„Keleten csak az időt húzza a kormány és a problémák eszkalálódását kockáztatja, ha nem egyből átképzési programokat indít el, vagy a helyi munkahelyteremtést, beruházások elindítását szorgalmazza.” – fogalmaz az mfor.hu-n megjelent cikkében Székely Sarolta, azzal kapcsolatban, hogy a kormány a közfoglalkoztatás jelentős átalakítására készül.

A szerző szerint számos probléma van a közfoglalkoztatással, ám az átképzésben látja a megoldást, nem pedig abban, amit Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára nyilatkozott, miszerint: „három éven belül maximum 12 hónapig lehetne közfoglalkoztatotti státuszban maradni és akinek, ez idő alatt nem sikerül alkalmassá válnia a versenyszférában való elhelyezkedésre, például egészségügyi okok miatt, azt más módon kell segíteni.”

A téma különösen érinti Kelet-Magyarországot. Nagy kérdés, hogy mi lesz Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az új munkahelyek 90 százaléka államilag támogatott pozíció, zömében közmunka, a közfoglalkoztatási ráta pedig a legmagasabbak közé tartozik az országban, bőven 50 százalék felett van.

Ezért 10 ezernél is kevesebb állásért versenyez 33-38 ezer álláskereső és 36-37 ezer közfoglalkoztatott.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
... és betegekről, a rokkantakról, a hátrányos helyzetűekről.
aremy
nocsak hátakkor a felvidék és erdély sem kell már? vona már tud róla? és akkor az álampolgáságot is vissza veszik?
justhpeter
A Dunától keletre eső részről már régen lemondott Orbán. A kecskeméti gyár is a véletlen műve volt. Remélem a szavazáskor is így fog alakulni, hogy ez a fél Magyarország majd lemond Orbán szolgálatairól.
kiscsillag66
Lemondtak ezek már az egész országról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.