Immár hetente kétszer is változhat a dohánytermékek ára. Január 9-től ezek lesznek érvényesek. 2017. 01. 07. 18 5 Közzétette Nemzeti Adó-és Vámhivatal a január 9-től érvényes cigaretta-, szivarka- és vágottdohány-árakat – írja a pénzcentrum.hu. (A teljes lista itt!) Mostantól sűrűn változik a cigaretta ára OLVASS TOVÁBB Mostantól sűrűn változik a cigaretta ára A cigaretták közül a legtöbbet az Eve Sunflowerért kell fizetni 1150 forintot, míg a kék Hungária doboza 970 forintba kerül. Szivarkából a legolcsóbb termék a NAV listáján a 17 darabos Silverado Blue, amelyért 370 forintot kell fizetni, míg a 20 darabos Pegazus V XL ára 595 forint. Immár hetente kétszer is változhat a dohánytermékek ára. Január 9-től ezek lesznek érvényesek.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Meg szerencse, hogy nem dohanyzom. Nem is tudjatok, hogy ez milyen olcso - nalunk a legolcsobb nevenincs cigibol 20 szal 19 dollarba kerul, ami majdnem 6000 forint! (Monnyuk egy liter egetett szesz is 27 %-os 9 ezer forintnak megfelelo dollar korul van).
De ez az arvaltozas sem fogja megoldani a dohanyzasrol valo leszoktatast, bar itt a celkituzes az, hogy 2015-re ne legyen dohanyos Uj-Zelandon! Na, azt leshetik...;o(((
Equus
@karma1: Új-Zéland a lehetőségek és a hülye vén kurvák hazája... vasárnapi misét ki ne hagyd
quadrocopter
@karma1: Te sem tudtál jobb és olcsóbb helyre disszidálni?
karma1
@quadrocopter: Nana, hogy nem, mert engem piszkosul nem erint...:o))))) Nem dohanyzom, nem iszom, viszont a csoki elfogadhato aru...:o))))
karma1
@Equus: Eddig azt hittem, jo fej, normalis csavo vagy...

De latom , hogy csak egy hulye idiota. Na pa...

Image result for smoke prices nz
Smoking is an expensive habit. Smoking a pack a day costs around $8,300 per year or approximately $160 a week. This is based on pack of 20 that costs $22.80 (the average cost in January 2016).
Money benefits Quitline New Zealand
www.quit.org.nz/21/reasons-to-quit/money-benefits
karma1
@Equus: Ja, ha a cikkhez ugy egyaltalaban nem tudsz hozzaszolni, akkor a szemelyeskedest tartsd meg a rokonaidnak, azok talan meg figyelnek rad...
Nessy
Azt hiszem, ha hétfőtől "leszokna" mindenki a dohányzásról, fejre állna a költségvetés!
Úgy mellékesen a szálló por koncentráció, ami nálunk egyre magasabb, ártalmasabb, mint a dohányzás, és mindenki érint. Miután nem lehet rá jövedéki meg egyéb adókat kivetni, a kutyát sem érdekli.
maximum felhívják a figyelmet, hogy ne menjünk a szabadba, ne szellőztessünk.
Ha viszont valaki le szeretne szokni a cigiről, többe kerül a "segítség", mint a cigi.
simmering73
@karma1: Azt nem írtad csak, hogy ott egy átlag fizetés mennyi, mennyi cigit tudna venni belőle egy melós.. Mert így, hogy 6000ft nem mond semmit. Mi a párommal 3 éve tettük le a cigit. 2016-ra az összes háztartási kiadásunk már több lett (ugyanolyan életvitel mellett), mint mikor mindketten dohányoztunk. De ez már egy másik történet.
Eladott Ország
A dohánytermékek jövedéki adójának emelését egyébként a 2017 decemberében lejáró uniós igazodás miatt kell meglépni. Csak a bér"UNIJÓ"-t nem érjük meg soha.
És hogy milyen mértékben nőtt a jövedékiadó-tartalom egy átlagos áru doboz cigarettában? Több mint duplájára emelkedik 2010-hez képest a jövedékiadó-tartalom átlagban egy doboz cigiben. A cigaretta ára a KSH adatai szerint 2006 óta szintén több mint a duplájára hízott. És erre jön még rá a most következő adóemelés. A béruniót még várhatjuk.
karma1
@simmering73: Nemcsak a fizetes nagysagatol fugg, hanem attol is, hogy MAS dolgokra mennyit kell fizetni. Csak nehany szam: Nekem netto heti 540 dollar volt 40 ora utan a minimalberem. (Penztarosnak a szupermarketekben ez jar, tulmunkaert is alapber.)
Havonta 320-360 dollar kozotti villanyszamla. (Ez 10 %-kal olcsobb, ha minden honapban 20-ig befizeted. Ha kesel, akkor az eredeti osszeg). Benzinar: 2.15 dollar/liter, de tomegkozlekedes nincs, ahol en lakom. Minden csaladtagnak sajat kocsijanak kell lenni. (En a munkahelyemre naponta beautozva havi 2200 kilometert mentem.) Telefon+internet+Sky TV: cirka 200. dollar korul van. Kotelezo haz+ingosag+auto biztositas= havi 100 dollar. (Az autot evente regisztraltatni kell, felevente muszakiztatni. Az eves regisztracio dija kobcentitol es uzemanyagtol fugg: 240-320 dollar, a muszaki vizsga dija - ha hibatlan az auto - 55-60 dollar alkalmankent, tehat 110-120/ ev.
Minden haztuolajdonra evente kell fizetni viz, kozmu, csatorna, szemetszallitas, stb. dijat: ez nekunk evente 2400 dollar. Ezt fizetheted havonta, negyedevente, vagy egy evre, de akkor elore kell.)
Es ekkor csak laktal es kozlekedtel.
1liter tej: legolcsobb: 400 forint (draga: 700 Ft)
750 gr szeletelt kenyer: legolcsobb: 2.89 dollar, a jobb minosegu: 4.75 dollar
1 kilo disznohus; 20-26 dollar, belszin l kilo: 46 dollar (9200 Ft)
1 kilo banan 600 Ft, (3 dollar), 1 kilo krumpli 3-4 dollar (6-800 Ft) 1 kilo sargarepa 1.6 dolcsi (320 forint) 12 db tojas 8 dollar (1600 Ft)
Ha csak berelsz egy hazat, akkor a HETI bere 200 dollarnal kezdodik (vesd ossze a HETI 540 dollaros fizummal!) de a szenet, tuzifat nem emlitettem, amit a berhazban is meg kell venned, ha nem akarsz megfagyni. Persze ebben is van villanyszamla, telefont, autot es persze kajat is kell fizetned. Ha berelt hazban laksz, akkor nincsen eves kozmuhozzajarulas, mert azt a haztulajdonos fizeti.
Nyugdijak: MINDENKINEK EGYENLOEN kethetente 640 dollar jar, amit automatikusan kap kezhez.
karma1
Folyt: Ez mindenkinek alanyi jogon jar, akkor is, ha egy percet sem dolgozott, mert foallasu anya volt, de akkor is, ha milliomos farmer, vagy 1500 fos gyar igazgatoja volt. Nem kell semmifele iratokat osszegyujteni ehhez, csak a jogositvanyoddal es a szuletesi biziddel be ,kell menned a legkozelebbi munkaugyi kozpontba, ahol ezekrol a papirokrol csinalnak egy masolatot (a jogsid a szemelyid is egyben), es 65 eves szulinapod utan 2 hettel kezhez veszed az elso nyugdijadat.
Egy orvosi vizit 45.00 dollarba kerul (azonnal kell fizetni), egy recept feliras 18 dolcsi, ha csak egy novert kell latnod, mert egy kotozesre mesz peldaul, az 25 dollar.
Alanyi jogon mindenkinek jar a baleseti orvosi ellatas, a velejaro szakvizsgalatok ilyenkor ingyenesek, mutet ingyenes, utana a tappenzt az utolso 3 eved keresetenek a 80 %-at kapod.
Adozas: csak a 15 % GST letezik, ill. ennyit adozol a fizetesed utan is. (Visszafele szamolva tehat a brutto fizudnak a 80 %-at kapod kezhez).
A tappenz , nyugdij is adozik, csak kisebb mertekben, amiket irtam, az mar a tisztan kezhez kapott penzed.
Na, ebbe nekem meg veletlenul sem ferne bele egy doboz cigaretta sem. (Napi kb. 108 dollart kell beosztanod az osszes szamlahoz, lakberhez igazitva).
Egy noi hajvagas 56 dolcsi, folias hajfestes: 145-165 dollar alkalmankent.
1 kobmeter jominosegu tuzifa 70-80 dollar. (Egy evben minimum 10-11 honapot kell futeni!)
Hirtelen ennyi, ami a mindennapjainkban kell fizetni. (Ruhazkodast nem emlitettem: egy kenyelmes, NEM kinai cipo 200 dollarnal kezdodik (40 ezer Ft), egy pufidzseki (jominosegu) 200-800 dollarig. Farmernadragot mar 40 dollartol egesz jot lehet kapni.
karma1
@simmering73: Ja igen, ezert oriasi hazugsag a rezsicsoki... Latod, elhagytatok ketten is a dohanyzast, meg a rezsicsoki is bekoszontott, megis rosszabb lett az anyagi helyzetetek, vagyis jobban romlott a forint, mint ahogy azt kommunikaltak... Ez egyebkent az egyik fo bune orbannak: a megtevesztes, a hazugsag, csalas.
Nem veletlen, hogy a magyar BTK a csalast majdnem egy szinten bunteti a gyilkossaggal...
sokanvagyunk
@karma1: Folyamatosan számolgatok... - mikor disszadálsz Magyarországra? :)
karma1
@sokanvagyunk: Hahaha,... Majd ha elvesztettem az eszemet...:o))))) Kizarasos alapon dolgozom: 46 evig eltem otthon, adoztam, TB-tem... (remelem, a reszemet majd megkapja valami nyugdijas, aki jobban raszorul), es a hazam leszart.
En nem sz@rom le a hazamat, mert a szulohazam, a rokonaim (egy resze) es a legtobb baratom ma is ott el (vagy elt), de ami most otthon folyik, az egy kutyakomedia, ripacsokkal.
Erre meg nem ohajtok befizetni ...:o))))
Ha szamolgatsz, akkor azt is szamold bele, hogy egy alsotagozatos tanarNO (fiatal, 27 eves) NAPI - jol olvasod: NAPI 500 , azaz OTSZAZ dollar brutto fizetest kap (illetve ennek a 80 %-at tisztan), es ezert napi max. 4 orat ad le!
Egy apolono - szuper korulmenyek kozott ! - kezdokent 35 dollaros brutto orabert kap. Egy gazszerelo 45 dollaros brutto oraberert keccsol.
Az orvoset nem merem leirni, mert akkor kitiltanak az oldalrol, pedig igaz,
Epitomunkas, acs, 60 dollaros brutto, en a belsoepitesz diplomammal 80-150 dollaros orabert szamithatok fel, ami utan 15 % -ot kell AFA-ba befizetnem.
Egy
karma1
@simmering73: Equus 08.24-re belinkelt angol nyelvu szovegben lathatod a valos arat: en meg alaaraztam a dolgot, mert 2015. kozepeig dolgoztam szupermarket penztaraban, tehat en meg a 20 dolcsi koruli arakat tudtam. Mar a 2016-os is 22 dolcsi volt, ami elkepeszto. Az eves szintu 8300 dollaros ar pedig az en netto fizetesem 33 %-a volt, es ez a hivatalos adat is mellbevagott.
Ezt az oldalt talaltam MOST, itt a kajaarakat ellenorizheted. Egyetlen adat nem igaz, a tojas ara, mert en meg sehol sem lattam 12 darabos tojast 5 dollar alatt, es ez a nagyuzemi, "cage" (ketreces) tojas ara, en viszont a "free range"-t szoktam venni, ami nagyobb is, es nem megkinzott pipik tojjak. Ebben a kategoriaban a 8 dollaros tucat ar az also hatar. Erdekes vegigmenni az arakon. (Figyeld az arakat, hogy hany grammra vonatkoznak, mert nalunk mindent grammra szamolnak.)
www.numbeo.com/food-prices/country_result.jsp?country=New+Zealand

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.