanem konkrét és ésszerű cselekvési mód. Szavai szerint segíteni mindig erőnk és lehetőségeink szerint kell, mindig a szükséges és megfelelő részt adva az arra rászorulóknak. Ez olyan közös munka, amelyben a magyar kormány a katolikus egyházra mint az egyik legfőbb szövetségesére számíthat – tette hozzá.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
orbán már valóban olyan orbitális ostobaságokat mond, hogy kutya meg ne hallja, mert megvész szegény pára!
A magyar klérus meg már régen nem Szent Péter egyházának a képviselője! Sok státusz keresztény! nem sok köpenyt szakítanának ketté!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscsillag66
@nyanya001: Szerintem is jó! Most már csak arra lennék kíváncsi, ő kinek adná oda a köpenyét. Szerintem senkinek, mert egy nagyon ÖNZŐ ember.
eszegfu
@kiscsillag66: Ilyen "eretnek" gondolat meg sem fordul O.V. fejében... hát még ennek megtétele! Szerintem elvenné inkább a köpenyét a szegényembernek!
sokanvagyunk
@eszegfu: Nem vette el, a köpeny csücskét azért odaadja... 0,9%.
eszegfu
@sokanvagyunk: Tényleg! Azt a csücskét kapják meg, amin már van egy "lik"! De mondhatnám ugy is, mint Mátyás király meséjében, ahol a pásztor lánya vitt ajándékot a királynak meg nem... a szita alól az ajándék galambot kiengedte és elrepült. Nem akarok én előre siránkozni... de ezzel a több, mint 10 %-os minimál bér növekedéssel és ennek a járulékainak többletével nem tudom hogy "birkóznak" meg a nyugdijasok 0,9 % növekménye?! Az szinte biztos, hogy a vállalkozások ennek a többletköltségét beépitik a termékek árába!
kukac50
Orbán meg a szegényeknek nem ad rezsicsökkentést a fára,Őt nem érdekli,hogy sok kisnyugdíjas aki nem áll sorba segélyért,mert szégyelli, a saját otthonába fagy halálra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.