Csath Magdolna közgazdász szerint a világgazdaságban sok probléma volt, ehhez képest Magyarországon stabil volt a helyzet, a fő pénzügyi mutatószámok javuló tendenciát mutattak 2016-ban.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, régóta várt lépés volt Magyarország adósságának felminősítése, amelynek segítségével könnyebb finanszírozni a bruttó hazai termék (GDP) 74 százalékát elérő adósságot. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ez az érték a visegrádi országokhoz képest magas, mivel a cseheknél 30, a szlovákoknál és a lengyeléknél 50 százalék körül van.

Csath Magdolna szerint ez versenyhátrányt jelent, mert azt a pénzt, amelyet adósságszolgálatra, kamatokra kell fordítania az országnak, költhetné a gazdaság modernizálására, a versenyképesség javítására is.

Mint mondta, a jövő kulcskérdése, hogy milyen lesz a piaci környezet. Szerinte az unióban nagy növekedés nem várható, ezért a növekedő ázsiai piacok felé kell nyitni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@nevemnick: Ezen a pumán mindig jót nevetek. Pannóniában inkább a marha volt. Pannon Marha. Mennyivel jobban hangzik. Őshonos is, igaz is.
kai hansen
de akkor miért menekül az a sok fiatal nyugatra kedves Magdolna ???
Szókrakész
@kai hansen: Mert szeretnek aszkéta életet élni.
Megtagadják a jólétet, habzsidőzsit, tus-nass-simuló bolerót.
Eladott Ország
Az utóbbi napokban sűrű viszketés jött rám, valahányszor megláttam Csath Magdolna ügyeletes ,majdnem Nobel díjas fideszes gazdasági szakértőt ,ahogy néz bárgyú pofával és az összes szemével. Nem is kell, mert itt vannak nekünk rögtön a példaértékű magyar gazdsági sikerek:
A magyar reformok működnek és az OECD főtitkárostól hanyatt dobta magát hazánk
sikereitől. Az államadósság továbbra is magas, ez sérülékennyé teszi a gazdaságot, az állami kiadások magasak a nemzeti jövedelem arányában;
Az adórendszer még mindig nagyrészt a munkát terhelő adókra épít, ami torzít;
A jogszabályok gyakori változtatása rontja a befektetési környezetet;
A közműszektor egyre erőteljesebb államosításával összefüggésben a versenyjogi szabályok
nem hatékonyak;
A közmunkaprogramok növelték a foglalkoztatottságot, azaz csökkentették a
munkanélküliséget, de kevés ember tudott visszatérni az elsődleges munkaerőpiacra;
A technológiai változás mellett egyre elavultabb a magyar munkaerő képzettsége;
A szakképzésből kikerülők körében magas a munkanélküliség. Varga Misi (ex­-Mihály) Eustach ­féle kürtjét is csak annyi érintette meg, hogy a világ elismerően szól gazdasági növekedésünkről, az adósságcsökkentésről, a munkahelyteremtésről és az ország külső sérülékenységének csökkentéséről és ez az ív, amit befutottunk, páratlan és fantasztikus és jézusmária."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.