15 egykori Népszabadság-, illetve Mediaworks-dolgozóval tárgyal a Népszavát kiadó XXI. század Média Kft., az új munkatársakat napokon belül bejelenthetik, és február 1-től már munkába is állhatnak – olvasható a 444 cikkében.

A kiadó portfóliójába a Népszava mellett a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld tartozik bele.

Bár eredetileg úgy volt, hogy Németh Péter nyugdíjba vonul a Népszava éléről, és az összevonni kívánt lapokat a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, Gál J. Zoltán veszi át, a terv felborult. Gál távozni készül, Németh pedig marad a helyén.

"Gál politikai okokat is emleget, Németh szerint ez hülyeség. Ami biztos, hogy Gált az MSZP elnökségében nem szívesen látnák a Népszava élén, mert nem bíznak lojalitásában. Mindeközben a lap tulajdonosai nem tagadják azt sem, hogy 2010 után először állami hirdetésekre is számítanak a Népszavánál."

Az újságírók szerződéseikben azt a kitételt szeretnék szerepeltetni, hogy a tulajdonosoknak ne legyen a szerkesztőségi munkára politikai ráhatásuk – olvasható a cikkben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Kaptam egy nagyon jó könyvet, az a címe, hogy "Lapzárta - a Népszabadság-sztori". Volt Népszabadságosok írták az ókori és az újkori Népszabadságról, a kezdetektől a bezárásig, mindenki egy kicsit mást, többet tesz hozzá a történethez. Én nem nagyon olvastam a lapot, néha az online-t, de a története nagyon érdekes és tanulságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Meg ezt is:
www.youtube.com/watch?v=grJq_Fnyx-8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.